Welke informatie vindt u op deze pagina:
Letselschade scooterongeluk
Ben jij met je scooter door schuld van een ander in een ongeluk terecht gekomen? En heb je daarbij letsel opgelopen? Dan is het toch logisch dat die ander jouw financiële schade dient te vergoeden?
Was je niet de bestuurder, maar zat je achterop tijdens het scooterongeluk? Dan heb je in bijna alle gevallen recht op een schadevergoeding. 100% schadevergoeding krijg je ook als je een speciale verzekering hebt, namelijk een Schadeverzekering voor Opzittenden.
Een verzekeraar zal van nature altijd proberen om jouw schadevergoeding zo laag mogelijk te houden. En zo krijg je zonder hulp van iemand die voor jouw belangen opkomt, automatisch geen eerlijke en maximale schadevergoeding.
Vraag sowieso advies! Je weet waarschijnlijk niet wat de hoogte van je schadevergoeding moet zijn en hoe je dat kunt aanpakken. Wanneer je ons advies vraagt, hoef je niets te betalen en ben je tot niets verplicht. En na ons advies bepaal je helemaal zelf wat je ermee wilt doen.
Denken wij dat je baat hebt bij onze juridische hulp om een schadevergoeding te krijgen? Dan garanderen wij je van tevoren dat onze juridische hulp volledig kosteloos is. Bij ons geen addertjes onder het gras.
Letsel en letselschade scooterongeluk
Letselschade scooterongeluk: ongeveer 11% van alle bezoekers aan de Spoedeisende Hulp zat op een scooter. En zelfs 10% van de meest ernstige letsels is te wijten aan een scooterongeluk.
Dat betekent dat 1 op de 10 mensen die een scooterongeluk meemaakt, blijvend ernstige gevolgen overhoudt.
De meeste ongevallen vinden plaats na een aanrijding met een auto of andere scooter. Jongeren tussen de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar hebben de grootste kans op letsel. Maar ook jongeren tussen de 18 en 24 vormen een risicogroep.
De meeste mensen genezen gelukkig volledig van letsel dat is ontstaan door hun scooterongeluk, maar er is ook een groep die wél nog voor langere tijd medische klachten heeft. En hoe langer je last hebt van je letsel, hoe hoger je financiële schade wordt.
Het is bijna altijd zo dat een scooterongeluk leidt tot extra kosten. En bij arbeidsongeschiktheid vaak zelfs tot verlies van inkomen. Is het dan rechtvaardig dat jíj met de financiële schade blijft zitten? Nee, toch!
Daarom is het ook volkomen logisch als je een belangenbehartiger inschakelt. Iemand die je 100% kan vertrouwen en je helpt met je schadevergoeding. En maak je over de kosten daarvan maar geen zorgen, want die moeten ook door jouw tegenpartij worden vergoed. Los en apart van jouw eigen schadevergoeding.
Je krijgt namelijk altijd te maken met een professionele tegenpartij, ofwel een verzekeraar. Dit is een partij die iedere dag bezig is met letselschade, en die hier veel meer vanaf weet dan jij.
Letselschade scooterongeluk? Vraag altijd advies!. Zo kom je er gelijk achter of je een schadevergoeding kunt krijgen en waar je allemaal precies recht op hebt.
Ons advies is voor jou 100% vrijblijvend en kosteloos. Je kunt daarna zelf beslissen wat je er mee doet.
Soorten letsel door scooterongeluk
Een scooterongeluk kan flink wat letsel veroorzaken en vaak zelfs blijvend letsel.
Ieder ongeval is weer anders, maar hieronder hebben we het letsel op een rijtje gezet wat wij vaak voorbij zien komen:
- schade aan het gezicht
- gebroken arm, hand, been, of voet;
- heupfractuur;
- ribben die gekneusd of gebroken zijn;
- inwendig letsel zoals bloedingen;
- hersenschudding of ander letsel aan het hoofd;
- letsel aan de hersenen;
- whiplash;
- zenuwletsel;
- letsel aan de spieren;
- littekens en cosmetische schade;
- orgaanletsel.
