Letselschade verkeersongeval

Bent u slachtoffer van een verkeersongeval? Ontvang kosteloos advies. Stel uw vraag via WhatsApp, bel of vul ons formulier in.

Letselschade verkeersongeval

Letselschade verkeersongeval:  als u letselschade oploopt door een verkeersongeval, dan heeft dat voor u bijna altijd medische en financiële gevolgen.

U bent bij een dokter of ziekenhuis geweest en heeft tijd nodig om te genezen. Helaas is lang niet altijd direct duidelijk wanneer u volledig zult zijn genezen. Of dat u wel volledig zult genezen?

Financiële gevolgen letselschade verkeersongeval

Vrijwel altijd heeft uw letsel voor u financiële gevolgen. Niet alleen in de vorm van medische kosten, maar ook in de vorm van andere kosten, zoals die van verzorging en huishoudelijke hulp.

Uw letsel kan daarnaast consequenties hebben voor uw inkomen. Zowel op korte als op langere termijn. Daarnaast heeft u bij letselschade verkeersongeval altijd recht op smartengeld (vergoeding immateriële schade) en GRATIS juridische hulp.

Letselschade verkeersongeval en heeft u daarover vragen? Neem dan direct contact met ons op voor advies. Dat kost u niets en u weet meteen waar u aan toe bent.

Letselschade verkeersongeval

Het is logisch dat u uw letselschade na een verkeersongeval vergoed wilt hebben. Want niemand zit er op te wachten om extra kosten te maken of inkomen te missen. Zeker niet als dat komt door schuld van een ander.

Ook kan het gebeuren dat u ondanks “eigen schuld” toch recht heeft op een (gedeeltelijke) vergoeding van uw letselschade. Zoals bij een SVI-verzekering of wanneer u rijdt in een (lease auto) van de zaak.

Als u letsel heeft opgelopen door een verkeersongeval, dan krijgt u altijd te maken met een verzekeringsmaatschappij. Die moet uw letselschade vergoeden.

U moet er dan maar op vertrouwen dat uw letselschade netjes wordt afgewikkeld. Zonder dat die verzekeringsmaatschappij u daarbij juridisch gezien tekort doet. Helaas blijkt in de praktijk dat een verzekeraar toch niet altijd voldoende op uw belangen let.

Daarom heeft u in Nederland recht op kosteloze juridische hulp. Bij letselschade door een verkeersongeval mag u op kosten van de aansprakelijke partij een letselschadebureau inschakelen. Op die manier krijgt u recht op voor u GRATIS rechtshulp.

Vraag ons sowieso om een kosteloos juridisch advies. Dat verplicht u tot niets en u weet meteen hoe het zit.

Letselschade na aanrijding

Uw vergoeding letselschade na aanrijding kan op verschillende manieren ontstaan:

 1. auto ongeval
 2. fietsongeval
 3. vrachtwagen ongeluk
 4. bromfiets, scooter of snorfiets ongeval
 5. motorongeval
 6. ongeval als voetganger of een
 7. aanrijding met een dier.

Voor uw schadevergoeding maakt het juridisch gezien ook nog uit:

 1. of u ten tijde van de aanrijding bestuurder of passagier was
 2. hoe uw auto op het moment van de aanrijding was verzekerd en
 3. of u tijdens de aanrijding in een door uw werkgever ter beschikking gestelde of (lease)auto reed.

Vraag bij letselschade verkeersongeval altijd om advies!

Ieder soort verkeersongeval of aanrijding heeft zo zijn eigen “juridische eigenaardigheden”.

Maar bijna altijd komt het er op neer dat u bij letselschade na een verkeersongeval juridisch gezien vaak veel beter beschermd bent dan u denkt.

Daarom is het altijd verstandig om advies te vragen aan een deskundig letselschadebureau.

Wij vertellen u graag hoe groot de kans is dat uw letselschade na een aanrijding wordt vergoed.

Daarna helpen wij u helemaal GRATIS om uw letselschade te claimen. Beloofd!

