Bedrijfsongeval 0 uren contract

Direct inkomensschade! Ontvang kosteloos advies. Stel uw vraag via WhatsApp, bel of vul ons formulier in.

Juridische hulp bedrijfsongeval 0 uren contract altijd nodig

Bedrijfsongeval 0 uren contract in het kort

 • Uw werkgever is bijna altijd aansprakelijk voor een bedrijfsongeval. Dat staat in de Wet.
 • Bedrijfsongeval 0 uren contract? Uw inkomen wordt nooit 100% doorbetaald.
 • Om schadevergoeding te claimen, moet u eerst de werkgever aansprakelijk stellen.
 • Uw werkgever is bijna altijd voor het risico van een bedrijfsongeval verzekerd.
 • De verzekeraar van uw werkgever zal uw inkomensschade moeten vergoeden.
 • Bij ons krijgt u gegarandeerd voor u GRATIS rechtshulp!
 • Vraag bij bedrijfsongeval 0 uren contract sowieso ALTIJD kosteloos juridisch advies.

Nul uren contract bedrijfsongeval

Wat gebeurt er als u een bedrijfsongeval heeft gehad, terwijl u een nul uren contract heeft? Bij arbeidsongeschiktheid krijgt u uw inkomen niet doorbetaald.

Bij wie kunt u terecht voor de rest van uw inkomen? Wie betaalt uw extra kosten? En wist u dat u na een bedrijfsongeval óók altijd recht heeft op vergoeding van uw extra kosten en smartengeld?

Het is voor u dus heel belangrijk om na een bedrijfsongeval direct contact met ons op te nemen. Sowieso en allereerst voor een geheel vrijblijvend en kosteloos advies.

Het “gedoe” over wie verantwoordelijk is (aansprakelijkheid) en hoe hoog uw schadevergoeding moet zijn, is knap ingewikkeld.

Blijkt dat wij u daarbij kunnen helpen, dan beloven wij u van te voren dat daar voor u geen kosten aan verbonden zijn. Hierdoor krijgt u recht op voor u GRATIS rechtshulp.

Bedrijfsongeval 0 uren contract en vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze letselschadeprofessionals kunnen u als geen adviseren, bijstaan en begeleiden.

Nul uren contract: direct inkomensschade

Loopt u als werknemer met een nul uren contract letsel op door een bedrijfsongeval? Dan is het logisch dat u uw letselschade vergoed wilt krijgen.

Sterker nog, dat is voor u pure noodzaak! U lijdt al vanaf dag één inkomensschade. De regels over doorbetaling van salaris bij arbeidsongeschiktheid liggen voor iemand met een 0 uren contract fors anders dan voor werknemers met “vaste uren”.

Bedrijfsongeval 0 uren contract en financiële problemen? De kans dat u na een bedrijfsongeval direct in geldnood komt, is vrij groot.

Voor uw inkomen bent u dan direct afhankelijk van diegene die aansprakelijk is. Maar wie is verantwoordelijk en waarom? Vragen waar u waarschijnlijk zelf niet kunt beantwoorden.

Vraag na een bedrijfsongeval dan ook altijd om advies. Wij vertellen u direct wat uw juridische mogelijkheden zijn.

En als u dat wilt zullen wij u daarna volledig kosteloos helpen met het claimen van uw letselschade.

Voorbeelden bedrijfsongeval

Net als werknemers met “vaste uren” kan u als oproepkracht met een 0 uren contract een bedrijfsongeval overkomen. Veel voorkomende voorbeelden daarvan zijn:

 • Ongevallen met een heftruck, zoals een heftruckchauffeur die per ongeluk over uw voet of been rijdt.
 • Bedrijfsongevallen met machines, bijvoorbeeld een hand of arm die in een machine raakt.
 • Een ongeval met de auto tijdens werktijd.
 • U valt van een ladder of steiger.
 • Er valt een voorwerp van een stelling of steiger, bijvoorbeeld op uw hoofd, voet of been.
 • U komt ergens tussen klem te zitten.
 • Een aanrijding in de bedrijfshal door een heftruck, pompwagen of een ander transportmiddel.
 • Uitglijden of struikelen,
 • U komt in aanraking met gevaarlijke stoffen of elektriciteit.

