Direct advies nodig?
Heeft u direct advies nodig? Wij kunnen u het beste helpen als u dit formulier invult. Geen zorgen, een gesprek is geheel gratis.
Wat klanten vragen
Heb ik recht op schadevergoeding na hondenbeet
Als je gebeten bent door een hond dan heb je bijna altijd recht op letselschadevergoeding. Hoe krijg jij de letselschadevergoeding waar jij recht op hebt na een hondenbeet?
Aansprakelijkheid na hondenbeet
Na een hondenbeet heb je bijna altijd recht op een letselschadevergoeding. De letselschadevergoeding na een hondenbeet moet volgens de wet door de eigenaar van de hond worden betaald. Als de eigenaar van de hond tegen aansprakelijkheid is verzekerd, en dat is in Nederland bijna altijd het geval, moet die verzekeraar jouw letselschadevergoeding betalen.
Om de letselschadevergoeding na een hondenbeet te krijgen, moet je de eigenaar van de hond (en zijn verzekeraar) aansprakelijk stellen. Dat vraagt heel wat juridische kennis. Je doet er dan ook verstandig aan om altijd juridische hulp in te schakelen. Dat kost jou in niets. Onze letselschadespecialisten hebben meer dan 20 jaar ervaring en weten precies hoe je het aan moet pakken!
Letselschadevergoeding na een hondenbeet
Na een hondenbeet heb je bijna altijd recht op een letselschadevergoeding. Een letselschadevergoeding na een hondenbeet bestaat uit verschillende onderdelen:
- Extra kosten
- Gemiste inkomsten
- Smartengeld (immateriële schadevergoeding) en
- Juridische kosten
Letselschadevergoeding na een hondenbeet: extra kosten
Bij extra kosten na een hondenbeet kun je denken aan:
- Kosten voor pleisters en pijnmedicatie,
- Reiskosten,
- Kosten voor medische hulp (jouw eigen risico of hulp die niet vergoed wordt door jouw zorgverzekeraar) en
- Kosten voor hulp in de huishouding of hulp bij persoonlijke verzorging.
Letselschade na een hondenbeet: gemiste inkomsten
Als je door jouw letselschade door een hondenbeet niet kunt werken dan loop je misschien ook inkomsten mis. Bijvoorbeeld als jouw werkgever jouw loon niet volledig doorbetaalt of als je onregelmatigheidstoeslag mist. Aangezien er bij het berekenen van gemiste inkomsten veel komt kijken, is het eigenlijk altijd noodzakelijk om een gespecialiseerd letselschadebureau in te schakelen.
Schadevergoeding na een hondenbeet: smartengeld
Smartengeld of ‘immateriële schadevergoeding’ is een letselschade bedrag voor lichamelijke pijn, verdriet, psychische klachten, overblijvende littekens en vermindering van levensvreugde. Dit verschilt natuurlijk heel erg per persoon. Om zeker te zijn dat je in jouw persoonlijke situatie een realistische letselschadevergoeding voor smartengeld krijgt, is de hulp van een letselschadespecialist van het grootste belang. Vraag sowieso altijd advies! Dat is voor jou 100% vrijblijvend.
Letselschadevergoeding na een hondenbeet: juridische kosten
Om na een hondenbeet de letselschadevergoeding te ontvangen waar je recht op hebt, kan je het beste juridische hulp inschakelen. De verzekeraar van de eigenaar van de hond moet ook de juridische kosten (lees: ons honorarium) vergoeden. Los en apart van jouw eigen schadevergoeding. Dat betekent dat onze hulp voor jou als slachtoffer altijd volledig kosteloos is. Een hondenbeet is een ingrijpende, traumatische gebeurtenis. Vraag altijd vrijblijvend advies zodat je zeker weet dat jij jezelf na een hondenbeet niet tekort doet!
Wat te doen na een hondenbeet
Wat te doen na een hondenbeet?
Ben je gebeten door een hond? Oei, dat is vervelend! Dit zorgt altijd voor letselschade (onkosten, gemiste inkomsten en smartengeld). Wij vertellen je precies wat je moet doen na een hondenbeet.
Wat te doen na een hondenbeet?
-
Bezoek een arts
Aangezien een hondenbeet vaak infecties en (blijvende) littekens veroorzaken, is medische hulp al snel nodig. Neem daarom altijd direct contact op met een arts, zodat beoordeeld kan worden of je medische zorg nodig hebt. Denk aan:
- Een tetanusinjectie
- Een antibioticakuur
- Hechtingen
- Verdere medische onderzoeken
- Hulp bij angstklachten of traumaverwerking
-
Verzamel gegevens
Volgens de wet is de bezitter van een hond bijna altijd aansprakelijk voor de door de hond aangerichte schade.