Bescherming kinderen, fietsers, voetgangers en passagiers

Als u letselschade heeft opgelopen door een aanrijding, dan bent u juridisch gezien in veel gevallen extra beschermd.

De meest vergaande extra juridische bescherming is bedoeld voor kinderen onder de 14 jaar, passagiers en mensen die achterop zitten. Op een enkele uitzondering na, krijgen zij na een aanrijding hun letselschade altijd voor 100% vergoed.

Als fietser of voetganger heeft u iets minder extra juridische bescherming. Maar in veel gevallen krijgt u toch tenminste 50% van uw letselschade vergoed. Zelfs al is de aanrijding ontstaan door uw eigen schuld.

Bestuurders extra beschermd door speciale verzekering

Letselschade verkeersongeval: óók als bestuurder van uw eigen auto of een auto van de zaak (lease-auto) kunt u uw letselschade toch voor 100% vergoed krijgen. Niet veel mensen weten dat.

Daarvoor bestaat namelijk een speciale verzekering die SVI-verzekering heet. Een SVI-verzekering dekt al uw letselschade na een verkeersongeval. Zelfs al is de aanrijding door uw eigen schuld ontstaan.

Rijdt u in een leaseauto of een bedrijfsauto? Dan is uw werkgever min of meer verplicht om zo’n SVI-verzekering af te sluiten. Dat is op grond van de Wet (art. 7:611BW).

Maar ook steeds meer particulieren hebben vandaag de dag een SVI-verzekering. Vaak zonder dat u dat zelf weet.

Heeft u door uw eigen schuld letselschade na een verkeersongeval? Kijk dan altijd na of u een SVI-verzekering heeft. Rijdt u in een auto van de zaak of een lease auto? Vraag dan aan uw werkgever of er inderdaad een SVI-verzekering is afgesloten.

Met een SVI-verzekering heeft u altijd recht op schadevergoeding na een verkeersongeval. Wat er ook is gebeurd en zelfs al was de aanrijding uw eigen schuld.

Wat kost een letselschadebureau?

Bij Van der Toorn Personenschade kost juridische hulp bij letselschade u niets! In de Wet (art. 6:96BW) staat dat de hulp van een letselschadebureau voor u volledig kosteloos is. Wij leggen u graag uit waarom.

De kosten van een letselschadebureau worden als onderdeel van uw totale letselschade na een verkeersongeval gezien. Dat staat in de Wet.

Uw tegenpartij is daarom óók verplicht om uw juridische kosten (lees: onze kosten) te vergoeden.

Dus als u een letselschadebureau vraagt om uw juridische belangen te behartigen, dan kost u dat niets.

U krijgt van ons van te voren namelijk een duidelijke KostenGarantie. Daarin garanderen wij u schriftelijk, dat onze hulp voor u volledig kosteloos is. Dat is echt uniek. Er is in Nederland geen ander letselschadebureau dat u direct en van te voren hetzelfde garandeert!

Letselschadebureau Van der Toorn Personenschade

Bij ons werken alleen de méést ervaren letselschadejuristen, (register-)experts en letselschadespecialisten. Wij besteden niet minder dan 100% van onze tijd aan de letselschade zaken en aan letselschade na een verkeersongeval. Niet iedere letselschade advocaat kan met recht hetzelfde zeggen!

Sinds 1999 helpen wij letselschade slachtoffers met het claimen van hun letselschade na een aanrijding. Wij zijn dé letselschadespecialisten in Nederland. Bij ons geen onervaren of beginnende letselschadejuristen, maar alleen letselschadespecialisten van het hoogste niveau.

Van der Toorn Personenschade hoorde dan ook niet voor niets bij de eerste letselschadebureaus die het Keurmerk Letselschade kregen.

Met vestigingen in Voorburg (ZH), Ede (Gld.) en Bredevoort (Achterhoek) bevinden wij ons altijd dicht bij u in de buurt. Daarom zijn wij perfect in staat om uw belangen op een deskundige en prettige manier te behartigen. Van den Helder tot Maastricht, van Vlissingen tot Groningen en alles wat daar tussen ligt!

