Bedrijfsongeval melden bij arbeidsinspectie
Uw werkgever is volgens de Wet verplicht om sommige arbeidsongevallen bij de Nederlandse Arbeidsinspectie te melden. Die verplichting voor uw werkgever bestaat wanneer u
- blijvend letsel oploopt of
- in een ziekenhuis wordt opgenomen.
Bij een dodelijk bedrijfsongeval moet er sowieso altijd een melding bij de Nederlandse Arbeidsinspectie te worden gedaan.
Soms vindt een ziekenhuisopname niet direct na het arbeidsongeval plaats, maar pas later. Of is niet meteen duidelijk dat er sprake is van blijvend letsel. In dat geval moet uw werkgever het ongeval later alsnog zo snel mogelijk melden.
Een werkgever is óók verplicht een bedrijfsongeval te melden als het gaat om mensen die ‘onder zijn gezag’ vallen, zoals uitzendkrachten en ZZP ers.
Na een melding stelt de Arbeidsinsectie een onderzoek in. Vaak wordt u ook om een verklaring gevraagd. Dit onderzoek kan, als een werkgever verwijtbare fouten heeft gemaakt, een forse boete opleveren. Dat is de reden dat een werkgever een arbeidsongeval soms niet bij de Arbeidsinspectie meldt. Het is goed om te weten dat u het bedrijfsongeval óók zelf bij de arbeidsinspectie kunt melden.
Sterker nog, als dat in uw belang is, kunnen wij u ook helpen om de melding bij de Arbeidsinspectie te doen.
- Weet u niet of uw arbeidsongeval bij de Nederlandse Arbeidsinspectie moet worden gemeld of
- Weet u niet of uw werkgever het arbeidsongeval wel of niet heeft gemeld?
Aarzel niet en neem gerust contact met ons op voor advies. Samen kijken wij hoe het zit en wat u verder het beste kunt doen. Dat is voor u geheel vrijblijvend en kosteloos.
Melding Arbeidsinspectie? Dan altijd ernstig letsel
Als u een bedrijfsongeval heeft gehad dat bij de arbeidsinspectie moet worden gemeld, dan heeft u sowieso ernstig letsel opgelopen met waarschijnlijk blijvende gevolgen.
En kunt u er nu al van uitgaan dat u financiële schade heeft. Sowieso ontstaan er onkosten, maar de kans is ook groot dat u inkomen mist. Zeker uw letsel blijvend is!
In die situatie kunt u niet zonder deskundige juridische hulp. Want naast de melding bij de Inspectie, zult u ook met uw werkgever in gesprek moeten over uw financiële schade. En daarbij krijgt u sowieso te maken met de aansprakelijkheidsverzekeraar van uw werkgever. Een ervaren commerciële partij die de aansprakelijkheid misschien gaat afwijzen. Of die – zeker bij blijvend letsel – vaak heel anders over uw financiële schade denkt dan u.
Het is voor u dan goed om te weten dat u juridische hulp kunt inschakelen. Bij ons is dat voor u gegarandeerd kosteloos, dus daarover geen zorgen. Maar nogmaals, vraag eerst en sowieso advies en dan kijken we samen wat het meeste in uw belang is.
Arbeidsongeval melden: blijvend letsel
Een aantal voorbeelden van veel voorkomend blijvend letsel na een bedrijfsongeval:
- botbreuken
- vingerletsel (vingertop)
- crush-letsel
- amputatie
- voet- en hielletsel
- hoofdletsel
- hersenschudding
- whiplash
- brandwonden
- gebitsletsel
- rug- en wervelletsel
- gebits- en kaakletsel
- (gedeeltelijke) blindheid of
- chronische lichamelijke klachten of psychische klachten.
Ander letsel door een arbeidsongeval kan natuurlijk ook blijvende gevolgen hebben. Maar zélfs als uw letsel niet blijvend is, kunt u toch met forse financiële schade worden geconfronteerd.
Financiële schade (onkosten en gemiste inkomsten) die op een of andere manier vergoed moet worden. Of houdt u uw schade liever voor eigen rekening? Nee toch?!
Heeft u vragen over uw letsel en de financiële gevolgen daarvan? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.
Wij kunnen u bijna altijd meteen vertellen waar u bij uw letsel op moet letten. En of uw letsel voor de toekomst óók financiële gevolgen kan blijven hebben.
Ook kunnen wij u direct vertellen of het in uw belang is om juridische hulp in te schakelen en zo ja, waarom. Daarna kunt u zelf beslissen wat u met ons advies doet.
