Wat klanten vragen
Ziek door ongeval op het werk?
Ziek door een ongeval op het werk? Wat gebeurt er dan? Onder werktijd gebeuren tenslotte veel ongelukken. Met ernstige en minder ernstige gevolgen.
Hoe moet u zich ziekmelden?
U moet zich zo snel mogelijk ziek melden, wanneer u ziek bent geworden door een ongeval op het werk.
Hoe dit in zijn werk gaat hangt af van het soort arbeidsovereenkomst.
Als werknemer in loondienst moet u zich uiteraard altijd ziekmelden bij de werkgever, volgens de regels in uw contract. Werkt u via een uitzendbureau, dan geeft u daar uw ziekte door.
Wat gebeurt er als u langdurig ziek bent door een ongeval op het werk?
Bent u door een ongeval op het werk langdurig ziek? Dan zal uw werkgever allereerst een bedrijfsarts inschakelen. Samen met de bedrijfsarts bekijkt u uw terugkeer op de werkvloer. Kunt u niet naar uw oude werkplek terugkeren na een ongeval op het werk? Dan bekijkt de bedrijfsarts welke andere mogelijkheden er zijn in het bedrijf. En later in het traject zal hij externe mogelijkheden bekijken. Het is verplicht dat u uw medewerking verleend aan dit re-integratie traject.
Wat zijn de gevolgen?
Bent u een werknemer met een vast contract in loondienst? En heeft u zich na het ongeval op het werk ziek gemeld volgens het verzuimprotocol van het bedrijf? Dan vindt er gewoon loondoorbetaling plaats. Via uw werkgever zal uw loon maximaal twee jaar uitbetaald worden.
Werkt u via een uitzendbureau, of heeft een oproep-of uitzendcontract? Dan betalen zij bij ziekte uw loon door. Hoe lang dat is, is afhankelijk van uw contract. Eindigt deze loondoorbetalingsverplichting, dan komt u in de ziektewet. U heeft dan recht op 70% van uw laatste verdiende loon. Iets wat u waarschijnlijk flink voelt in uw portemonnee.
Het is dan ook belangrijk om de aansprakelijkheid van uw werkgever of opdrachtgever aan te kunnen tonen. Wanneer het bedrijf aansprakelijk is, kunt u alle letselschade claimen bij de verzekeraar. Het is hierbij heel belangrijk dat u uw schadeposten goed onderbouwd!.
Wij kunnen ons dan ook voorstellen dat u hier hulp bij nodig hebt. Onze specialisten helpen u graag, kosteloos en vrijblijvend met het verhalen van uw letselschade.
Wilt u meer weten over het gevolg van ziek door ongeval op het werk? Klik dan hier
Tijdelijk contract en ziek door arbeidsongeval
Wat gebeurt er als u met een tijdelijk contract ziek uitvalt door een arbeidsongeval? In de meeste gevallen wordt dan uw tijdelijke contract niet verlengd. Uw werkgever is namelijk niet verplicht u een verlenging aan te bieden. Zelfs niet als u ziek bent door een arbeidsongeval. Ook niet als u altijd goed werk heeft geleverd. Wel moet uw werkgever uw ontslag tijdig aanzeggen. Wat betekent dat? Uw werkgever moet u een maand voor het einde van uw contract laten weten of u wel of geen verlenging krijgt.
Wordt uw contract niet verlengd na een arbeidsongeval?
Uw werkgever hoeft uw tijdelijke contract niet te verlengen. Ook niet als u met tijdelijk contract ziek wordt door een arbeidsongeval. Eindigt uw contract terwijl u nog ziek bent door een arbeidsongeval? Dan komt u aan het einde van de loondoorbetalingsverplichting van uw werkgever in de Ziektewet. U ontvangt nog maar 70% van uw loon. Dat is dus gelijk een inkomstendaling van 30%. Heel vervelend als u ziek uitvalt door een arbeidsongeval. Is uw werkgever aansprakelijk, dan kunt u dit verlies aan inkomsten wel op uw werkgever verhalen.
Raakt u de weg kwijt in alle regels en uitzonderingen van uitkeringen bij ziekte na een arbeidsongeval? Schakel dan snel deskundige hulp in. Een letselschadedeskundige helpt u onder andere bij het berekenen van uw verlies aan inkomsten.