Letselschade verkeersongeval; vraag meteen advies

Heeft u letselschade opgelopen door verkeersongeval en heeft u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt het formulier op onze website invullen, mailen, bellen of zelfs chatten. Wat u het prettigst vindt.

U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk onderbouwd advies. Daarna kunt u zelf beslissen wat u daarmee doet.

Bijna altijd kunnen wij u al direct tijdens ons eerste contact – dus puur aan de hand van uw eigen verhaal – vertellen of u recht heeft op een letselschadevergoeding.

U weet dan meteen waar u aan toe bent en kunt u vertrouwen op de deskundige bijstand van letselschadebureau Van der Toorn Personenschade.

Letselschade verkeersongeval: wij helpen u graag en goed!

Ton van Gool, NIVRE letselschadejurist, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet

Over de auteur

Wat klanten vragen

Is jullie hulp voor mij écht gratis?

Jazeker, onze hulp is voor u écht GRATIS.

Uw tegenpartij is namelijk ook verplicht om uw juridische kosten (lees: de kosten van ons kantoor) te vergoeden. Dat staat in de wet (art. 6:96BW).

Bij Van der Toorn Personenschade krijgt u van te voren een schriftelijke kostengarantie met een duidelijke uitleg. Daarin staat ook duidelijk wat u van ons en wij van u mogen verwachten.

Wij staan er voor in dat de aansprakelijke partij onze kosten vergoed. En doet die dat niet, dan is dat ons bedrijfsrisico. U krijgt dan dus nooit een rekening van ons. Beloofd!

Twijfelt u desondanks nog? Neem dan gewoon even contact met ons op. Wij leggen u graag uit hoe onze kostengarantie werkt.

Wilt u eerst meer lezen over onze GRATIS hulp bij letselschade, klik dan hier. Duidelijkheid boven alles!

Wanneer kan ik letselschade claimen?

U kunt letselschade claimen als u door schuld van een ander letsel heeft opgelopen (gewond bent geraakt).

Letselschade kan ontstaan door bijvoorbeeld een:

Daarnaast kunt u denken aan letsel opgelopen tijdens een:

U kunt het beste niet te lang wachten met het claimen van uw letselschade. Dit kan beter direct na het ongeval.

Oók als op dat moment nog niet duidelijk is waaruit uw letsel en de financiële de gevolgen daarvan bestaan.

Wel moet er dus iemand anders aansprakelijk zijn en dient deze hiervoor een aansprakelijkheidsverzekering te hebben afgesloten (AVP/AVB/WA).

Maar ook als u zélf het ongeval heeft veroorzaakt, kunt u soms toch uw letselschade claimen. Bijvoorbeeld als u een SVI (Schade Verzekering Inzittenden) heeft of SVO (Schade Verzekering Opzittende).

Weet u niet of en wanneer u recht heeft op een letselschadevergoeding?

Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op voor een voor u geheel vrijblijvend advies. Dat kost u niets en u weet meteen waar u aan toe bent. Daarna kunt u zelf kijken wat u met ons advies doet.

Welke letsels behandelen jullie?

Eigenlijk kunnen wij u bij alle “soorten van” letselschade helpen

Van der Toorn Personenschade kan u bij alle soorten van letsel helpen. Wij zijn weliswaar met name gespecialiseerd in de behandeling van “ernstige letselschade” zoals:

 • hersenletsel (NAH)
 • dwarslaesie
 • brandwonden
 • dystrofie
 • botbreuken en
 • cosmetisch letsel.

Maar wij zijn er natuurlijk ook héél graag voor u als ander letsel heeft opgelopen. Zoals bij nekletsel, whiplash, rugletsel, kneuzingen,  verstuikingen, hondenbeten, tijdelijk letsel en noem maar op.

Wij kunnen niet bij alle soorten van letselschade helpen

Het enige waarbij wij u niet kunnen helpen, is letselschade veroorzaakt door:

 • geweld 
 • medische foutenen/of
 • situaties van misbruik.