Aansprakelijkheid voor bedrijfsongeval 0 uren contract

De wet (art. 7:658 BW) zegt dat uw werkgever aansprakelijk is voor letsel opgelopen tijdens werktijd, dus voor een bedrijfsongeval. Die regel geldt ook als u een 0 uren contract heeft.

Uw werkgever is aansprakelijk als er:

 • Niet voldoende aandacht is besteed aan de veiligheid op uw werkplek.
 • Geen of onvoldoende toezicht is gehouden op de veiligheid op uw werkplek.
 • Geen of onvoldoende aanwijzingen zijn gegeven of maatregelen zijn getroffen om een bedrijfsongeval te voorkomen.

Is uw werkgever tekort geschoten in “zijn zorgplicht”, dan is hij aansprakelijkheid. Juridisch gezien is dat bijna altijd het geval.

Puur theoretische beoordeling

Het gaat om een heel erg theoretische benadering die ver weg staat van de dagelijkse werkelijkheid en realiteit in een bedrijf. Maar zo staat het nu eenmaal in de Wet. Als uw werkgever “theoretisch” of “op papier” ook maar iets te verwijten valt, dan is hij verantwoordelijk.

Uw werkgever wordt als “sterkere partij” gezien. Hij is degene die bepaalt hoe het werk wordt gedaan. Dus is hij volgens de Wet ook verantwoordelijk als er tijdens het werk een bedrijfsongeval plaatsvindt. Zelfs al kan uw werkgever er zelf helemaal niets aan doen en zelfs al ontstaat het ongeval door uw “eigen schuld” of die van een collega.

Op het eerste gezicht lijkt dit niet “eerlijk”. Maar werknemers zijn gelukkig bijna altijd tegen een bedrijfsongeval verzekerd. Uw werkgever hoeft uw schadevergoeding dus niet zelf te betalen.

Werkgever verzekerd voor bedrijfsongeval 0 uren contract

Bijna alle Nederlandse werkgevers zijn tegen bedrijfsongevallen verzekerd. De premie daarvoor is niet hoog. Uw werkgever hoeft uw schadevergoeding dus niet zelf te betalen. Dat doet zijn verzekeraar.

Maar, een verzekeraar is een “professionele partij” die vaak heel anders over de aansprakelijkheid denkt dan u. Vaak zelfs tegen beter weten in.

Bij een bedrijfsongeval met een nul uren contract ontstaat er ook bijna altijd discussie over de hoogte van uw inkomensschade.

Immers, u heeft geen vast inkomen en een verzekeraar zal standaardmatig uitgaan van een “te laag gemiddeld inkomen vóór het u overkomen bedrijfsongeval.” En dat is in uw nadeel.

Daarom kunt u als werknemer met een 0 uren contract na een bedrijfsongeval niet zonder juridische hulp. Lees hier meer over dit onderwerp vraag direct om een vrijblijvend advies.

Welke letselschade bij bedrijfsongeval 0 uren contract?

Om schadevergoeding te claimen, moet u eerst uw werkgever aansprakelijk stellen. Pas als de aansprakelijkheid wordt erkend, worden uw gemiste inkomsten en extra kosten vergoed. U kunt hierbij denken aan:

Door de vergoeding van uw juridische kosten, krijgt u feitelijk recht op voor u GRATIS rechtshulp. Aarzel niet en neem direct contact op voor een geheel vrijblijvend en kosteloos advies.

nul uren contract bedrijfsongeval? Vraag altijd advies!

Heeft u een nul uren contract en heeft u een bedrijfsongeval gehad? Wilt u weten of u recht heeft op schadevergoeding of hoe het is geregeld met de aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval?

