Wat klanten vragen
Wat valt onder letselschade
Wat valt onder letselschade?
Wat valt onder letselschade? Als je gewond bent geraakt na een ongeluk, brengt dit altijd financiële gevolgen met zich mee: letselschade. Is een ander aansprakelijk? Dan heb je recht op een letselschadevergoeding. We vertellen je precies wat er allemaal onder letselschade valt.
Een ongeluk meemaken is natuurlijk nooit leuk. Wanneer je daarbij ook nog eens gewond raakt, ben je vaak extra benadeeld. Bij lichamelijke klachten, ontstaat het recht op letselschadevergoeding.
De financiële gevolgen bij letselschade lopen snel hoog op.
Wat valt onder letselschade: 4 onderdelen
- Extra kosten
- Gemiste inkomsten
- Smartengeld (immateriële schadevergoeding) en
- Juridische kosten
Extra kosten
Wat valt onder letselschade: Welke extra kosten je maakt na een ongeluk of aanrijding, verschilt onwijs per situatie en per persoon. Het is daarom verstandig om altijd een letselschadebureau om hulp te vragen. Voorbeelden van extra kosten zijn:
- Schade aan je persoonlijke eigendommen zoals je auto of kleding,
- De eigen bijdrage van de ziektekostenverzekering (het eigen risico),
- Kosten van medicatie, medische behandelingen en andere medische kosten,
- Kosten voor het inschakelen van (huishoudelijke) hulp,
- Reiskosten (benzine, parkeerkosten etc.).
Gemiste inkomsten
Wat valt onder letselschade: Als je door jouw letsel niet alleen extra kosten maakt, maar ook inkomsten misloopt is het inschakelen van een letselschadebureau des te meer van belang. Dit kan voor jou volledig kosteloos. Bel met onze helpdesk of stuur een whatsappbericht. We kunnen je gratis van advies voorzien en zorgen dat de verzekeraar bam de tegenpartij al jouw gemiste inkomsten betaalt.
Voorbeelden van gemiste inkomsten zijn:
- Gemist overwerk,
- Salaris dat niet volledig wordt doorbetaald,
- Gemiste onregelmatigheidstoeslag,
- Beëindiging tijdelijk contract door jouw letsel,
- Ontslag in de proeftijd door jouw letsel,
- Misgelopen promotie of bonus.
Smartengeld
Wat valt onder letselschade: óók psychische schade! Naast alle schade die je direct in de portemonnee voelt, zoals hierboven, heb je binnen je letselschade ook recht op een vergoeding voor alle ellende die het ongeluk bij jou teweeg heeft gebracht. Een vergoeding voor ‘pijn en ongemak’. Ook wel ‘smartengeld’ genoemd.
Het berekenen en vaststellen van een immateriële schadevergoeding of ‘smartengeld’ is echt maatwerk. Een klein detail in jouw persoonlijke situatie kan een flink verschil in de hoogte van de smartengeldvergoeding met zich meebrengen. Vraag daarom altijd advies van een letselschade expert.
Juridische kosten
Als laatste onderdeel van jouw letselschade, moet de aansprakelijke verzekeraar ook de kosten voor juridische hulp (onze kosten!) volledig betalen. Dit is in de wet (artikel 6:96 BW) vastgelegd en dus kunnen wij jou volledig kosteloos helpen bij het verkrijgen van de juiste schadevergoeding.
Wat valt onder letselschade? Vraag gerust advies!
Wat valt onder letselschade? Dat kunnen wij jou heel precies vertellen. Dus neem gerust contact op voor advies. Dat is voor jou helemaal vrijblijvend én kosteloos.
Wie betaalt jouw letselschade advocaat
Als slachtoffer van een ongeluk heb je genoeg zorgen aan je hoofd. Je hebt dagelijks last van jouw letsel, maakt extra kosten of mist zelfs inkomen. Gelukkig hoef jij je daarbij geen zorgen te maken over de kosten van jouw letselschade advocaat. Dit is voor jou als slachtoffer namelijk helemaal kosteloos! Wie betaalt jouw letselschade advocaat dan wel?
De tegenpartij betaalt letselschade advocaat!
De aansprakelijke verzekeraar betaalt de letselschade advocaat. Dit is in de wet vastgelegd en hier kan de aansprakelijke verzekeraar niet onderuit. Zo simpel is dat!
In artikel 6:96 BW is vastgelegd dat jij als slachtoffer niet alleen recht hebt op vergoeding van je extra kosten, gemiste inkomsten en smartengeld (immateriële schadevergoeding), óók de juridische kosten zijn onderdeel van jouw schade. Voor jou is de hulp van een letselschade advocaat dus volledig kosteloos (eigenlijk gewoon gratis!).