Uiteraard zullen wij u in die situatie doorverwijzen naar een partij die daar wél in is gespecialiseerd.

Vraag altijd kosteloos en vrijblijvend letselschadeadvies

Heeft u vragen over uw letselschade? Of weet u niet of u bij ons aan het juiste adres bent?

Aarzel dan niet en vraag ons om een voor u volledig en vrijblijvend kosteloos letselschadeadvies.

Wanneer moet ik jullie inschakelen?

Niets moet! Maar het is in uw belang om ons zo snel mogelijk in te schakelen.

Alleen dán weet u zeker dat er ook iemand is die alleen aan uw belangen denkt. Want dat is ons werk: aan úw belangen denken.

Maar wat is: zo snel mogelijk ?

Soms neemt een verzekeringsmaatschappij al héél kort na het ongeval contact met u op. Om te vragen hoe het met u gaat maar ook om allerlei andere informatie in te winnen.

U kunt niet weten of die verzekeraar juridisch gezien “te veel doorvraagt”. Over uw gezondheid vóór het ongeval en welke artsen u heeft bezocht. Liever vermijdt u dat. Toch? Wacht dus nooit te lang met het inschakelen van een letselschadebureau.

Ook is het zo dat u na uw ongeval al snel veel kosten maakt. Of uw inkomen valt weg. Wij zullen zorgen voor de eerste schadebetalingen door de tegenpartij. Dan kunt u zich bezighouden met uw herstel.

Wilt u weten wat in uw geval wijsheid is? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

Wij geven u direct een duidelijk advies. Daarna kunt u zelf bekijken wat u daar mee doet.

Denken wij dat wij u kunnen helpen, dan hoort u dat meteen.

U krijgt van ons tegelijkertijd de garantie dat onze juridische hulp voor u volledig kosteloos zal zijn.

Wilt u meer lezen over onze GRATIS hulp bij letselschade, klik dan hier.

Op welke letselschadebedragen heb ik recht?

Letselschadebedragen waar u recht op heeft zijn:

Vergoedingen voor extra hulp, zoals:

 • hulp in de huishouding, boodschappen doen, kinderen naar school brengen etc.
 • hulp in de tuin en
 • hulp bij het onderhoud en schilderen van uw huis.

Daarnaast kan uw letselschade gevolgen hebben voor uw inkomen, zoals:

 • niet volledig doorbetaald inkomen (ZZP-er, uitzendkracht, 0-urencontract etc,)
 • geen onregelmatigheidstoeslag meer
 • niet meer kunnen overwerken
 • gemiste promoties én
 • gemiste pensioenopbouw

Tot slot kunt u denken aan andere óók heel belangrijke letselschadebedragen, zoals:

 • Studievertraging
 • Reïntegratiekosten voor het begeleiden naar ander werk
 • Kosten gepaard gaande met opname in een ziekenhuis of revalidatiecentrum
 • Reiskosten
 • Medische kosten
 • Smartengeld
 • Economische kwetsbaarheid
 • Wettelijke rente
 • Verder alle kosten die u zonder het ongeval niet gemaakt zou hebben…
 • Bijvoorbeeld het loon dat u niet hebt gekregen omdat u niet naar uw werk kon.
 • Benzine omdat u naar het ziekenhuis of de fysiotherapeut moest.
 • Medicijnen die onder uw eigen risico vielen.

Daarnaast heeft u altijd recht op een vergoeding van smartengeld, ook wel immateriële schadevergoeding genoemd.

Dat is een vergoeding voor “gederfde levensvreugde”. Uw smartengeld zou een compensatie moeten bieden voor uw verdriet, pijn en voor al het andere waardoor u minder gelukkig kunt zijn geworden dan vóór het u overkomen ongeval.

Helaas is de Nederlandse wet niet ruimhartig met het toekennen van smartengeld. In Nederland worden de toegekende smartengeldbedragen dan ook niet als “rechtvaardig genoeg” gezien.