- brandwonden/littekens (door de uitlaat)
Letsel heeft niet alleen gevolgen voor je gezondheid, maar heeft ook financiële gevolgen. Hoe erger je letsel is, hoe hoger je financiële schade zal zijn. Misschien nog niet gelijk, maar wel naar de toekomst toe. Daarbij komt dat letsel ook gevolgen kan hebben voor je opleiding of werk.
Na een scooterongeluk is het dus heel verstandig om direct juridische hulp in te schakelen. Over de kosten daarvan hoef jij je geen zorgen te maken. Want in de Nederlandse wet is vastgelegd dat jouw tegenpartij alle juridische kosten dient te vergoeden. Los en apart van jouw eigen schadevergoeding. Daarmee wordt onze juridische hulp voor jou 100% kosteloos (GRATIS).
Letselschadevergoeding scooterongeluk
Wanneer iemand anders schuld heeft aan jouw scooterongeluk, heb je naast een vergoeding voor je materiele schade, ook recht op vergoeding van jouw letselschade.
Letselschade bestaat uit extra kosten, gemist inkomen en smartengeld. De kosten die je kwijt bent aan juridische hulp, moeten óók door de verzekeraar van de tegenpartij worden vergoed.
Zelfs als je snel weer herstelt van je scooterongeluk, kan je letselschade al snel oplopen. Uit ervaring weten we dat je sowieso te maken krijgt met extra kosten. Ook kan je inkomsten gaan missen als je (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt.
Niet veel mensen kunnen langere tijd zonder inkomen, terwijl ze ook nog eens met fors oplopende extra kosten worden geconfronteerd. Dus let op, voor je het weet zit je in financiële problemen.
Die financiële problemen kunnen erger worden naarmate het langer duurt voor je herstelt. En bij blijvend letsel, zal er ook sprake zijn van blijvende letselschade.
Tegelijkertijd krijg je dus met een professionele verzekeraar als tegenpartij te maken. Vaak kijkt een verzekeraar – al is het maar onbewust – heel anders naar de aansprakelijkheid of jouw letselschade dan jij. Misschien vindt de verzekeraar wel dat je te hard gereden hebt. Of dat je misschien op een verkeerde plek op de weg reed, of geen helm op had.
Een verzekeraar wil van nature jou nu eenmaal zo min mogelijk uitbetalen, meestal onbewust. Je kan misschien voorstellen dat je dan geen eerlijke en maximale schadevergoeding ontvangt. Maar daar kom je zelf pas achter als het al te laat is. En wat dan?
Om financiële ellende te voorkomen, is het voor jou belangrijk om eigenlijk al direct juridische hulp in te schakelen.
Want wanneer weet je of de hoogte van een schadevergoeding klopt? Een verzekeraar zelf zal je dat niet zo snel vertellen!
Vraag daarom sowieso altijd advies! Alleen dan weet je zeker of de zienswijze van jouw tegenpartij wel klopt.
En wist je trouwens dat onze hulp jou niets zal kosten? Onze rekening gaat rechtstreeks naar de tegenpartij. In de Nederlandse wet staat namelijk dat de aansprakelijke verzekeraar, los en apart van je eigen schadevergoeding, óók jouw juridische kosten moet vergoeden.
Hoe kan ik u helpen?
Floris de Bruin
Letselschade professional & eigenaar
Welke schadeposten na een scooterongeluk?
Na een scooterongeluk kun je te maken krijgen met verschillende soorten letselschade. Hieronder vind je een kort overzicht van de meest voorkomende letselschadeposten:
Extra kosten en kosten voor hulp
- schade aan persoonlijke eigendommen
- kosten gerelateerd aan ziekenhuisopname en een eventuele operatie
- vervoerskosten van en naar het ziekenhuis of revalidatiecentrum
- kosten van vervangend vervoer in plaats van je scooter
- eigen risico zorgverzekering
- medische kosten die niet door de zorgverzekering worden vergoed
- fysiotherapie
- kosten van aanpassingen in huis
- hulpmiddelen: zoals een rolstoel of krukken
- kosten van hulp in huis of mantelzorg
- kosten van onderhoud aan jouw huis of tuin
Nutteloos gemaakt kosten
- Kosten zonder nut zijn kosten die je vóór het ongeluk al gemaakt hebt, en waar je nu niets meer aan hebt.