Neem via dit formulier vrijblijvend contact met ons op. Onze letselschadespecialisten zullen u uitstekend informeren en dat kost u niets.

En wanneer wij u met uw schadevergoeding gaan helpen, dan krijgt u van ons een schriftelijke garantie dat u nooit kosten in rekening gebracht zullen worden.

Bedrijfsongeval 0 uren contract: wij helpen u graag en helpen u goed! Beloofd!

Direct advies nodig?

Heeft u direct advies nodig? Wij kunnen u het beste helpen als u dit formulier invult. Geen zorgen, een gesprek is geheel gratis.

 • U kunt ons ook direct bellen: klik hier

Wat klanten vragen

Is jullie hulp voor mij écht gratis?

Jazeker, onze hulp is voor u écht GRATIS.

Uw tegenpartij is namelijk ook verplicht om uw juridische kosten (lees: de kosten van ons kantoor) te vergoeden. Dat staat in de wet (art. 6:96BW).

Bij Van der Toorn Personenschade krijgt u van te voren een schriftelijke kostengarantie met een duidelijke uitleg. Daarin staat ook duidelijk wat u van ons en wij van u mogen verwachten.

Wij staan er voor in dat de aansprakelijke partij onze kosten vergoed. En doet die dat niet, dan is dat ons bedrijfsrisico. U krijgt dan dus nooit een rekening van ons. Beloofd!

Twijfelt u desondanks nog? Neem dan gewoon even contact met ons op. Wij leggen u graag uit hoe onze kostengarantie werkt.

Wilt u eerst meer lezen over onze GRATIS hulp bij letselschade, klik dan hier. Duidelijkheid boven alles!

Wanneer kan ik letselschade claimen?

U kunt letselschade claimen als u door schuld van een ander letsel heeft opgelopen (gewond bent geraakt).

Letselschade kan ontstaan door bijvoorbeeld een:

Daarnaast kunt u denken aan letsel opgelopen tijdens een:

U kunt het beste niet te lang wachten met het claimen van uw letselschade. Dit kan beter direct na het ongeval.

Oók als op dat moment nog niet duidelijk is waaruit uw letsel en de financiële de gevolgen daarvan bestaan.

Wel moet er dus iemand anders aansprakelijk zijn en dient deze hiervoor een aansprakelijkheidsverzekering te hebben afgesloten (AVP/AVB/WA).

Maar ook als u zélf het ongeval heeft veroorzaakt, kunt u soms toch uw letselschade claimen. Bijvoorbeeld als u een SVI (Schade Verzekering Inzittenden) heeft of SVO (Schade Verzekering Opzittende).

Weet u niet of en wanneer u recht heeft op een letselschadevergoeding?

Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op voor een voor u geheel vrijblijvend advies. Dat kost u niets en u weet meteen waar u aan toe bent. Daarna kunt u zelf kijken wat u met ons advies doet.

Welke letsels behandelen jullie?

Eigenlijk kunnen wij u bij alle “soorten van” letselschade helpen

Van der Toorn Personenschade kan u bij alle soorten van letsel helpen. Wij zijn weliswaar met name gespecialiseerd in de behandeling van “ernstige letselschade” zoals:

 • hersenletsel (NAH)
 • dwarslaesie
 • brandwonden
 • dystrofie
 • botbreuken en
 • cosmetisch letsel.

Maar wij zijn er natuurlijk ook héél graag voor u als ander letsel heeft opgelopen. Zoals bij nekletsel, whiplash, rugletsel, kneuzingen,  verstuikingen, hondenbeten, tijdelijk letsel en noem maar op.

Wij kunnen niet bij alle soorten van letselschade helpen

Het enige waarbij wij u niet kunnen helpen, is letselschade veroorzaakt door:

 • geweld 
 • medische foutenen/of
 • situaties van misbruik.

