Wat klanten vragen
Bedrijfsongeval en arbeidsongeschikt?
Wanneer u arbeidsongeschikt bent door een bedrijfsongeval, dan kun u uw oude werkzaamheden niet meer uitoefenen. Dat kan van tijdelijke aard zijn, maar u kunt ook blijvende beperkingen hebben.
Moet de werkgever een bedrijfsarts inschakelen?
De bedrijfsarts heeft een belangrijke taak, wanneer u arbeidsongeschikt bent geraakt door een bedrijfsongeval. Bent u langer dan zes weken niet in staat om te werken, dan is uw werkgever dit zelfs verplicht. Een bedrijfsarts helpt u bij uw terugkeer naar uw oude werkplek. Wanneer dit niet mogelijk is gaat de bedrijfsarts op zoek naar andere mogelijkheden.
Heb ik recht op een uitkering wanneer ik arbeidsongeschikt ben door een bedrijfsongeval?
Bent u arbeidsongeschikt geraakt door een bedrijfsongeval. Dan is het afhankelijk van uw arbeidsovereenkomst of u een uitkering kunt aanvragen. Heeft u een tijdelijk contract? Dan komt u aan het einde van de loondoorbetalingsverplichting in de ziektewet. Nadat u een jaar arbeidsongeschikt bent geweest, komt er een herkeuring door de verzekeringsarts van het UWV en een arbeidsdeskundige.
Wanneer u een vast contract heeft, dan betaald uw werkgever uw salaris twee jaar door. Bent u na twee jaar nog steeds arbeidsongeschikt? Dan heeft u recht op een WIA-uitkering. Dit geldt zowel voor vaste- als voor tijdelijke contracten.
Voor zelfstandig ondernemers geldt dat zij alleen een uitkering krijgen wanneer zij in het bezit zijn van een arbeidsongeschiktheidsverzekering.
Schade claimen na arbeidsongeschiktheid bedrijfsongeval
Uw uitkering is vaak aanzienlijk lager dan het loon wat u kreeg. Bent u na een bedrijfsongeval arbeidsongeschikt geraakt? Dan lijdt u ook meestal inkomensschade. Het is wel mogelijk om deze schade te verhalen op uw werkgever of opdrachtgever, wanneer zij aansprakelijk zijn.
Dit is vaak een langdurige kwestie. Uw werkgever wil waarschijnlijk laten zien dat hem niets te verwijten valt.
Vaak is het best lastig om zelf uw werkgever aansprakelijk te stellen. Wilt u uw letselschade verhalen, doordat u arbeidsongeschikt bent geraakt door een bedrijfsongeval? Schakel dan de hulp in van een professioneel letselschadebureau. Onze hulp is kosteloos en wij helpen u graag.
Wilt u meer weten over een bedrijfsongeval en arbeidsongeschiktheid? Klik dan hier
Welke vergoeding bij letselschade bedrijfsongeval
Is jou een bedrijfsongeval overkomen en vraag jij je af welke vergoeding jij voor jouw letselschade kan ontvangen? Letselschade door een bedrijfsongeval loopt al snel op.
Lees hieronder waar je rekening mee moet houden bij het bepalen van jouw vergoeding bij letselschade door een bedrijfsongeval.
Hoe krijg ik schade vergoed bij letselschade bedrijfsongeval?
Als je een ongeval hebt gehad door of tijdens je werk en je loopt daarbij letsel op, dan wordt dit een bedrijfsongeval genoemd.
Een werkgever is bij een bedrijfsongeval bijna altijd aansprakelijk. Dit betekent dat de werkgever de vergoeding bij letselschade door het bedrijfsongeval moet betalen.
Om überhaupt voor vergoeding van jouw letselschade in aanmerking te komen, moet je wel eerst jouw werkgever aansprakelijk stellen. Wij begrijpen dat het misschien niet fijn voelt om jouw eigen werkgever of opdrachtgever aansprakelijk te stellen.
Het staat nu eenmaal in de Wet dat een werkgever bijna altijd aansprakelijk is voor een bedrijfsongeval. Zelfs al kon jouw werkgever daar niets aan doen en zelfs ook als het jouw eigen schuld was. Het is een puur theoretische kwestie. Gelukkig is jouw werkgever ook bijna altijd voor jouw letselschade verzekerd. Jouw werkgever hoeft jouw letselschade dus niet zelf te betalen.
Twijfel jij om jouw werkgever aansprakelijk te stellen voor een vergoeding bij letselschade door een bedrijfsongeval? Bel dan gerust met één van onze helpdeskjuristen en vraag advies. Samen kijken we wat in jouw situatie het beste is. Ons advies is voor jou altijd 100% vrijblijvend en kosteloos.