En gaan wij u verder helpen met uw letselschade, dan garanderen wij u van te voren schriftelijk dat onze hulp voor u 100% kosteloos zal zijn. Beloofd!

Hoe kan ik u helpen?
Letselschade professional & eigenaar
Bedrijfsongeval melden: ziekenhuisopname
Onder ziekenhuisopname door een bedrijfsongeval wordt ook een dagopname verstaan.
Met uitsluitend een bezoek aan de afdeling Spoedeisende Hulp of poliklinische behandeling in het ziekenhuis, hoeft uw werkgever het arbeidsongeval niet bij de Nederlandse Arbeidsinspectie te melden.
Maar ook zonder ziekenhuisopname, kunt u door een bedrijfsongeval blijvend letsel oplopen en forse financiële schade oplopen. Schade die ‘linksom of rechtsom’ vergoed moet worden.
Of en op welke manier uw financiële schade vergoed ka worden, kunnen wij u vaak direct vertellen. Neem daarom gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. Dan weet u direct waar u aan toe bent en wat verder het meeste in uw belang is. Ons advies kost u niets!
Financiële schade en wie vergoedt?
Een arbeidsongeval heeft voor u bijna altijd financiële gevolgen. Sowieso door extra kosten, maar de kans is ook groot dat u (meteen) inkomsten mist.
Niet veel mensen kunnen deze schade voor eigen rekening houden. Zeker niet als u een ongeval heeft gehad dat bij de arbeidsinspectie is gemeld. Omdat het dan altijd om ernstig letsel gaat met blijvende (financiële) gevolgen.
Globaal gezien, zal uw financiële schade bestaan uit:
- extra kosten en vergoedingen voor mantelzorg
- gemis aan inkomsten
- gederfde levensvreugde (smartengeld) én
- uw juridische kosten
Bij blijvend letsel merkt u de financiële gevolgen van het bedrijfsongeval voor langere tijd of zelfs voor altijd afhankelijk. U kunt uw financiële schade simpelweg niet zelf en ‘uit eigen middelen’ opvangen.
Maar wie gaat uw financiële schade vergoeden en hoe gaat dan in zijn werk? Dat kan eigenlijk maar op één manier, en dat is door uw werkgever te vragen om financiële compensatie.
Anders gezegd: om uw schade vergoed te krijgen, moet u uw werkgever aansprakelijk stellen. En bij blijvend letsel en/of forse financiële schade, kunt u het er eigenlijk niet bij laten zitten. U heeft uw schadevergoeding hard nodig, voor een veilige financiële toekomst.

Hoe kan ik u helpen?
Letselschade professional & eigenaar
Werkgever bijna altijd aansprakelijk voor bedrijfsongeval
Uw werkgever is de enige die u kunt vragen om financiële compensatie van uw schade na een arbeidsongeval.
Maar de manier waarop, is best een lastige. U moet uw werkgever daarvoor namelijk aansprakelijk stellen. Maar geen enkele werknemer zit er op te wachten zijn eigen werkgever aansprakelijk te stellen!
Toch ontkomt u daar niet aan, want het is voor u de enige mogelijkheid. Uw werkgever is puur juridisch gezien bijna altijd aansprakelijk. Zelfs al denkt u dat uw werkgever “praktisch gezien” niets fout heeft gedaan. Of als u vindt dat u het ongeval misschien zelf heeft veroorzaakt. Zo staat dat nu eenmaal in de Wet. Het gaat dus om een puur juridische en theoretische beoordeling van de aansprakelijkheid.
Gelukkig zijn bijna alle werkgevers in Nederland voor letselschade door een bedrijfsongeval verzekerd. Uw werkgever hoeft uw financiële schade dus niet zelf te vergoeden. Dat doet zijn aansprakelijkheidsverzekeraar. Dat scheelt weer!
Werkgever bijna altijd verzekerd
Uw werkgever is in 99% van de gevallen aansprakelijk voor uw financiële schade (letselschade) als gevolg van een arbeidsongeval. Of uw werkgever er nu wat aan kan doen of niet. En dit staat ook volledig los van het melden van een bedrijfsongeval bij de Arbeidsinspectie.
Niemand vindt het leuk om zijn eigen werkgever aansprakelijk te stellen. Dat voelt u eenmaal niet goed. Maar toch ontkomt u daar vaak niet aan. Simpelweg omdat u het zich “financieel gezien” niet kunt permitteren.
