Direct advies nodig?
Heeft u direct advies nodig? Wij kunnen u het beste helpen als u dit formulier invult. Geen zorgen, een gesprek is geheel gratis.
Wat klanten vragen
Bedrijfsarts nodig bij bedrijfsongeval?
Een bedrijfsarts bij een bedrijfsongeval wordt vaak ingeschakeld wanneer u door een ongeval op het werk arbeidsongeschikt bent geraakt. Een daarvan is de bedrijfsarts, voor de meeste werknemers een onbekende.
Wanneer wordt een bedrijfsarts ingeschakeld?
De bedrijfsarts wordt niet bij elk bedrijfsongeval ingeschakeld. Uw werkgever is verplicht om de bedrijfsarts in te schakelen als u zes weken ziek thuis zit. Bij een ingewikkeld ziektebeeld start de bedrijfsarts soms eerder met de begeleiding en re-integratie.
De bedrijfsarts maakt een plan om te kijken op welke manier u terug kunt keren naar uw oude werkplek. Bent u niet in staat om uw oude werk op te pakken, dan kijkt de bedrijfsarts welke andere mogelijkheden er nog binnen het bedrijf zijn voor u. Zijn er geen andere werkzaamheden beschikbaar bij uw eigen werkgever, dan zal de bedrijfsarts kijken naar externe mogelijkheden.De bedrijfsarts vraagt daarbij informatie op bij andere artsen die u behandelen. En hij schakelt ook externe deskundigen in, zoals een arbeidsdeskundige.
Waarom bij een bedrijfsongeval een bedrijfsarts inschakelen?
De bedrijfsarts kan vragen beantwoorden van de werkgever of werknemer over het verzuimtraject en de hervatting van de werkzaamheden. Daarnaast kan de bedrijfsarts algemene vragen beantwoorden over de veiligheid op de werkvloer en de gezondheid van werknemers. Ook vraag de bedrijfsarts informatie op bij andere artsen die u behandelen. En hij schakelt ook externe deskundigen in, zoals een arbeidsdeskundige.
Door het inschakelen van een letselschadespecialist kunt u zelf veel invloed uitoefenen op dit traject. Een letselschadespecialist, zoals Van den Toorn Personenschade, zorgt dat de juiste vragen worden gesteld en voor een goede medische onderbouwing.
Bent u het niet eens met de uitspraak van de bedrijfsarts, dan is het mogelijk om een second opinion aan te vragen bij een andere bedrijfsarts.
Heeft u een bedrijfsarts nodig door een bedrijfsongeval? Dan is het dus altijd verstandig om een letselschadespecialist in te schakelen.
Vraag bij ons gerust vrijblijvend advies aan. Dit verplicht u tot niets en u weet ook nog eens waar u aan toe bent.
Wilt u meer weten over een bedrijfsarts bij een bedrijfsongeval? Klik dan hier
Is jullie hulp voor mij écht gratis?
Jazeker, onze hulp is voor u écht GRATIS.
Uw tegenpartij is namelijk ook verplicht om uw juridische kosten (lees: de kosten van ons kantoor) te vergoeden. Dat staat in de wet (art. 6:96BW).
Bij Van der Toorn Personenschade krijgt u van te voren een schriftelijke kostengarantie met een duidelijke uitleg. Daarin staat ook duidelijk wat u van ons en wij van u mogen verwachten.
Wij staan er voor in dat de aansprakelijke partij onze kosten vergoed. En doet die dat niet, dan is dat ons bedrijfsrisico. U krijgt dan dus nooit een rekening van ons. Beloofd!
Twijfelt u desondanks nog? Neem dan gewoon even contact met ons op. Wij leggen u graag uit hoe onze kostengarantie werkt.
Wilt u eerst meer lezen over onze GRATIS hulp bij letselschade, klik dan hier. Duidelijkheid boven alles!
Waarom moet ik jullie inschakelen?
Soms maakt het niet veel uit of u wel of geen belangenbehartiger inschakelt.
Bijvoorbeeld als u uw letselschade binnen korte termijn zelf snel met de aansprakelijke partij kunt afwikkelen.
U bent vrijwel meteen genezen
Maar dat is eigenlijk alleen het geval, wanneer u al heel snel weer bent genezen. En geen klachten meer heeft.
Bijvoorbeeld als het gaat om hele lichte kneuzingen en dus “tientjeswerk”.