Wat valt onder letselschade na een bedrijfsongeval?
De vergoeding voor letselschade door een bedrijfsongeval loopt al snel op. Letselschade bestaat uit verschillende onderdelen:
- extra kosten
- minder inkomen
- gederfde levensvreugde (smartengeld)
Als slachtoffer van een bedrijfsongeval kom je er door de financiële gevolgen bijna niet onderuit om de werkgever aansprakelijk te stellen. Zeker als er ook direct sprake is van verlies van inkomen.
Door onze jarenlange ervaring met letselschade door een bedrijfsongeval, weten wij precies hoe we moeten handelen zonder de verhouding met jouw werkgever, opdrachtgever of het uitzendbureau onder druk te zetten. Vraag ons gerust om een vrijblijvend advies.
Kosteloze hulp bij letselschade bedrijfsongeval
Vergoeding bij letselschade bedrijfsongeval: Juist omdat het aansprakelijk stellen van de werkgever na een bedrijfsongeval zo gevoelig ligt, raden wij de slachtoffers altijd aan om eerst advies te vragen aan een gespecialiseerd letselschadebureau.
Ons advies is voor jou als slachtoffer volledig vrijblijvend en kosteloos. Komen wij daarna samen tot de conclusie dat jij beter af bent met juridische hulp? Dan vertellen wij dat ook. In dat geval is onze gespecialiseerde hulp voor jou 100% kosteloos. De verzekeraar van jouw werkgever moet namelijk óók jouw juridische kosten (lees: onze kosten) vergoeden. Los en apart van jouw eigen schadevergoeding. Dat staat in de Wet.
Tijdens een eerste telefonische kennismaking horen we graag wat er met je is gebeurd. Wij geven dan meteen een gratis en vrijblijvend advies. We vertellen welke stappen je het beste kunt nemen en geven antwoord op de vraag welke vergoeding in jouw situatie bij letselschade door een bedrijfsongeval hoort. En dat kost jou niets!
Ontslag na een bedrijfsongeval?
Ontslag na een bedrijfsongeval. Bij veel werknemers leeft deze angst. Misschien is het een lichte geruststelling, dat u met een vast contract pas na twee jaar ontslagen kunt worden. Mag een werkgever een werknemer wel ontslaan na een bedrijfsongeval en waarom wordt dit gedaan?
Mag de werkgever u ontslaan na een bedrijfsongeval?
Ontslag na een bedrijfsongeval kan gaan om daadwerkelijke arbeidsongeschiktheid, maar ook om het feit dat uw werkgever geen risico meer met u wil lopen. Vaak is de werkgever dan bang dat u opnieuw arbeidsongeschikt wordt of misschien wel niet meer voldoende inzetbaar bent. Niet eerlijk, maar wel zaken die in de praktijk vaak voorkomen.Een werkgever mag u echter niet zomaar ontslaan wanneer u ziek bent door een bedrijfsongeval. Zijn er bijzondere omstandigheden dan mag dit soms wel. Denk h hierbij aan een werknemer in de proeftijd, ontslag op staande voet of een faillissement. Heeft u een vast contract? Dan heeft u twee jaar lang recht op ontslagbescherming. Bij een tijdelijk contract geldt dat de werkgever het contract aan het einde van de contractduur kan opzeggen. Uw contract wordt dan niet verlengd.
Na ziekte door een bedrijfsongeval is uw re-integratie een belangrijk onderdeel. Werkt u hier niet of niet voldoende aan mee, dan mag de werkgever u ook tussentijds ontstaan.
Let op: de werkgever mag in geen van deze gevallen uw ziekte aanvoeren als reden voor ontslag.
Hoe verhaal ik mijn inkomensschade na ontslag door een bedrijfsongeval?
In veel gevallen is de werkgever in Nederland aansprakelijk voor een bedrijfsongeval. Voor het succesvol verhalen van schade is het wel van belang dat de werkgever de aansprakelijkheid erkent. Dit is erg belangrijk, want na een ontslag door een bedrijfsongeval lijdt u vrijwel altijd inkomensschade. Dit komt omdat uw uitkering maximaal 70% van uw laatst verdiende loon bedraagt. Wat voor soort uitkering u krijgt is afhankelijk van uw eigen situatie.
