Aansprakelijk stellen werkgever
Er is helaas maar één manier om jouw financiële schade vergoed te krijgen. En dat is door jouw werkgever aansprakelijk te stellen.
Het aansprakelijk stellen van de werkgever, is voor veel mensen de moeilijkste stap. Zeker als ze denken dat ze zelf ook schuld hebben aan het ongeval. Wij begrijpen dat! Toch is hier geen ontkomen aan.
Alleen al om die reden is het voor jou altijd beter om direct juridische hulp in te schakelen. Want jij weet niet hoe dat aan te pakken en het is – denken wij – voor jou ook wel prettig dat je dat niet zelf hoeft te doen.
Wij houden wij uiteraard altijd rekening met jouw gevoelens en eventuele gevoeligheden die bij jouw werkgever kunnen bestaan. Want wij weten hoe we jouw werkgever netjes aansprakelijk kunnen stellen. En wij snappen dat jij je schade wil verhalen zonder ruzie en ‘gedoe’ met je werkgever. Het ‘aansprakelijk stellen’ gaat dus volledig in overleg met jou. Ook daarover geen zorgen!
En trouwens, uit ervaring weten wij dat een werkgever uiteindelijk bijna nooit moeilijk doet. Zeker niet als wij uitleggen dat jij dit alles heel lastig vindt, maar dat je financieel geen andere oplossing hebt.
Vraag jij je af of jouw werkgever voor jouw ongeluk met een heftruck aansprakelijk is? Weet je niet hoe je jouw werkgever aansprakelijk moet stellen of vind je het vervelend om dat zelf te moeten doen?
Twijfel niet en vraag dan direct om juridisch advies. Dat is 100% vrijblijvend en verplicht jou tot niets. Je weet dan in ieder geval zeker waar je aan toe bent. Wel zo prettig, toch?
Werkgever bijna altijd verzekerd voor ongeluk heftruck
Zoals al gezegd, zijn bijna alle werkgevers verzekerd voor letselschade door een bedrijfsongeval. En dus ook voor een heftruck ongeluk of heftruck ongeluk zonder certificaat.
Jouw werkgever hoeft jouw letselschade niet zelf te betalen. Dat doet zijn verzekeraar. Het aansprakelijk stellen van de werkgever is gewoon een “verzekeringskwestie”. De werkgever meldt het ongeval bij zijn verzekering en de verzekeraar regelt de rest. Jouw werkgever blijft daar helemaal buiten.
Omdat wij heel veel ervaring hebben met letselschadeslachtoffers van een heftruck ongeluk of heftruck ongeluk zonder certificaat, weten wij precies hoe het werkt en wat voor jou het beste is.
We zullen er altijd voor zorgen dat je verstandhouding met jouw werkgever goed blijft. Daar kun je van op aan.
Vind je het lastig om je eigen werkgever aansprakelijk te stellen? Of weet je niet hoe je dat zelf moet doen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.
Aan de hand van jouw eigen verhaal kunnen wij je precies vertellen wat je het beste kunt doen en of juridische hulp daarbij in jouw belang is. Ons advies kost jou niets en is 100% vrijblijvend.
Wil je daarna onze hulp met de aansprakelijkheid en een vergoeding van jouw financiële schade? Dan kan dat natuurlijk. Onze hulp is voor jou volledig kosteloos. Beloofd!
Financiële schade na een heftruck ongeluk
Letsel door een heftruck ongeluk of heftruck ongeluk zonder certificaat, veroorzaakt altijd financiële schade.
Sowieso krijg je te maken met extra kosten en wanneer je ook nog eens inkomsten misloopt, zijn de financiële gevolgen voor jou binnen de kortste keren niet meer te overzien.
Gelukkig moet jouw financiële schade door de verzekeraar van jouw werkgever worden betaald.
Hoe kan ik u helpen?
Floris de Bruin
Letselschade professional & eigenaar

Hoe kan ik u helpen?
Letselschade professional & eigenaar
De financiële schade door een heftruck ongeluk of heftruck ongeluk zonder certificaat, kan uit de volgende onderdelen bestaan:
Extra kosten en vergoedingen voor (mantelzorg) hulp
- Kosten door een opname in het ziekenhuis,
- Reiskosten van familie of naasten in verband met bezoek ziekenhuis of revalidatiecentrum,
- Eigen reiskosten i.v.m. medische behandelingen,
- Bijdrage eigen risico zorgverzekering
- Medische kosten (eigen bijdrage of niet vergoed)
- Overige medische kosten
- Kosten van hulpmiddelen
- Kosten van aanpassingen (in huis, in de auto etc.)
- Kosten voor hulp in de huishouding of andere gezinshulp
- Vergoeding voor naasten voor verpleging en verzorging (mantelzorg)
- Kosten voor onderhoud van de woning
- Kosten voor onderhoud van de tuin
- Alle andere kosten die door het ongeluk gemaakt moeten worden
Kosten zonder nut
Dit zijn de kosten die je voor het heftruck ongeluk al hebt gemaakt, maar waar je door het ongeluk niets meer aan hebt. Denk aan contributie voor een sportvereniging of aangeschafte tickets voor een festival. Ook deze kosten komen voor vergoeding in aanmerking!