Maar als u zou willen kunt u – volgens de Wet – zelfs dán nog voor u volledig kosteloos een letselschadebureau inschakelen.
Anders letselschadebureau inschakelen
Als uw letsel méér gevolgen voor u heeft dan een enkel bezoek aan uw huisarts of “een paar tientjes aan schade”, dan wordt het al anders.
U wilt dan zeker weten dat de tegenpartij ook aan uw belangen denkt. Een verzekeraar heeft vaak de neiging om het eigen financiële belang boven het uwe te stellen.
Misschien niet meteen aan het begin van uw letselschadezaak. Maar wél als uw herstel langere tijd in beslag neemt. Of wanneer u letsel heeft opgelopen waar verzekeraars sowieso moeilijk over doen, zoals whiplash, sommige rugklachten en sommige psychische klachten.
Niet verstandig om het zelf te doen
U kunt zich afvragen of het dan nog steeds verstandig is om uw letselschade zelf met de aansprakelijke verzekeraar af te wikkelen.
Of dat het voor u dan toch beter is om een letselschadebureau te vragen om u daarbij te helpen.
In de huidige tijd is het al snel beter om dat te doen. Zekerheid boven alles.
Waarom ons inschakelen?
Wij zullen er allereerst voor zorgen dat de tegenpartij de aansprakelijkheid erkend.
En samen inventariseren wij uw letselschade (extra kosten, gemiste inkomsten en smartengeld).
Heeft u blijvend letsel opgelopen, dan berekenen wij samen de schadeposten die doorlopen in de toekomst. Bijvoorbeeld inkomensschade, extra kosten huishoudelijke hulp, extra kosten voor hulp aan en rond uw woning.
Ook bij het bepalen van de hoogte van uw smartengeld (het immateriële schade gedeelte van uw schadevergoeding) is onze expertise expertise onmisbaar.
U kunt er op rekenen dat u krijgt waar u recht op heeft.
Ook zorgen wij ervoor dat u niet alleen staat tegenover een verzekeraar die de hand op de knip houdt. En u zeker niet zal attenderen op schadeposten waar u zelf niet direct aan had gedacht.
De verzekeraar mag de afhandeling van u letselschade niet onnodig vertragen. Met onze hulp kunt u er op rekenen dat u niet langer dan nodig is hoeft te wachten op uw letselschadevergoeding.
Kosteloze juridische hulp
Wanneer u ons om advies vraagt en wij denken u te kunnen helpen, dan krijgt u een kostengarantie. Wij beloven u dat onze hulp voor u gegarandeerd kosteloos zal zijn.
Uw tegenpartij moet onze nota’s betalen. Doet die dat echter onverhoopt niet, dan is dat ons bedrijfsrisico. U krijgt van ons geen rekening. Beloofd.
Wanneer kan ik letselschade claimen?
U kunt letselschade claimen als u door schuld van een ander letsel heeft opgelopen (gewond bent geraakt).
Letselschade kan ontstaan door bijvoorbeeld een:
Daarnaast kunt u denken aan letsel opgelopen tijdens een:
- georganiseerde reis
- onveilig product of
- val bij iemand anders thuis, in een winkel of op straat
U kunt het beste niet te lang wachten met het claimen van uw letselschade. Dit kan beter direct na het ongeval.
Oók als op dat moment nog niet duidelijk is waaruit uw letsel en de financiële de gevolgen daarvan bestaan.
Wel moet er dus iemand anders aansprakelijk zijn en dient deze hiervoor een aansprakelijkheidsverzekering te hebben afgesloten (AVP/AVB/WA).
Maar ook als u zélf het ongeval heeft veroorzaakt, kunt u soms toch uw letselschade claimen. Bijvoorbeeld als u een SVI (Schade Verzekering Inzittenden) heeft of SVO (Schade Verzekering Opzittende).
Weet u niet of en wanneer u recht heeft op een letselschadevergoeding?
Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op voor een voor u geheel vrijblijvend advies. Dat kost u niets en u weet meteen waar u aan toe bent. Daarna kunt u zelf kijken wat u met ons advies doet.
Op welke letselschadebedragen heb ik recht?
Letselschadebedragen waar u recht op heeft zijn:
Vergoedingen voor extra hulp, zoals:
- hulp in de huishouding, boodschappen doen, kinderen naar school brengen etc.
- hulp in de tuin en
- hulp bij het onderhoud en schilderen van uw huis.