Waarom betaalt tegenpartij letselschade advocaat
Als slachtoffer word je door de Nederlandse wet beschermd. De wetgever meent dat de aansprakelijke verzekeraar veel meer kennis over letselschade in huis heeft dan jij als letselschadeslachtoffer. En dat klopt volkomen! Om die reden heeft de wetgever artikel 6:96 lid 2 BW in het leven geroepen. Door jou als slachtoffer in staat te stellen om altijd kosteloos gebruik te kunnen maken van een letselschade advocaat, wordt je niet nog eens extra benadeeld door gebrek aan kennis over letselschade!
Waar vind ik een goede letselschade advocaat?
Dat je als slachtoffer gratis juridische hulp krijgt van een letselschade advocaat is natuurlijk ontzettend fijn. Helaas is niet iedere letselschade advocaat even deskundig of transparant. Sommigen laten je soms tóch een stuk van hun rekening zelf betalen. Jij weet nu dat je dan aan het verkeerde adres bent en hier dus nooit mee in zee moet gaan, omdat de Nederlandse wet simpel bepaalt dat jij als slachtoffer altijd recht hebt op gratis juridische hulp!
Wij denken graag met je mee, dus vraag gerust advies. Stuur ons een whatsapp bericht of vul de letselschadetest in. We nemen dan contact met je op om te vragen wat er is gebeurd en hoe we je het beste kunnen helpen. Altijd vrijblijvend. Altijd gratis!
Van ons krijg je mondeling en schriftelijk de bevestiging dat onze hulp gratis is!
Op de vraag: “wie betaalt jouw letselschade advocaat”, kunnen we dus kort en bondig antwoord geven: de tegenpartij! Tijdens een telefoongesprek of persoonlijke kennismaking leggen we je graag uit hoe we te werk gaan. Onze letselschade specialisten helpen je graag. We geven je altijd al van te voren de garantie dat onze hulp voor jou volledig kosteloos (gratis) is. Dat zeggen we niet alleen, dat bevestigen we ook nog meteen per e-mail. Dan staat het zwart op wit en hoef je je zich daar geen zorgen meer over te maken. Je hebt tenslotte al genoeg aan je hoofd!
Hoe lang duurt de uitbetaling van letselschade
Je bent gewond geraakt bij een ongeluk en loopt letselschade op. Je maakt direct extra kosten, loopt inkomsten mis en hebt veel pijn. Hoe lang duurt de uitbetaling van letselschade? Lees hieronder het antwoord.
Hoe lang duurt de uitbetaling van letselschade?
Als jouw letselschade tussen jouzelf en jouw tegenpartij definitief is vastgesteld, moet de aansprakelijke verzekeraar jouw letselschadevergoeding binnen 14 dagen betalen. In de praktijk zorgt de uitbetaling van letselschade bijna altijd voor discussie. Wij raden jou als slachtoffer van een ongeval dan ook aan om jouw letselschade niet zelf met de verzekeraar van de tegenpartij te regelen, maar sowieso altijd advies te vragen aan een gespecialiseerd letselschadebureau. Bel gerust met onze helpdeskjuristen of stuur een appje en wij geven je gratis advies!
Tussentijdse uitbetaling letselschade: voorschotten
Hoe lang duurt de uitbetaling van letselschade? De uitbetaling van de letselschade volgt dus als jouw letselschade definitief is vastgesteld. Vaak kan een letselschade pas worden vastgesteld als je volledig bent hersteld. Of als vast komt te staan dat jouw letsel niet meer verder zal herstellen (blijvend letsel). Dit terwijl je in de tussentijd vrijwel direct met extra kosten of gemiste inkomsten te maken hebt.
Heeft de verzekeraar van de tegenpartij de aansprakelijkheid erkend? Dan moet de aansprakelijke jou vóór dat jouw letselschade definitief kan worden vastgesteld ook steeds tussentijds jouw schade vergoeden. Dit noemen we voorschotten op de letselschade.
Voorschotten op de letselschade zijn tussentijdse vergoedingen voor de kosten die je maakt. Denk aan extra kosten voor medicatie, de eigen bijdrage van de ziektekostenverzekering of extra reiskosten. Maar natuurlijk óók voor inkomsten die je misloopt als je (tijdelijk) arbeidsongeschikt bent geraakt.
Als slachtoffer weet je zelf simpelweg niet waar je allemaal recht op hebt. Gelukkig mag je je gratis laten bijstaan door een letselschade specialist. Dat staat in de Wet. Om er zeker van te zijn dat je geen schadevergoeding misloopt, denken wij graag met je mee. Stuur ons gerust een berichtje voor een geheel vrijblijvend advies!