Gevolgen van niet verlengen tijdelijk contract bij arbeidsongeval
Wordt uw tijdelijke contract niet verlengd na ziekte door een arbeidsongeval? Dan kunt u een beroep doen op een ziektewetuitkering van het UWV. Komt u na een arbeidsongeval in de Ziektewet, dan dalen uw inkomsten fors. De Ziektewetuitkering bedraagt ongeveer 70% van uw loon. Het UWV berekent de hoogte van de uitkering aan de hand van uw dagloon. Uw dagloon is het gemiddelde loon dat u per dag verdiende in het jaar voordat u ziek werd.
Soms kunt u toeslagen aanvragen door de daling in inkomsten na ziekte door een arbeidsongeval. Meer informatie daarover vindt u op de site van het UWV. Van der Toorn Personenschade kan u daarbij natuurlijk ook van dienst zijn.
Hoelang krijgt u een Ziektewetuitkering na ziekte door een arbeidsongeval?
Dat hangt af van uw situatie. De maximale duur van een Ziektewetuitkering is twee jaar. Wanneer gaat deze termijn lopen? Op het moment dat uw tijdelijke contract niet wordt verlengd na ziekte door een arbeidsongeval. De Ziektewetuitkering kan eerder eindigen. Als u bijvoorbeeld voor minder dan 35% arbeidsongeschikt bent volgens het UWV. Of als u in aanmerking komt voor de AOW.
De daling in inkomsten door de Ziektewet is fors, terwijl uw kosten gewoon doorlopen. Is de werkgever aansprakelijk voor het arbeidsongeval? Dan kunt u de inkomensschade verhalen. Uw belangenbehartiger zorgt voor voorschotten, zodat u uw vaste lasten kunt blijven betalen.
Schade berekenen na ziekte bij arbeidsongeval
Als uw werkgever aansprakelijk is voor het arbeidsongeval, dan heeft u recht op een schadevergoeding bij ziekte. Onderdeel van deze schadevergoeding is het verlies aan inkomsten, Zeker als uw contract niet is verlengd wegens ziekte na een arbeidsongeval! Een letselschadebureau kan u helpen bij de complexe berekening van uw “Verlies aan Verdienvermogen”.
U heeft natuurlijk nog meer schade dan alleen de gemiste inkomsten. Wilt u uw letselschade verhalen, neem dan vrijblijvend contact op met Van der Toorn Personenschade.
Afgekeurd door bedrijfsongeval
Wanneer kunt u worden afgekeurd na een bedrijfsongeval? Op welke uitkeringen kunt u een beroep doen als u bent afgekeurd? Waar kunt u naartoe met al uw schade? Verstandige vragen als u vreest dat u zult worden afgekeurd na een bedrijfsongeval.
Wanneer wordt u afgekeurd door een bedrijfsongeval?
U wordt afgekeurd na een bedrijfsongeval, als u uw oude werk niet meer volledig kunt doen. Ook niet na re-integratie en eventuele aanpassingen. Kunt u de oude werkzaamheden niet meer volledig verrichten? Dan bent u arbeidsongeschikt en kunt u worden afgekeurd.
Bij blijvende arbeidsongeschiktheid aan het einde van uw contract, wordt u afgekeurd. Uw contract zal niet worden verlengd of eindigt na twee jaar ziekte. U gaat dan ziek uit dienst. En u zult een uitkering moeten aanvragen bij het UWV.
Welke uitkering kunt u aanvragen?
- Wordt u afgekeurd voor uw werk na afloop van uw tijdelijke contract? Dan vraagt u een ziektewetuitkering
- Heeft u een vast contract en wordt u na twee jaar afgekeurd door een bedrijfsongeval? Dan kunt u een WIA-uitkering Uw arbeidsovereenkomst eindigt na twee jaar ziekte.
- Als zelfstandige heeft u alleen recht op een uitkering van uw eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering.
Wat gebeurt er als u bent afgekeurd door een bedrijfsongeval?
Ontvangt u een uitkering van het UWV, omdat u bent afgekeurd na een bedrijfsongeval? Dan krijgt u te maken met een keuring door een verzekeringsarts en een arbeidsdeskundige. Zij bepalen de mate van arbeidsongeschiktheid. U heeft recht op een uitkering als u voor meer dan 35% arbeidsongeschikt bent.