Dit gaat om een WIA-uitkering of de Ziektewet. U kunt aanspraak maken op een WIA-uitkering, als u langer dan twee jaar niet hebt kunnen werken. Dus ook bij een ontslag na een bedrijfsongeval. Bent u korter dan twee jaar ziek? Dan heeft u recht op een uitkering vanuit de Ziektewet.
Bij wie kan ik hulp inschakelen?
Vaak is het best lastig om zelf uw werkgever aansprakelijk te stellen. Wilt u uw letselschade verhalen, omdat u ontslagen bent na een bedrijfsongeval? Vraag dan altijd om gratis juridisch advies. Dit advies verplicht u tot niets, maar u weet wel direct waar u aan toe bent. Bij Van der Toorn Personenschade bent u aan het juiste adres. Wilt u meer weten over ontslag na een bedrijfsongeval op het werk? Klik dan hier
Rechten bij letselschade na een bedrijfsongeval
Als je slachtoffer bent geworden van een bedrijfsongeval dan komt daar veel bij kijken. Je hebt lichamelijke klachten, maakt extra kosten en kan bovendien niet werken. Je vraagt je terecht af: wat zijn mijn rechten bij letselschade na een bedrijfsongeval? En hoe kan ik mijn financiële schade vergoed krijgen?
Wanneer spreken we van een bedrijfsongeval?
Als je een ongeval hebt gehad door of tijdens je werk en je loopt daarbij letselschade op, dan wordt dit een bedrijfsongeval genoemd. Letselschade door een bedrijfsongeval kan ontstaan door ongevallen:
- in een bedrijf
- door een verkeersongeval
- op een bouwlocatie
- op een andere locatie en
- in een instelling.
Het ongeval ontstaat dan bijvoorbeeld door een kapotte machine, te weinig werkinstructies of een onveilige werksituatie.
Jouw rechten na een bedrijfsongeval
Jouw werkgever is bijna altijd aansprakelijk als je letselschade hebt opgelopen door een bedrijfsongeval. Ook als je denkt dat jouw werkgever niets te verwijten valt en zelfs als het ongeval jouw eigen schuld is.
- Jouw rechten bij letselschade na een bedrijfsongeval als werknemer
Als je als werknemer te maken krijgt met letsel na een bedrijfsongeval heb je recht op vergoeding van jouw onkosten en gemiste inkomsten. Oók heb je altijd recht op smartengeld. De verzekeraar van jouw werkgever moet dit betalen. Om aanspraak te maken op de vergoeding moet je wel eerst je werkgever aansprakelijk stellen. De werkgever meldt het bedrijfsongeval vervolgens bij zijn verzekeraar.
Bij het bepalen van de hoogte van de vergoeding letselschade na een bedrijfsongeval, ontstaat bijna altijd discussie. Een verzekeraar denkt in de meeste gevallen nu eenmaal anders over jouw letselschade dan jijzelf. Voorkom dat je in deze discussie aan het kortste eind trekt en schakel altijd een letselschadebureau in. Dat is voor jou volledig kosteloos, bespaart jezelf een hoop energie en alleen dan weet je zeker dat jouw letselschade rechtvaardig wordt vergoed!
- Jouw rechten na een bedrijfsongeval als uitzendkracht
Als uitzendkracht heb je bij letselschade na een bedrijfsongeval dezelfde rechten als een werknemer. Je hebt recht op een vergoeding van al jouw schade: materiële schade en smartengeld. Als uitzendkracht heb je zelfs het recht om naast het bedrijf waar je geplaatst bent (de materiele werkgever) ook het uitzendbureau (formele werkgever) aansprakelijk te stellen voor jouw letselschade na een bedrijfsongeval. Als jij twijfelt wie jij in jouw geval het beste kunt aanspreken, vraag dan altijd advies aan een gespecialiseerd letselschadebureau. Zo voorkom je dat je de werkrelatie onnodig onder druk zet! Maar wacht niet te lang, want als uitzendkracht lijdt je meestal vanaf de eerste dag financiële schade, omdat jouw inkomen niet wordt doorbetaald.
- Jouw rechten na een bedrijfsongeval als ZZP’er
In sommige gevallen heb je als ZZP er dezelfde rechten bij letselschade na een bedrijfsongeval als een werknemer. Het wetsartikel 7:658 lid 4 BW is dan van kracht. Aangezien de financiële gevolgen van een bedrijfsongeval voor een zelfstandig ondernemer al heel snel onhoudbaar worden, raden we je aan om direct advies te vragen. Je kunt ons meteen bellen, appen of mailen. We staan met deskundig advies voor je klaar!
Waarom moet ik jullie inschakelen?
Soms maakt het niet veel uit of u wel of geen belangenbehartiger inschakelt.