Uiteraard zullen wij u in die situatie doorverwijzen naar een partij die daar wél in is gespecialiseerd.

Vraag altijd kosteloos en vrijblijvend letselschadeadvies

Heeft u vragen over uw letselschade? Of weet u niet of u bij ons aan het juiste adres bent?

Aarzel dan niet en vraag ons om een voor u volledig en vrijblijvend kosteloos letselschadeadvies.

Wanneer moet ik jullie inschakelen?

Niets moet! Maar het is in uw belang om ons zo snel mogelijk in te schakelen.

Alleen dán weet u zeker dat er ook iemand is die alleen aan uw belangen denkt. Want dat is ons werk: aan úw belangen denken.

Maar wat is: zo snel mogelijk ?

Soms neemt een verzekeringsmaatschappij al héél kort na het ongeval contact met u op. Om te vragen hoe het met u gaat maar ook om allerlei andere informatie in te winnen.

U kunt niet weten of die verzekeraar juridisch gezien “te veel doorvraagt”. Over uw gezondheid vóór het ongeval en welke artsen u heeft bezocht. Liever vermijdt u dat. Toch? Wacht dus nooit te lang met het inschakelen van een letselschadebureau.

Ook is het zo dat u na uw ongeval al snel veel kosten maakt. Of uw inkomen valt weg. Wij zullen zorgen voor de eerste schadebetalingen door de tegenpartij. Dan kunt u zich bezighouden met uw herstel.

Wilt u weten wat in uw geval wijsheid is? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

Wij geven u direct een duidelijk advies. Daarna kunt u zelf bekijken wat u daar mee doet.

Denken wij dat wij u kunnen helpen, dan hoort u dat meteen.

U krijgt van ons tegelijkertijd de garantie dat onze juridische hulp voor u volledig kosteloos zal zijn.

Wilt u meer lezen over onze GRATIS hulp bij letselschade, klik dan hier.

Op welke letselschadebedragen heb ik recht?

Letselschadebedragen waar u recht op heeft zijn:

Vergoedingen voor extra hulp, zoals:

 • hulp in de huishouding, boodschappen doen, kinderen naar school brengen etc.
 • hulp in de tuin en
 • hulp bij het onderhoud en schilderen van uw huis.

Daarnaast kan uw letselschade gevolgen hebben voor uw inkomen, zoals:

 • niet volledig doorbetaald inkomen (ZZP-er, uitzendkracht, 0-urencontract etc,)
 • geen onregelmatigheidstoeslag meer
 • niet meer kunnen overwerken
 • gemiste promoties én
 • gemiste pensioenopbouw

Tot slot kunt u denken aan andere óók heel belangrijke letselschadebedragen, zoals:

 • Studievertraging
 • Reïntegratiekosten voor het begeleiden naar ander werk
 • Kosten gepaard gaande met opname in een ziekenhuis of revalidatiecentrum
 • Reiskosten
 • Medische kosten
 • Smartengeld
 • Economische kwetsbaarheid
 • Wettelijke rente
 • Verder alle kosten die u zonder het ongeval niet gemaakt zou hebben…
 • Bijvoorbeeld het loon dat u niet hebt gekregen omdat u niet naar uw werk kon.
 • Benzine omdat u naar het ziekenhuis of de fysiotherapeut moest.
 • Medicijnen die onder uw eigen risico vielen.

Daarnaast heeft u altijd recht op een vergoeding van smartengeld, ook wel immateriële schadevergoeding genoemd.

Dat is een vergoeding voor “gederfde levensvreugde”. Uw smartengeld zou een compensatie moeten bieden voor uw verdriet, pijn en voor al het andere waardoor u minder gelukkig kunt zijn geworden dan vóór het u overkomen ongeval.

Helaas is de Nederlandse wet niet ruimhartig met het toekennen van smartengeld. In Nederland worden de toegekende smartengeldbedragen dan ook niet als “rechtvaardig genoeg” gezien.