Wanneer u meer wilt lezen over smartengeld, klik dan hier. Wilt u meer weten over letselschadebedragen, klik dan hier.

Berekenen smartengeld

Berekenen smartengeld:

U heeft altijd recht op smartengeld. Dit is het “immateriële gedeelte” van uw letselschadevergoeding.

Wat is smartengeld?

Smartengeld is op zichzelf geen “harde juridische term”. Het is een vergoeding voor niet in geld uit te drukken schade.

Dus alles wat niet valt onder extra kosten of misgelopen inkomsten. Het is eigenlijk een vergoeding voor uw “geestelijke schade”.

Hoe berekenen smartengeld

Mensen vragen ons vaak al bij het begin van hun letselschadezaak op hoeveel smartengeld zij recht hebben.

Die vraag is eigenlijk niet te beantwoorden. En iedere letselschadeadvocaat die anders beweert, zit er naast.

Wanneer kunt u mijn smartengeld berekenen?

Uw smartengeld kan namelijk pas definitief worden bepaald aan het einde van uw letselschadezaak.

Pas dan is bekend welke psychische gevolgen uw letsel voor u heeft gehad en/of nog zal hebben.

Want het zijn de psychische gevolgen die uw smartengeld voor een groot deel bepalen.

Belangrijke factoren berekenen smartengeld

Belangrijke factoren voor het berekenen van uw smartengeld zijn onder andere:

 • de aard van uw letsel
 • de ernst van uw letsel
 • uw leeftijd
 • uw  geslacht
 • uw mate van bewustzijn
 • of u blijvende littekens overhoudt en waar die littekens zitten
 • of u lichamelijke beperkingen houdt die van invloed zijn op kwaliteit van uw leven
 • hoeveel pijn heeft u geleden en blijft lijden
 • hoelang uw herstelperiode was en
 • of u überhaupt hersteld bent of dat er sprake is van blijvend letsel.

Indicatie berekenen smartengeld:

Wij kunnen niet exact voorspellen hoe hoog uw smartengeld zal zijn.

Wat wij wél kunnen is u een globale indicatie geven van de hoogte van uw smartengeld.

Spreekt u dit aan: neem dan vandaag nog contact met ons op voor een eerlijk en vrijblijvend advies. Daarna kunt u zelf bepalen wat u daarmee doet.

Wij helpen u graag bij het berekenen en claimen van uw smartengeld en uw andere letselschade, zoals uw extra kosten en gederfde inkomsten.

En als u kiest voor onze juridische hulp, dan garanderen wij u van te voren schriftelijk dat onze hulp voor u altijd GRATIS zal zijn.

Berekenen smartengeld? Vraag om advies! Wij helpen u graag verder. Maar weten over berekenen smartengeld? Klik dan hier.

 • Zeer goed

  Vriendelijke en deskundige medewerkers. Geduld en kennis. Zo doorgaan!

  Anoniem

 • Professioneel, Kwaliteit en klantvriendelijk

  een opluchting dat alles zo goed werd geregeld

  Simona van Halsteren

 • Goed!

  Duidelijke, fijne uitleg over de stappen die genomen worden. Alles gaat in overleg. Ze zijn er echt voor jou!

  Eveline

 • Zeer kundig geholpen met mijn whiplash

  Van der Toorn Personenschade heeft mij zeer discreet geholpen destijds. Binnen no time betaalde de verzekeraar van de tegenpartij mij een schadevergoeding.

  Gert de Laan

 • Alles perfect geregeld.

  Zeer tevreden.

  John van Santen

 • Ik beveel dit bedrijf aan

  Proces duurde lang wegens problemen met de verzekeraar, maar werd goed op de hoogte gehouden.

  S.W. van Os

 • Klantvriendelijk en deskundig Nemen een hoop werk waaronder ook de administratie uit handen

  Als gevolg van een ongeval had ik behoefte aan een juridische bijstand, door van der Toorn Personenschade ben ik goed bijgestaan in de afwikkeling van de schade

  P. de Jong

 • Tevreden

  Zeer vriendelijke en professionele omgang

  Silwa

 • Echt fijn.