De schade wordt door de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) van de eigenaar van de hond gedekt. Na een hondenbeet is het van groot belang om de gegevens van de eigenaar van de hond te verzamelen en het liefst ook de verzekeringsgegevens!
Om de eigenaar van de hond aansprakelijk te stellen voor de hondenbeet heb je de volgende gegevens nodig:
- Voor- en achternaam van de eigenaar van de hond
- Het adres van de eigenaar van de hond
Verder is het voor u ook heel belangrijk om te beschikken over:
- De naam van de verzekeraar (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren of ‘AVP’)
- Het polisnummer van de verzekeraar
Heeft u namelijk óók de verzekeringsgegevens van de eigenaar van de hond, dan kunnen wij u sowieso altijd volledig kosteloos helpen bij het verhalen van uw letselschade.
-
Houd je schade bij
Na een hondenbeet ontstaat altijd schade. Wat je in ieder geval moet doen na een hondenbeet is bijhouden welke kosten je maakt. Denk hierbij aan:
- Kosten voor pleisters en pijnmedicatie,
- Reiskosten,
- Kosten voor medische hulp (jouw eigen risico of hulp die niet vergoed wordt door jouw zorgverzekeraar),
- Kosten voor hulp in de huishouding of hulp bij persoonlijke verzorging,
- Gemiste inkomsten
- Smartengeld
Naast de schade die je hierboven ziet, zijn er nog veel meer schadeposten waar je na een hondenbeet recht op kunt hebben. Zeker als je ook arbeidsongeschikt bent geraakt en daardoor inkomen mist. Sowieso heb je altijd recht op smartengeld.
Vraag altijd een (gratis) advies. Je kunt ons een berichtje sturen of bellen via 070-3208964 of 0318-470021. Onze helpdeskjuristen staan voor je klaar!
Win altijd advies in!
Als je een hondenbeet hebt meegemaakt dan ben je daar vaak erg van geschrokken. Daarnaast kunnen de wonden voor infecties zorgen en (blijvende) littekens veroorzaken. Dit kan grote financiële gevolgen hebben voor jouw dagelijks leven en jouw functioneren.
Vraag daarom altijd advies van een gecertificeerd letselschadespecialist. Alleen met deskundige juridische hulp krijg je na een hondenbeet de schadevergoeding waar je recht op hebt en weet je zeker dat je geen schadevergoeding misloopt.
Hoeveel smartengeld krijg ik na een hondenbeet
Hoeveel smartengeld krijg je na een hondenbeet?
Als je bent aangevallen en gebeten door een hond, dan zorgen de scherpe tanden en nagels al snel voor veel letsel. Aangezien een hondenbeet in de meeste gevallen plotseling ontstaat, zit de schrik er goed in. Na een hondenbeet heb je altijd recht op smartengeld. Naast vergoeding van jouw onkosten en gemiste inkomsten. Je hebt zelfs recht op voor jou 100% kosteloze juridische hulp! Hoeveel smartengeld krijg je na een hondenbeet?
150.000 hondenbeten per jaar
In Nederland worden ieder jaar zo’n 150.000 mensen gebeten door een hond. Na een hondenbeet krijgt jouw vertrouwen in dieren een flinke klap. De meest voorkomende plekken van een hondenbeet zijn het gezicht, de armen en de benen. Allemaal plekken die heel duidelijk zichtbaar zijn.
Een hondenbeet kent vaak een pijnlijk en langdurig genezingsproces met zichtbare wonden en (blijvende) littekens. Vraag daarom altijd advies van een letselschadespecialist. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. En kunnen we jou verder helpen bij het krijgen van smartengeld na de hondenbeet? Dan is onze hulp voor jou als slachtoffer altijd volledig kosteloos.
Smartengeld na een hondenbeet
Een hondenbeet zorgt in de meeste gevallen voor wonden met blijvende littekens. Daarnaast veroorzaakt het flinke schrik. Als slachtoffer van een hondenbeet heb je daarom altijd recht op smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor pijn en ongemakken. Anders gezegd: alle ellende die de hondenbeet met zich meebrengt. Smartengeld na een hondenbeet kan snel hoog oplopen omdat een hondenbeet vervelende gevolgen met zich meebrengt. Naast smartengeld heb je óók altijd recht op vergoeding van jouw onkosten en gemiste inkomsten!
Hoeveel smartengeld krijg je na een hondenbeet?
Hoeveel smartengeld je krijgt na een hondenbeet is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Smartengeld drukt de ellende die de hondenbeet veroorzaakt uit in geld. Het is belangrijk om altijd advies te vragen aan een gespecialiseerd letselschadebureau. Alleen dan weet je zeker dat je een volledige vergoeding van jouw smartengeld ontvangt.