Bijvoorbeeld als u uw letselschade binnen korte termijn zelf snel met de aansprakelijke partij kunt afwikkelen.
U bent vrijwel meteen genezen
Maar dat is eigenlijk alleen het geval, wanneer u al heel snel weer bent genezen. En geen klachten meer heeft.
Bijvoorbeeld als het gaat om hele lichte kneuzingen en dus “tientjeswerk”.
Maar als u zou willen kunt u – volgens de Wet – zelfs dán nog voor u volledig kosteloos een letselschadebureau inschakelen.
Anders letselschadebureau inschakelen
Als uw letsel méér gevolgen voor u heeft dan een enkel bezoek aan uw huisarts of “een paar tientjes aan schade”, dan wordt het al anders.
U wilt dan zeker weten dat de tegenpartij ook aan uw belangen denkt. Een verzekeraar heeft vaak de neiging om het eigen financiële belang boven het uwe te stellen.
Misschien niet meteen aan het begin van uw letselschadezaak. Maar wél als uw herstel langere tijd in beslag neemt. Of wanneer u letsel heeft opgelopen waar verzekeraars sowieso moeilijk over doen, zoals whiplash, sommige rugklachten en sommige psychische klachten.
Niet verstandig om het zelf te doen
U kunt zich afvragen of het dan nog steeds verstandig is om uw letselschade zelf met de aansprakelijke verzekeraar af te wikkelen.
Of dat het voor u dan toch beter is om een letselschadebureau te vragen om u daarbij te helpen.
In de huidige tijd is het al snel beter om dat te doen. Zekerheid boven alles.
Waarom ons inschakelen?
Wij zullen er allereerst voor zorgen dat de tegenpartij de aansprakelijkheid erkend.
En samen inventariseren wij uw letselschade (extra kosten, gemiste inkomsten en smartengeld).
Heeft u blijvend letsel opgelopen, dan berekenen wij samen de schadeposten die doorlopen in de toekomst. Bijvoorbeeld inkomensschade, extra kosten huishoudelijke hulp, extra kosten voor hulp aan en rond uw woning.
Ook bij het bepalen van de hoogte van uw smartengeld (het immateriële schade gedeelte van uw schadevergoeding) is onze expertise expertise onmisbaar.
U kunt er op rekenen dat u krijgt waar u recht op heeft.
Ook zorgen wij ervoor dat u niet alleen staat tegenover een verzekeraar die de hand op de knip houdt. En u zeker niet zal attenderen op schadeposten waar u zelf niet direct aan had gedacht.
De verzekeraar mag de afhandeling van u letselschade niet onnodig vertragen. Met onze hulp kunt u er op rekenen dat u niet langer dan nodig is hoeft te wachten op uw letselschadevergoeding.
Kosteloze juridische hulp
Wanneer u ons om advies vraagt en wij denken u te kunnen helpen, dan krijgt u een kostengarantie. Wij beloven u dat onze hulp voor u gegarandeerd kosteloos zal zijn.
Uw tegenpartij moet onze nota’s betalen. Doet die dat echter onverhoopt niet, dan is dat ons bedrijfsrisico. U krijgt van ons geen rekening. Beloofd.
Is jullie hulp voor mij écht gratis?
Jazeker, onze hulp is voor u écht GRATIS.
Uw tegenpartij is namelijk ook verplicht om uw juridische kosten (lees: de kosten van ons kantoor) te vergoeden. Dat staat in de wet (art. 6:96BW).
Bij Van der Toorn Personenschade krijgt u van te voren een schriftelijke kostengarantie met een duidelijke uitleg. Daarin staat ook duidelijk wat u van ons en wij van u mogen verwachten.
Wij staan er voor in dat de aansprakelijke partij onze kosten vergoed. En doet die dat niet, dan is dat ons bedrijfsrisico. U krijgt dan dus nooit een rekening van ons. Beloofd!
Twijfelt u desondanks nog? Neem dan gewoon even contact met ons op. Wij leggen u graag uit hoe onze kostengarantie werkt.
Wilt u eerst meer lezen over onze GRATIS hulp bij letselschade, klik dan hier. Duidelijkheid boven alles!
Verhalen uit de praktijk
Die lopende band trok zo twee van mijn vingers mee…
Als uitzendkracht moest ik gaan werken bij een soort lopende band. Ze hadden me uitgelegd dat ik die band ook af en toe moest schoonmaken, anders kwam er teveel troep tussen te zitten en liep de boel vast. Na een week sta ik aan die band te werken en merk dat ie een beetje begint te haperen.