  Ik heb me geen moment druk hoeven maken over een financiële vergoeding.

  Hélène van der Meer

 • Goede bedrijf met fijn contact

  Het was prettig dat de hele sores van mijn letselschade door hen werd gedaan. Ik hoefde nergens zelf achteraan.

  Aaron Verhoeven

 • die is heel positief

  Alles is netjes gegaan. Fijn kontakt gehad met goede uitleg over alles.

  Verhoef

 • Denken super goed mee

  Na een pijnlijke val in een lift nog steeds erg veel last van mijn enkel, gelukkig was Van der Toorn er om mij bij te staan.

  T. Hoek

 • Top

  Professionele, betrokken adviseurs en onderhandelaars

  John van Wichen

 • Prettige ervaring

  Ontzorgen, volledige service, professioneel en oprecht.

  Noud Wilders

 • Oprecht geïnteresseerd

  Met de hulp van Van der Toorn Personenschade een meer dan acceptabele vergoeding gekregen . Men is oprecht geïnteresseerd in zijn klanten en gaat voor de volle 100% voor maximaal resultaat .

  E.H.C. Posthumus

 • Perfecte service!

  Mij enorm geholpen door goed advies. Erg adequaat gehandeld. Erg punctueel. Hoop dat ik niemand een letselschade-advocaat moet aanraden maar indien van wel, wordt t deze!

  Nicole Meulensteen

 • Zeer accuraat en betrokken.

  Ik ben serieus genomen en heb me gehoord gevoeld. Prettig is, wanneer je contact opneemt, de secretaresse je direct te woord staat en zo nodig doorverbindt met de advocaat. Korte lijntjes!

  M. Kregting

 • Prima

  Zeer bekwaam en netjes alles voor mij geregeld

  Lisa

 • Goede begeleiding van a tot ze

  goede begleiding van a tot z Had in het begin een rechtsbijstand van DAS. Dit was mij slecht bevallen en heb hierop Van der Toorn ingeschakeld . Ik heb uw bedrijf als zeer professioneel ervaren. Ik ben zeer kundig bijgestaan.

  L. Polderman

 • Vriendelijk, vakkundig en snelle handelwijze

  Ik ben zeer tevreden over het oppakken en afhandelen, zeker na mijn slechte ervaring met mijn eerdere belangenbehartiger. Na het 1e gesprek hadden we direct een goed gevoel en kregen weer vertrouwen in een goede afloop

  Lengers

 • Mensenwerk. Goed begrepen

  Mijn ervaring met het team bij Van der Toorn is echt goed te noemen. Hier hebben ze het echt begrepen en staan ze zij zij met je. Ga zo door.

  Maaike

Verhalen uit de praktijk

Na de aanrijding kregen we last van onze nek; werken ging niet meer…

Het gebeurde toen ik samen met een collega naar het werk reed. Gewoon op de snelweg, niet eens tijdens een file. Het was natuurlijk wel druk in de ochtendspits. We reden ongeveer 70 km/uur. Iemand achter ons zat niet op te letten en reed zo tegen ons aan. Dat hadden we totaal niet zien aankomen.

Whiplash door auto ongeval
Sylvia Kuiper, NIVRE RE (kand.) letselschadejurist, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
Kim Vogelaar, loonschadespecialist, letselschadejurist, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
Ann Ameys, assistente, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
Cobie Kamperman-van den Brink, assistente, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
Esther Verhulst
Ingrid van Agtmael
Sander van Zweden
Wim Roozenbeek
mr. Vinod Chandi, letselschadejurist, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
Ton van Gool, NIVRE letselschadejurist, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
Martin Oostdam
Rian de Keyzer, letselschadejurist, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
mr. Juliette van Daal-van Brienen, letselschadehelpdesk, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet

Uw verhaal samen met ons bespreken? Dat kan geheel vrijblijvend!

Liever telefonisch advies? Bel ons op 0318 470021