Wettelijke rente
Juist omdat de uitbetaling van letselschade vaak best even duurt, heb je als slachtoffer recht op wettelijke rente. Wettelijke rente is een bedrag dat de aansprakelijke verzekeraar bovenop de schadevergoeding moet betalen. De wettelijke rente loopt vanaf de datum dat de schade is ontstaan en de uitbetaling van de definitieve schadevergoeding.
Vraag gratis advies
Hoe lang duurt de uitbetaling van letselschade? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. Onze juristen zijn echte letselschade specialisten en weten precies aan welke regels en termijnen de aansprakelijke verzekeraar zich moet houden. Schakel onze gratis hulp in zodat jouw letselschade zo snel en zo volledig als mogelijk door de aansprakelijke verzekeraar wordt uitbetaald!
Wat is letselschade
Wat is letselschade?
In het kort is letselschade het financiële gevolg dat een beschadiging aan je lichaam met zich meebrengt. Wat dit precies voor jou betekent, vertellen we hieronder.
Letselschade
Letselschade is het financiële gevolg (schade) van een beschadiging aan je lichaam (letsel).
Een ongeluk meemaken is natuurlijk nooit leuk. Wanneer je daarbij ook nog eens gewond raakt, ben je vaak extra benadeeld. Bij lichamelijke klachten, ontstaat recht op letselschadevergoeding.
Is een ander aansprakelijk voor jouw letsel?
Dan heb je sowieso recht op een letselschadevergoeding.
Als je te maken hebt met letselschade dan kan je leven flink op zijn kop staan. Het laatste waar je je mee bezig wilt houden is juridisch gedoe. Toch is het belangrijk dat je tot actie overgaat.
Zonder dat jij de aansprakelijke partij aansprakelijk (laat) stellen, loop je de schadevergoeding mis. In de meeste gevallen kan je je kosteloos laten bijstaan door een belangenbehartiger. Wij zijn echte letselschade experts en kunnen jou gratis helpen bij het krijgen van de schadevergoeding waar je recht op hebt.
Verschillende onderdelen letselschade
Letselschade is een breed begrip en omvat alle financiële en psychische gevolgen die een ongeluk of aanrijding met zich meebrengt.
Allereerst komen alle extra kosten voor vergoeding in aanmerking. Denk aan de extra kosten zoals schade aan je persoonlijke spullen, zorgkosten (medicijnen, medische behandelingen), kosten voor aanpassingen in en rond huis, kosten voor huishoudelijke hulp. Benieuwd of bepaalde kosten die jij maakt als gevolg van een ongeluk ook vergoed moeten worden? Bel met onze helpdeskjuriste of stuur een appje en wij geven je gratis advies!
Verlies aan inkomsten of ‘inkomensschade’ moet ook door de aansprakelijke verzekeraar worden betaald. Denk hierbij aan gemiste overuren, salaris dat je werkgever niet doorbetaalt, ontslag binnen proeftijd.
Naast alle schade die je direct in de portemonnee voelt, zoals hierboven, heb je binnen je letselschade ook recht op een vergoeding voor alle ellende die het ongeluk bij jou teweeg heeft gebracht. Een vergoeding voor ‘pijn en ongemak’. Ook wel ‘smartengeld’ genoemd.
Als laatste onderdeel van jouw letselschade, moet de aansprakelijke verzekeraar ook de kosten voor juridische hulp (onze kosten!) volledig betalen. Dit is in de wet (artikel 6:96 BW) vastgelegd en dus kunnen wij jou gratis helpen bij het verkrijgen van de juiste schadevergoeding.
Wil jij volledige een letselschadevergoeding ontvangen?
Zeker zijn dat de aansprakelijke verzekeraar jouw volledige letselschade betaalt? Schakel een ervaren jurist in! Dit scheelt een hoop geregel. Laat ons jou dit uit handen nemen. Zo behoud jij de focus op je herstel. Vraag ons sowieso om een kosteloos en vrijblijvend advies!
Verhalen uit de praktijk
Heel goed geholpen met mijn letselschade en het kostte mij niets!
Op een zondag in het weekend werd ik aangereden. Een auto gaf mij geen voorrang en raakte mijn rechterbeen. Ik viel van mijn fiets en voelde meteen dat het niet goed zat.
De ambulance bracht mij naar het ziekenhuis. Ik moest gelijk worden geopereerd. Pennen en platen in mijn been, bijna een jaar revalideren, maar het kwam nooit meer helemaal goed.