Wanneer u meer wilt lezen over smartengeld, klik dan hier. Wilt u meer weten over letselschadebedragen, klik dan hier.

Berekenen smartengeld

Berekenen smartengeld:

U heeft altijd recht op smartengeld. Dit is het “immateriële gedeelte” van uw letselschadevergoeding.

Wat is smartengeld?

Smartengeld is op zichzelf geen “harde juridische term”. Het is een vergoeding voor niet in geld uit te drukken schade.

Dus alles wat niet valt onder extra kosten of misgelopen inkomsten. Het is eigenlijk een vergoeding voor uw “geestelijke schade”.

Hoe berekenen smartengeld

Mensen vragen ons vaak al bij het begin van hun letselschadezaak op hoeveel smartengeld zij recht hebben.

Die vraag is eigenlijk niet te beantwoorden. En iedere letselschadeadvocaat die anders beweert, zit er naast.

Wanneer kunt u mijn smartengeld berekenen?

Uw smartengeld kan namelijk pas definitief worden bepaald aan het einde van uw letselschadezaak.

Pas dan is bekend welke psychische gevolgen uw letsel voor u heeft gehad en/of nog zal hebben.

Want het zijn de psychische gevolgen die uw smartengeld voor een groot deel bepalen.

Belangrijke factoren berekenen smartengeld

Belangrijke factoren voor het berekenen van uw smartengeld zijn onder andere:

 • de aard van uw letsel
 • de ernst van uw letsel
 • uw leeftijd
 • uw  geslacht
 • uw mate van bewustzijn
 • of u blijvende littekens overhoudt en waar die littekens zitten
 • of u lichamelijke beperkingen houdt die van invloed zijn op kwaliteit van uw leven
 • hoeveel pijn heeft u geleden en blijft lijden
 • hoelang uw herstelperiode was en
 • of u überhaupt hersteld bent of dat er sprake is van blijvend letsel.

Indicatie berekenen smartengeld:

Wij kunnen niet exact voorspellen hoe hoog uw smartengeld zal zijn.

Wat wij wél kunnen is u een globale indicatie geven van de hoogte van uw smartengeld.

Spreekt u dit aan: neem dan vandaag nog contact met ons op voor een eerlijk en vrijblijvend advies. Daarna kunt u zelf bepalen wat u daarmee doet.

Wij helpen u graag bij het berekenen en claimen van uw smartengeld en uw andere letselschade, zoals uw extra kosten en gederfde inkomsten.

En als u kiest voor onze juridische hulp, dan garanderen wij u van te voren schriftelijk dat onze hulp voor u altijd GRATIS zal zijn.

Berekenen smartengeld? Vraag om advies! Wij helpen u graag verder. Maar weten over berekenen smartengeld? Klik dan hier.

 • Zeer kundig geholpen met mijn whiplash

  Van der Toorn Personenschade heeft mij zeer discreet geholpen destijds. Binnen no time betaalde de verzekeraar van de tegenpartij mij een schadevergoeding.

  Gert de Laan

 • Echt fijn.

  Ik heb me geen moment druk hoeven maken over een financiële vergoeding.

  Hélène van der Meer

 • Mensenwerk. Goed begrepen

  Mijn ervaring met het team bij Van der Toorn is echt goed te noemen. Hier hebben ze het echt begrepen en staan ze zij zij met je. Ga zo door.

  Maaike

 • Goede bedrijf met fijn contact

  Het was prettig dat de hele sores van mijn letselschade door hen werd gedaan. Ik hoefde nergens zelf achteraan.

  Aaron Verhoeven

 • Ik beveel dit bedrijf aan

  Proces duurde lang wegens problemen met de verzekeraar, maar werd goed op de hoogte gehouden.

  S.W. van Os

 • Zeer accuraat en betrokken.

  Ik ben serieus genomen en heb me gehoord gevoeld. Prettig is, wanneer je contact opneemt, de secretaresse je direct te woord staat en zo nodig doorverbindt met de advocaat. Korte lijntjes!