Gemiste inkomsten
- Jouw werkgever betaalt jou helemaal niet (0%) door,
- Jouw werkgever betaalt je een gedeelte door,
- Je werkt via een uitzendbureau en komt direct in de Ziektewet en ontvangt nog maar 70% van je inkomsten,
- Je werkt op basis van een 0-urencontract en je werkgever roostert je niet meer in,
- Je hebt een oproepcontract en wordt niet meer (extra) opgeroepen,
- Je tijdelijke contract wordt vanwege jouw letsel niet verlengd,
- De werkgever ontslaat je in je proeftijd,
- Je mist inkomsten uit overwerk, onregelmatigheidstoeslag en/of extra ingeroosterde werkdagen,
- Je ontvangt minder of géén bonus, prestatietoeslag of winstdeling,
- Je mist opbouw van tijd-voor-tijd,
- Je loopt een promotie of salarisverhoging mis.
Smartengeld
Na een heftruck ongeluk met letsel heb je óók altijd recht op een vergoeding van smartengeld, of ‘immateriële schadevergoeding’. Smartengeld is een vergoeding voor pijn en ongemakken. Simpel gezegd: een financiële vergoeding voor alle (psychische en lichamelijke) ellende die door jouw letsel is ontstaan.
Juridische kosten
In de Wet staat dat de juridische kosten (lees: onze kosten) na een heftruck ongeluk ook door de verzekeraar van de werkgever moeten worden vergoed.
Dat betekent dat de juridische kosten los en apart van jouw letselschadevergoeding, worden betaald. Je kunt dus zonder financieel risico een belangenbehartiger inschakelen. Wij zijn er alleen voor jou en jouw juridische en financiële belangen.
Alleen dan weet je zeker dat de verzekeraar van de werkgever je niet zal benadelen. Daarom is het inschakelen van onze hulp altijd verstandig.
Schadeposten stuk voor stuk vaststellen
Jouw financiële schade bestaat uit verschillende ‘onderdelen’. Al deze onderdelen of “schadeposten” moeten door het hele letselschadetraject heen worden berekend en vastgesteld.
De verzekeraar van jouw werkgever denkt vaak heel anders over jouw financiële schade dan jijzelf. Zeker als jouw financiële schade oploopt en je herstel langer duurt. En wat dan?
Bij een heftruck ongeluk komt fors letsel helaas vaak voor. In 25% tot 35% van de gevallen houden slachtoffers van een heftruck ongeluk zelfs blijvend medische klachten. Dan ben je voor langere tijd of misschien zelfs voor altijd afhankelijk van de schadevergoeding die de verzekeraar jou betaalt. Die schadevergoeding heb je hard nodig en moet dus 100% kloppen!
Uit ervaring weten wij dat het berekenen van letselschade heel ingewikkeld is. De meeste letselschadeslachtoffers kunnen dat niet zelf. Zeker niet bij ernstiger letsel.
De financiële schade door jouw letsel loopt vaak snel en hoog op. Denk aan alle extra kosten die je maakt en de inkomsten die je voor een langere periode misloopt. Minder inkomen – zeker in deze tijd – zorgt nu eenmaal binnen de kortste keren voor financiële problemen. En je hebt al zo veel andere dingen aan je hoofd. Dat wil je toch voorkomen?
We adviseren slachtoffers van een heftruck ongeluk en heftruck ongeluk zonder certificaat dan ook altijd om juridische hulp in te schakelen. Alleen dan weet je 100% zeker dat er ook iemand is die alleen aan jouw persoonlijke, juridische én financiële belangen denkt. Dan hoef jij je alleen maar bezig houden met je herstel en zorgen wij er voor dat jij de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt.
Dat alles kost jou helemaal niets, want onze kosten (“de juridische kosten”) moet óók door de aansprakelijke verzekeraar worden vergoed. Los en apart van jouw eigen schadevergoeding.
Bij Van der Toorn Personenschade werken méér dan 20 zeer ervaren en doorgewinterde letselschadespecialisten. Wij staan altijd voor je klaar om jouw financiële schade bij de verzekeraar van jouw werkgever te claimen. Onze juridische hulp kost jou dus niks.
Vraag altijd advies!
Van der Toorn Personenschade is als geen ander gespecialiseerd in juridische hulp na een heftruck ongeluk of heftruck ongeluk zonder certificaat.
Neem altijd direct contact met ons op voor advies. Dat is voor jou helemaal vrijblijvend en kan via WhatsApp, telefonisch of via het formulier op onze website. Wat jouw voorkeur heeft!
Wij geven je meteen een open en eerlijk advies. Daarna weet je precies wat jouw opties zijn en waar je aan toe bent. Wat je daarna met ons advies doet, mag je zelf weten.
Komen we samen tot de conclusie dat je onze hulp nodig hebt? Dan kan dat uiteraard! Dat kost jou als slachtoffer van het heftruck ongeluk dus helemaal niets. Dat bevestigen we niet alleen in ons gesprek, maar ook meteen zwart op wit. Beloofd!

Hoe kan ik u helpen?
Letselschade professional & eigenaar