Factoren die van invloed zijn op hoeveel smartengeld je na een hondenbeet krijgt:
- De ernst van de hondenbeet
- Hoeveel en hoe lang je pijn hebt geleden
- Hoeveel inspanning het heeft gekost om te herstellen (denk aan wondverzorging, revalidatie of ziekenhuisbezoeken)
- Of je een litteken hebt overgehouden
- Jouw leeftijd
- De invloed van de hondenbeet op jouw leven
- Of er sprake is van arbeidsongeschiktheid en zo ja, hoe lang
- Alle andere omstandigheden die in jouw persoonlijke situatie spelen of hebben gespeeld
Wie betaalt het smartengeld na een hondenbeet?
De eigenaar van de hond is bijna altijd aansprakelijk voor de gedragingen van de hond. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP-verzekering) van de eigenaar van de hond moet jouw schadevergoeding betalen. Ook jouw smartengeld.
Vraag altijd advies
Om er zeker van te zijn dat jij na de hondenbeet jouw volledige smartengeldvergoeding krijgt, moet je eigenlijk altijd eerst advies vragen aan een gespecialiseerd letselschadebureau. Bij ons is advies voor jou 100% vrijblijvend. Van der Toorn Personenschade heeft al meer dan 20 jaar ervaring met letselschade door hondenbeten en helpt je kosteloos aan een rechtvaardige en maximale schadevergoeding.
Wie is er aansprakelijk na een hondenbeet
Heb je te maken met letselschade na een hondenbeet? Dan wil je natuurlijk weten wie aansprakelijk is. Dat is bijna altijd de eigenaar van de hond of zijn aansprakelijkheidsverzekeraar. Hoe dit in de wet is geregeld en tips voor de door jou te nemen stappen, vind je hier.
Wettelijke aansprakelijkheid na een hondenbeet
Na een hondenbeet is de eigenaar van de hond bijna altijd aansprakelijk. Dat staat in de wet. Jouw letselschade wordt vervolgens door de aansprakelijkheidsverzekeraar van de eigenaar van de hond betaald.
Een hondenbeet kan door de scherpe tanden al snel veel letsel veroorzaken. Daarnaast heb je specialistische kennis nodig om de eigenaar van de hond en de verzekeraar met succes aansprakelijk te stellen. Vraag ons volledig vrijblijvend om een advies in jouw situatie. Dan hoor je precies hoe het zit en wat jij verder het beste kunt doen. Daarbij vertellen wij jou ook of het in jouw belang is om onze (100% kosteloze) gespecialiseerde hulp in te schakelen.
Tips bij aansprakelijkheid na een hondenbeet
Het is voor jou van groot belang om na een hondenbeet de volgende gegevens te verzamelen:
- Voor- en achternaam van de eigenaar van de hond
- Het adres van de eigenaar van de hond
- De naam van de verzekeraar (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren of ‘AVP’)
- Het polisnummer van de verzekeraar
Als je deze gegevens (nog) niet hebt of niet weet hoe je deze kunt achterhalen, bel ons dan voor advies. We denken graag met je mee!
Vraag altijd juridisch advies na een hondenbeet
Gebeten worden door een hond wordt vaak als traumatisch ervaren. Het vertrouwen in dieren krijgt een flinke klap. Een hondenbeet is pijnlijk en kent soms een langzaam genezingsproces. Als er in pezen of andere lichaamsdelen ontstekingen ontstaan, kan het erg lang duren voordat het leven zoals je dat gewend was, weer volledig kan worden opgepakt. Er is zo goed als altijd sprake van financiële schade (extra kosten, gemiste inkomsten) en je hebt sowieso recht op smartengeld.
De eigenaar van de hond is vrijwel altijd aansprakelijk. De verzekeraar van de eigenaar van de hond moet jouw schade betalen. Van der Toorn Personenschade heeft al meer dan 20 jaar ervaring met letselschade door hondenbeten. Bel ons of stuur een appje voor advies en dan kijken we van daaruit samen of we je verder kunnen helpen. Dat kost jou als slachtoffer niets, beloofd!
Verhalen uit de praktijk
De hond leek wel gek geworden, hij beet in mijn bil en bovenbeen…
Het was mooi weer en ik had zin om even naar het park te lopen. Er waren veel mensen in het park en ook een paar honden. Ik zat te kijken naar twee honden die vrolijk om elkaar heen renden, toen ik opeens naar voren werd geduwd. Ik weet nog dat ik verbaasd omkeek naar de grommende hond. Ik hoorde zijn baasje roepen, maar de hond leek wel gek geworden. Hij beet in mijn bil en bovenbeen.


