  M. Kregting

 • Perfecte service!

  Mij enorm geholpen door goed advies. Erg adequaat gehandeld. Erg punctueel. Hoop dat ik niemand een letselschade-advocaat moet aanraden maar indien van wel, wordt t deze!

  Nicole Meulensteen

 • Prima

  Zeer bekwaam en netjes alles voor mij geregeld

  Lisa

 • Alles perfect geregeld.

  Zeer tevreden.

  John van Santen

 • Goed!

  Duidelijke, fijne uitleg over de stappen die genomen worden. Alles gaat in overleg. Ze zijn er echt voor jou!

  Eveline

 • Tevreden

  Zeer vriendelijke en professionele omgang

  Silwa

 • Denken super goed mee

  Na een pijnlijke val in een lift nog steeds erg veel last van mijn enkel, gelukkig was Van der Toorn er om mij bij te staan.

  T. Hoek

 • Top

  Professionele, betrokken adviseurs en onderhandelaars

  John van Wichen

 • Goede begeleiding van a tot ze

  goede begleiding van a tot z Had in het begin een rechtsbijstand van DAS. Dit was mij slecht bevallen en heb hierop Van der Toorn ingeschakeld . Ik heb uw bedrijf als zeer professioneel ervaren. Ik ben zeer kundig bijgestaan.

  L. Polderman

 • Vriendelijk, vakkundig en snelle handelwijze

  Ik ben zeer tevreden over het oppakken en afhandelen, zeker na mijn slechte ervaring met mijn eerdere belangenbehartiger. Na het 1e gesprek hadden we direct een goed gevoel en kregen weer vertrouwen in een goede afloop

  Lengers

 • Zeer goed

  Vriendelijke en deskundige medewerkers. Geduld en kennis. Zo doorgaan!

  Anoniem

 • Oprecht geïnteresseerd

  Met de hulp van Van der Toorn Personenschade een meer dan acceptabele vergoeding gekregen . Men is oprecht geïnteresseerd in zijn klanten en gaat voor de volle 100% voor maximaal resultaat .

  E.H.C. Posthumus

 • die is heel positief

  Alles is netjes gegaan. Fijn kontakt gehad met goede uitleg over alles.

  Verhoef

 • Klantvriendelijk en deskundig Nemen een hoop werk waaronder ook de administratie uit handen

  Als gevolg van een ongeval had ik behoefte aan een juridische bijstand, door van der Toorn Personenschade ben ik goed bijgestaan in de afwikkeling van de schade

  P. de Jong

 • Prettige ervaring

  Ontzorgen, volledige service, professioneel en oprecht.

  Noud Wilders

 • Professioneel, Kwaliteit en klantvriendelijk

  een opluchting dat alles zo goed werd geregeld

  Simona van Halsteren

Verhalen uit de praktijk

Die lopende band trok zo twee van mijn vingers mee…

Als uitzendkracht moest ik gaan werken bij een soort lopende band. Ze hadden me uitgelegd dat ik die band ook af en toe moest schoonmaken, anders kwam er teveel troep tussen te zitten en liep de boel vast. Na een week sta ik aan die band te werken en merk dat ie een beetje begint te haperen.

Letselschade bedrijfsongeval lopende band
Rian de Keyzer, letselschadejurist, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
Kim Vogelaar, loonschadespecialist, letselschadejurist, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
Ingrid van Agtmael
mr. Vinod Chandi, letselschadejurist, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
Sander van Zweden
Ann Ameys, assistente, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
Martin Oostdam
Sylvia Kuiper, NIVRE RE (kand.) letselschadejurist, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
mr. Juliette van Daal-van Brienen, letselschadehelpdesk, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
Ton van Gool, NIVRE letselschadejurist, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
Wim Roozenbeek
Esther Verhulst

Uw verhaal samen met ons bespreken? Dat kan geheel vrijblijvend!