Wat klanten vragen
Ongeval heftruck, bedrijf aansprakelijk?
Een ongeval met een heftruck is zo gebeurd, omdat er veel dingen zijn die mis kunnen gaan. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn gebrekkig materiaal of de lading kan verschuiven. Rijden met een heftruck is dus behoorlijk risicovol.
Wanneer is het bedrijf aansprakelijk?
Een werkgever moet in elk geval maatregelen treffen om ongevallen met de heftruck te voorkomen. De werkgever heeft namelijk een zorgplicht richting de werknemers. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de werkgever regelmatig duidelijke instructies geeft en controles op de werkvloer uitvoert.
Daarnaast is het belangrijk dat de werkgever zorgt voor een zo veilig mogelijke werkomgeving. Naast instructies en controles kan de werkgever aanpassingen doorvoeren om de werkvloer veiliger te maken. Zoals voldoende ruimte op de werkvloer en goed opgeleide chauffeurs. Zo kunnen ongevallen en aanrijdingen met de heftruck worden voorkomen. Wanneer een werkgever meer had kunnen doen om een bedrijfsongeval te voorkomen, kan het bedrijf bij een ongeval met een heftruck aansprakelijk worden gesteld.
Samenvattend zijn de belangrijkste zaken voor een werkgever om een ongeluk met een heftruck te voorkomen;
– Goed materiaal
– Goede instructies geven en controles uitvoeren
– Voldoende ruimte en goede infrastructuur op de werkvloer
– Chauffeurs moeten over de juiste opleiding en certificaten beschikken
Voldoet uw werknemer niet aan de bovenstaande zorgplicht, dan maakt u een grote kans op een succesvol verhaal van uw letselschade.
Hulp inschakelen na ongeval met een heftruck
Vaak is het voor u als werknemer lastig om uw werkgever aansprakelijk te stellen, nadat u een ongeluk heeft gehad met een heftruck. Het is voor u onbekend terrein en hierdoor weet u vaak niet hoe deze situatie aangepakt moet worden. Is u een ongeval overkomen met een heftruck? Dan is het in veel gevallen wel heel verstandig om een letselschadespecialist in te schakelen. De werkgever heeft tenslotte veel taken en verantwoordelijkheden op het gebied van veiligheid. En is in de meeste gevallen dan ook aansprakelijk. Behalve als er sprake is van roekeloosheid en opzet, maar dit komt bijna nooit voor!
Vraag bij ons gerust vrijblijvend en kosteloos advies aan. Dit verplicht u tot niets en u weet eenvoudig en direct waar u aan toe bent. Onze specialisten staan graag voor u klaar.
Wilt u meer weten over de aansprakelijkheid na een ongeval met een heftruck? Klik dan hier
Bedrijfsarts nodig bij bedrijfsongeval?
Een bedrijfsarts bij een bedrijfsongeval wordt vaak ingeschakeld wanneer u door een ongeval op het werk arbeidsongeschikt bent geraakt. Een daarvan is de bedrijfsarts, voor de meeste werknemers een onbekende.
Wanneer wordt een bedrijfsarts ingeschakeld?
De bedrijfsarts wordt niet bij elk bedrijfsongeval ingeschakeld. Uw werkgever is verplicht om de bedrijfsarts in te schakelen als u zes weken ziek thuis zit. Bij een ingewikkeld ziektebeeld start de bedrijfsarts soms eerder met de begeleiding en re-integratie.
De bedrijfsarts maakt een plan om te kijken op welke manier u terug kunt keren naar uw oude werkplek. Bent u niet in staat om uw oude werk op te pakken, dan kijkt de bedrijfsarts welke andere mogelijkheden er nog binnen het bedrijf zijn voor u. Zijn er geen andere werkzaamheden beschikbaar bij uw eigen werkgever, dan zal de bedrijfsarts kijken naar externe mogelijkheden.De bedrijfsarts vraagt daarbij informatie op bij andere artsen die u behandelen. En hij schakelt ook externe deskundigen in, zoals een arbeidsdeskundige.
Waarom bij een bedrijfsongeval een bedrijfsarts inschakelen?