Inkomensschade letselschade scooterongeluk
- je werkgever betaalt je maar gedeeltelijk door
- je werkt via een uitzendbureau en ontvangt nog maar 70% van je salaris
- je wordt niet meer opgeroepen en doorbetaald door je 0-urencontract
- je wordt niet meer opgeroepen naar aanleiding van je oproepcontract
- geen verlenging van je jaarcontract
- ontslag tijdens je proeftijd
- gemis van extra ingeroosterde werkdagen, onregelmatigheidstoeslag, overwerk
- geen winstdeling of een bonus
- je mist opbouw van tijd-voor-tijd
- je loopt promotie of salarisverhoging mis
Studiekosten en -vertraging
- je moet het jaar overdoen of loopt studievertraging op, met alle extra kosten van dien
- je betreedt de arbeidsmarkt een jaar later en gaat daardoor ook pas later salaris verdienen
Smartengeld letselschade scooterongeluk
Na letsel veroorzaakt door een scooterongeluk, heb je óók altijd recht op smartengeld. Smartengeld is eigenlijk een financiële compensatie voor jouw verminderde levensvreugde. Hieronder valt pijn, leed en eventuele psychische schade.
Het is logisch dat je niet op de hoogte bent van welke soorten letselschade er vaak ontstaan na een scooterongeluk. Iedere letselschadepost heeft zo zijn eigen regels. Het vaststellen van letselschade is een ingewikkelde zaak, waar veel deskundigheid voor nodig is.
Waarom een kosteloze belangenbehartiger inschakelen?
Zelfs al bedoelt de tegenpartij het goed, zonder juridische hulp weet je nooit zeker of je schade wel maximaal vergoed wordt. Een verzekeraar is en blijft nu eenmaal een verzekeraar met zijn eigen zienswijze en belangen. Daarom kan je na een scooterongeluk eigenlijk niet zonder juridische hulp.
Daarnaast heb je waarschijnlijk wel andere dingen aan je hoofd, dan juridisch en financieel “gedoe” met een verzekeringsmaatschappij.
Wij willen maar één ding, namelijk dat jij een eerlijke en maximale schadevergoeding ontvangt. Dan kan jij je met een gerust hart richten op jouw herstel. Wij zorgen voor de rest!
Wanneer je ons inschakelt, krijg je altijd gratis juridische hulp. Het is wettelijk bepaald in art. 6:96 BW dat jouw juridische kosten óók door de tegenpartij vergoed moeten worden. Los en apart van jouw eigen letselschadevergoeding.
Mensen kiezen voor ons vanwege:
-
15.000+ slachtoffers geholpen
-
Klantwaardering van 9+
-
Dé specialist in scooterongeluk en letselschade
-
Het meest betrokken letselschadebureau van NL
Letselschade scooterongeluk? Vraag altijd advies!
Letselschade scooterongeluk: Heb je een scooterongeluk meegemaakt en daarbij letsel opgelopen? Vraag ons altijd om letselschade advies.
Wij kunnen je bijna altijd meteen vertellen waar je recht op hebt wat betreft de schadevergoeding en waar je verder op moet letten. Je weet gelijk waar je aan toe bent. Daarna kun je altijd zelf kiezen wat je doet met ons advies.
Denken wij dat onze hulp in jouw belang is, dan hoor je dat ook meteen. Gaan we samen verder? Dan is dat voor jou 100% kosteloos.
Stuur ons gerust een whatsappje of vul het contactformulier in. Samen gaan we het regelen. Beloofd!
Hoe kan ik u helpen?
Floris de Bruin
Letselschade professional & eigenaar