Het is voor u dan ook goed om te weten dat uw werkgever bijna altijd voor uw letselschade is verzekerd. In 99% van de gevallen wordt uw letselschade gedekt op de aansprakelijkheidsverzekering van uw werkgever of opdrachtgever. De schade hoeft dus niet door uw werkgever zélf te worden betaald. Op die manier wordt het gewoon een verzekeringskwestie, zonder dat uw werkgever daar last van heeft.
Als u niet weet wat u na een bedrijfsongeval moet doen, neem dan gerust contact met ons op voor advies. Wij kunnen u bijna altijd puur aan de hand van uw eigen verhaal, vertellen wat u het beste kunt doen en wat in uw belang is. Daarna kunt u zelf beslissen wat u met ons advies doet.
En als wij denken dat u het beste af bent met onze hulp, dan vertellen wij u waarom én dat onze hulp voor u 100% kosteloos zal zijn.

Hoe kan ik u helpen?
Letselschade professional & eigenaar
Melden bedrijfsongeval uitzendkracht
Voor een uitzendkracht gelden na een arbeidsongeval dezelfde regels als voor “normale werknemers”. Sterker nog, als uitzendkracht wordt u juridische gezien zelfs nog iets beter beschermd.
Want u mag zelf kiezen wie u verantwoordelijk houdt voor uw financiële schade. Het uitzendbureau (uw formele werkgever) of het bedrijf waar u geplaatst bent (uw materiële werkgever). Zij zijn beiden voor het totaal van uw financiële schade verantwoordelijk.
Uw “materiële werkgever” moet uw bedrijfsongeval melden (Arbeidsinspectie).
Bedrijfsongeval melden ZZP er
Als ZZP er wordt u formeel als zelfstandig ondernemer gezien. Ook bij een bedrijfsongeval. Maar in sommige gevallen wordt een zzp er op dezelfde wijze beschermd als een werknemer.
Bijvoorbeeld als uw opdrachtgever bepaalt hoe u uw werk moet doen. En het werk ook door een eigen werknemer van uw opdrachtgever gedaan had kunnen worden.
Juridisch wordt u dan gelijk gesteld met een werknemer. Dat geeft u bij letselschade door een arbeidsongeval veel meer rechtsbescherming. Als u “onder gezag” van een bepaald bedrijf werkt, moet die uw bedrijfsongeval melden.
Melden bedrijfsongeval: altijd juridische hulp inschakelen
Wij weten als geen ander wanneer een bedrijfsongeval moet worden gemeld en bij wie. Daarnaast is het vaststellen van financiële schade bij letsel door een arbeidsongeval heel ingewikkeld. Dat kunt u beter niet zelf doen.
Daarom adviseren wij u om na een arbeidsongeval altijd juridische hulp in te schakelen en daar niet te lang mee te wachten.
Uw juridische kosten moeten óók door de verzekeraar van uw werkgever worden vergoed. Dat staat in de Wet (artikel 6:96 BW). Zo krijgt u feitelijk recht op voor u 100% kosteloze juridische hulp. Sterker nog, voordat wij u met uw letselschade gaan helpen, krijgt u van ons de schriftelijke garantie dat onze hulp voor u volledig kosteloos zal zijn.
Heeft u al een belangenbehartiger maar weet u niet zeker of dat wel helemaal goed gaat? Durf gerust ook na te denken over een eventuele overstap naar een meer gespecialiseerd letselschadebureau zoals het onze. Dan weet u zeker dat u krijgt waar u recht op heeft. En wij zorgen dat de verhouding tussen u en uw werkgever niet onder druk komt te staan. Want dat is nooit in uw belang.
Arbeidsongeval melden? Vraag sowieso altijd advies
Heeft u vragen over het melden van een bedrijfsongeval? Of vraagt u zich af hoe u uw schade het beste vergoed kunt krijgen? Vraag sowieso om een vrijblijvend advies. Dat kan nooit kwaad.
Wij kunnen u puur aan de hand van uw eigen verhaal, vertellen of uw arbeidsongeval gemeld moet worden en wat verder het meeste in uw belang is. En denken wij dat u beter af bent met onze hulp, dan hoort u dat ook en leggen wij u uit waarom.
U krijgt van ons een duidelijk en eerlijk advies en dat verplicht u tot niets. U kunt zelf beslissen wat u ermee doet. En wanneer wij u gaan helpen, garanderen wij schriftelijk dat onze hulp voor u volledig kosteloos zal zijn. Beloofd!

Hoe kan ik u helpen?
Letselschade professional & eigenaar