De bedrijfsarts kan vragen beantwoorden van de werkgever of werknemer over het verzuimtraject en de hervatting van de werkzaamheden. Daarnaast kan de bedrijfsarts algemene vragen beantwoorden over de veiligheid op de werkvloer en de gezondheid van werknemers. Ook vraag de bedrijfsarts informatie op bij andere artsen die u behandelen. En hij schakelt ook externe deskundigen in, zoals een arbeidsdeskundige.
Door het inschakelen van een letselschadespecialist kunt u zelf veel invloed uitoefenen op dit traject. Een letselschadespecialist, zoals Van den Toorn Personenschade, zorgt dat de juiste vragen worden gesteld en voor een goede medische onderbouwing.
Bent u het niet eens met de uitspraak van de bedrijfsarts, dan is het mogelijk om een second opinion aan te vragen bij een andere bedrijfsarts.
Heeft u een bedrijfsarts nodig door een bedrijfsongeval? Dan is het dus altijd verstandig om een letselschadespecialist in te schakelen.
Vraag bij ons gerust vrijblijvend advies aan. Dit verplicht u tot niets en u weet ook nog eens waar u aan toe bent.
Wilt u meer weten over een bedrijfsarts bij een bedrijfsongeval? Klik dan hier
Ik deed het eerst zelf, maar weet het nu niet meer ...
Ik ben zelf al begonnen met een claim maar loop nu vast. Kan ik nog steeds bij jullie terecht?
Zeker! Dat zien we veel vaker. Mensen beginnen met hun eigen claim, maar op een gegeven moment wordt het teveel:
-
- Er is veel juridische kennis en ervaring voor nodig om de maximale schadevergoeding te krijgen.
- Er zijn veel regels en wetten, en het is zonde als u niet krijgt waar u recht op heeft omdat u die regels en wetten niet kent.
- Onze juristen zijn allen up to date over alle wetten, regels en nieuwe ontwikkelingen in de rechtspraak.
- Daarom kunnen wij u gemakkelijk en persoonlijk helpen met het claimen van uw schadevergoeding.
- Wij brengen onze kosten nooit bij u in rekening, dus u hoeft niet bang te zijn voor onverwachte rekeningen.
Vraag GRATIS en VRIJBLIJVEND letselschadeadvies
Wij zijn er om u te helpen met het claimen van uw letselschade. Dat doen wij graag en dat doen wij goed. Zeer goed zelfs!
Als u zelf niet meer weet hoe het met uw letselschade verder moet, vraag ons dan om advies.
Geen vraag zo vreemd, of iemand heeft die al wel eens aan ons gesteld. Aarzel niet en bel ons, mail ons of chat met ons. Wat u het prettigst vindt.
Ik heb een rechtsbijstandsverzekering. Wat is voor mij het beste?
Rechtsbijstandsverzekeraar bij letselschade is niet in uw belang!
Wij maken vaak mee dat mensen na verloop van tijd (soms zelfs al na enkele weken of maanden) merken dat ze niet voldoende vertrouwen hebben in hun eigen rechtsbijstandsverzekeraar.
Of dat men simpelweg niet meer tevreden is over de eigen rechtsbijstandsverzekeraar.
Waarom is uw eigen rechtsbijstandverzekeraar niet in uw belang?
Uw ontevredenheid of uw gebrek aan vertrouwen komt meestal omdat u te maken krijgt met:
- steeds wisselende juristen die uw letselschade behandelen
- juristen die niet bij u thuis lang willen komen, behalve tegelijk met de tegenpartij
- mensen die altijd te weinig tijd hebben voor uw letselschade
- mensen die uw letselschade vaak te snel moeten afwikkelen
- een te lage vergoeding voor uw letselschade en smartengeld.
Wilt u meer informatie over waarom u bij uw rechtsbijstandverzekeraar niet aan het goede adres bent? Klik dan hier!
Of wij een letselschade willen overnemen?
Alléén als dat in uw belang is!
Het gebeurt heel vaak dat letselschadeslachtoffers ons vragen om hun letselschadezaak van hun rechtsbijstandsverzekeraar over te nemen.
Dat doen wij alléén als dat in úw belang is!
Kosteloze “second opinion”
Heeft u het gevoel heeft dat u tekort wordt gedaan door uw eigen rechtsbijstandsverzekeraar? Of twijfelt u daarover?
Als ú dat wilt, dan kunt u uw letselschadezaak volledig vrijblijvend door ons laten beoordelen.