Daarnaast kan uw letselschade gevolgen hebben voor uw inkomen, zoals:
- niet volledig doorbetaald inkomen (ZZP-er, uitzendkracht, 0-urencontract etc,)
- geen onregelmatigheidstoeslag meer
- niet meer kunnen overwerken
- gemiste promoties én
- gemiste pensioenopbouw
Tot slot kunt u denken aan andere óók heel belangrijke letselschadebedragen, zoals:
- Studievertraging
- Reïntegratiekosten voor het begeleiden naar ander werk
- Kosten gepaard gaande met opname in een ziekenhuis of revalidatiecentrum
- Reiskosten
- Medische kosten
- Smartengeld
- Economische kwetsbaarheid
- Wettelijke rente
- Verder alle kosten die u zonder het ongeval niet gemaakt zou hebben…
- Bijvoorbeeld het loon dat u niet hebt gekregen omdat u niet naar uw werk kon.
- Benzine omdat u naar het ziekenhuis of de fysiotherapeut moest.
- Medicijnen die onder uw eigen risico vielen.
Daarnaast heeft u altijd recht op een vergoeding van smartengeld, ook wel immateriële schadevergoeding genoemd.
Dat is een vergoeding voor “gederfde levensvreugde”. Uw smartengeld zou een compensatie moeten bieden voor uw verdriet, pijn en voor al het andere waardoor u minder gelukkig kunt zijn geworden dan vóór het u overkomen ongeval.
Helaas is de Nederlandse wet niet ruimhartig met het toekennen van smartengeld. In Nederland worden de toegekende smartengeldbedragen dan ook niet als “rechtvaardig genoeg” gezien.
Wanneer u meer wilt lezen over smartengeld, klik dan hier. Wilt u meer weten over letselschadebedragen, klik dan hier.
Vergoeding voor een ongeval op het werk?
Bij een ongeval op het werk, spreken we van een bedrijfsongeval. Vaak heeft zo’n ongeval grote gevolgen. Als u een vergoeding wilt krijgen voor het ongeval op uw werk, moet u eerst uitzoeken wie aansprakelijk is voor het bedrijfsongeval.
Wanneer is het bedrijf aansprakelijk ?
Volgens artikel 7:658 BW is een werkgever aansprakelijk voor schade van zijn werknemers, die is ontstaan op het werk. Een werkgever moet dan ook zorgen voor een veilige werkomgeving en goed materiaal. Dit is de zorgplicht van de werkgever. Doet het bedrijf dit niet of niet voldoende, dan is de werkgever aansprakelijk voor het ongeval op het werk. In vrijwel veel gevallen moet hij dan ook de schade na een ongeval uw werk vergoeden.
Wanneer krijg ik een vergoeding na mijn ongeval op het werk?
U krijgt uw schade vergoed na een ongeval op het werk als uw werkgever aansprakelijk is. U moet aantonen dat het ongeval op uw werk is gebeurd. Uw werkgever moet aantonen dat hij niet tekort is geschoten in zijn zorgplicht. De werkgever wil in sommige gevallen bewijzen dat hij juist niet tekort geschoten is in zijn zorgplicht. Het is daarom belangrijk om een letselschadespecialist in te schakelen, zodat u de vergoeding krijgt waar u recht op hebt. Belangrijk hierbij is om goed te kijken naar schadeposten die doorgerekend kunnen worden naar de toekomst. Zoals verlies van inkomsten of een huishoudelijke hulp die ingeschakeld moet worden
U krijgt vervolgens uw schade na het ongeval op uw werk pas vergoed als de aansprakelijkheid is erkend.
Vaak loopt deze discussie echter uit op een juridisch gevecht tussen de werknemer en de verzekeraar van de werkgever. Dat is niet eerlijk, omdat de verzekeraar natuurlijk veel ervaring en ook nog juristen tot zijn beschikking heeft . Daarom is het goed om als werknemer een deskundige in te schakelen.
Een betrouwbare letselschadespecialist zorgt er samen met u voor dat u krijgt waar u recht op heeft. Vraag bij ons gerust vrijblijvend en kosteloos advies aan. Dit verplicht u tot niets en u weet eenvoudig en direct waar u aan toe bent. Onze specialisten staan graag voor u klaar.
Wilt u meer weten over de schadevergoeding na een ongeval op het werk? Klik dan hier