Dit heet een “second opinion”, is voor u volledig vrijblijvend en kost u niets!
Klikt het tussen u en ons wél?
Dan zijn wij graag bereid om de behandeling van uw letselschadezaak geheel kosteloos overnemen van uw rechtsbijstandsverzekeraar.
Zodat u zeker weet dat u bij ons wél krijgt waar u recht op heeft.
Is jullie hulp voor mij écht gratis?
Jazeker, onze hulp is voor u écht GRATIS.
Uw tegenpartij is namelijk ook verplicht om uw juridische kosten (lees: de kosten van ons kantoor) te vergoeden. Dat staat in de wet (art. 6:96BW).
Bij Van der Toorn Personenschade krijgt u van te voren een schriftelijke kostengarantie met een duidelijke uitleg. Daarin staat ook duidelijk wat u van ons en wij van u mogen verwachten.
Wij staan er voor in dat de aansprakelijke partij onze kosten vergoed. En doet die dat niet, dan is dat ons bedrijfsrisico. U krijgt dan dus nooit een rekening van ons. Beloofd!
Twijfelt u desondanks nog? Neem dan gewoon even contact met ons op. Wij leggen u graag uit hoe onze kostengarantie werkt.
Wilt u eerst meer lezen over onze GRATIS hulp bij letselschade, klik dan hier. Duidelijkheid boven alles!
Vergoeding voor een ongeval op het werk?
Bij een ongeval op het werk, spreken we van een bedrijfsongeval. Vaak heeft zo’n ongeval grote gevolgen. Als u een vergoeding wilt krijgen voor het ongeval op uw werk, moet u eerst uitzoeken wie aansprakelijk is voor het bedrijfsongeval.
Wanneer is het bedrijf aansprakelijk ?
Volgens artikel 7:658 BW is een werkgever aansprakelijk voor schade van zijn werknemers, die is ontstaan op het werk. Een werkgever moet dan ook zorgen voor een veilige werkomgeving en goed materiaal. Dit is de zorgplicht van de werkgever. Doet het bedrijf dit niet of niet voldoende, dan is de werkgever aansprakelijk voor het ongeval op het werk. In vrijwel veel gevallen moet hij dan ook de schade na een ongeval uw werk vergoeden.
Wanneer krijg ik een vergoeding na mijn ongeval op het werk?
U krijgt uw schade vergoed na een ongeval op het werk als uw werkgever aansprakelijk is. U moet aantonen dat het ongeval op uw werk is gebeurd. Uw werkgever moet aantonen dat hij niet tekort is geschoten in zijn zorgplicht. De werkgever wil in sommige gevallen bewijzen dat hij juist niet tekort geschoten is in zijn zorgplicht. Het is daarom belangrijk om een letselschadespecialist in te schakelen, zodat u de vergoeding krijgt waar u recht op hebt. Belangrijk hierbij is om goed te kijken naar schadeposten die doorgerekend kunnen worden naar de toekomst. Zoals verlies van inkomsten of een huishoudelijke hulp die ingeschakeld moet worden
U krijgt vervolgens uw schade na het ongeval op uw werk pas vergoed als de aansprakelijkheid is erkend.
Vaak loopt deze discussie echter uit op een juridisch gevecht tussen de werknemer en de verzekeraar van de werkgever. Dat is niet eerlijk, omdat de verzekeraar natuurlijk veel ervaring en ook nog juristen tot zijn beschikking heeft . Daarom is het goed om als werknemer een deskundige in te schakelen.
Een betrouwbare letselschadespecialist zorgt er samen met u voor dat u krijgt waar u recht op heeft. Vraag bij ons gerust vrijblijvend en kosteloos advies aan. Dit verplicht u tot niets en u weet eenvoudig en direct waar u aan toe bent. Onze specialisten staan graag voor u klaar.
Wilt u meer weten over de schadevergoeding na een ongeval op het werk? Klik dan hier
Verhalen uit de praktijk
Na de aanrijding kregen we last van onze nek; werken ging niet meer…
Het gebeurde toen ik samen met een collega naar het werk reed. Gewoon op de snelweg, niet eens tijdens een file. Het was natuurlijk wel druk in de ochtendspits. We reden ongeveer 70 km/uur. Iemand achter ons zat niet op te letten en reed zo tegen ons aan. Dat hadden we totaal niet zien aankomen.