Hoe lang kunt u een uitkering krijgen als u wordt afgekeurd door een bedrijfsongeval?
- De Ziektewet heeft een maximale looptijd van twee jaar. U wordt tussentijds gekeurd.
- De WIA heeft geen vaste looptijd. Hoe lang u deze uitkering kunt krijgen is mede afhankelijk van uw arbeidsongeschiktheid.
Schade claimen nadat u bent afgekeurd door bedrijfsongeval
Als u minder betaald krijgt doordat u bent afgekeurd na een bedrijfsongeval, dan wilt u natuurlijk uw schade verhalen. Deze inkomensschade kunt u verhalen op uw werkgever, als hij aansprakelijk is.
U zult uw werkgever of opdrachtgever dus aansprakelijk moeten stellen. U moet aantonen dat het letsel is ontstaan door uw werkzaamheden en uw werkgever moet aantonen dat hij niet tekort is geschoten in zijn zorgplicht. In de praktijk wordt dit vaak een juridisch gevecht om uw gelijk te krijgen. Gelukkig kunt u een expert in de arm te nemen, die u daarbij helpt.
Erkent uw werkgever de aansprakelijkheid voor het bedrijfsongeval, dan kunt u uw schade verhalen bij zijn verzekeraar. Het is dan wel van groot belang dat u uw schade goed onderbouwt. Daar kunt u als slachtoffer kosteloos hulp bij krijgen.
Hoe berekent u de schade?
Zeker als u bent afgekeurd zijn de gevolgen van een bedrijfsongeval enorm. U ontvangt minder inkomsten en dat is vaak van blijvende aard. Het berekenen van langlopende schadeposten is moeilijk. Vooral Verlies aan Verdienvermogen berekenen is lastig als u bent afgekeurd. Van der Toorn Personenschade helpt u graag bij het maken van deze ingewikkelde berekeningen en het verhalen van uw letselschade.
Spreekt dit u aan? Neem dan vrijblijvend contact op met Van der Toorn Personenschade.
Ontslag na een bedrijfsongeval?
Ontslag na een bedrijfsongeval. Bij veel werknemers leeft deze angst. Misschien is het een lichte geruststelling, dat u met een vast contract pas na twee jaar ontslagen kunt worden. Mag een werkgever een werknemer wel ontslaan na een bedrijfsongeval en waarom wordt dit gedaan?
Mag de werkgever u ontslaan na een bedrijfsongeval?
Ontslag na een bedrijfsongeval kan gaan om daadwerkelijke arbeidsongeschiktheid, maar ook om het feit dat uw werkgever geen risico meer met u wil lopen. Vaak is de werkgever dan bang dat u opnieuw arbeidsongeschikt wordt of misschien wel niet meer voldoende inzetbaar bent. Niet eerlijk, maar wel zaken die in de praktijk vaak voorkomen.Een werkgever mag u echter niet zomaar ontslaan wanneer u ziek bent door een bedrijfsongeval. Zijn er bijzondere omstandigheden dan mag dit soms wel. Denk h hierbij aan een werknemer in de proeftijd, ontslag op staande voet of een faillissement. Heeft u een vast contract? Dan heeft u twee jaar lang recht op ontslagbescherming. Bij een tijdelijk contract geldt dat de werkgever het contract aan het einde van de contractduur kan opzeggen. Uw contract wordt dan niet verlengd.
Na ziekte door een bedrijfsongeval is uw re-integratie een belangrijk onderdeel. Werkt u hier niet of niet voldoende aan mee, dan mag de werkgever u ook tussentijds ontstaan.
Let op: de werkgever mag in geen van deze gevallen uw ziekte aanvoeren als reden voor ontslag.
Hoe verhaal ik mijn inkomensschade na ontslag door een bedrijfsongeval?
In veel gevallen is de werkgever in Nederland aansprakelijk voor een bedrijfsongeval. Voor het succesvol verhalen van schade is het wel van belang dat de werkgever de aansprakelijkheid erkent. Dit is erg belangrijk, want na een ontslag door een bedrijfsongeval lijdt u vrijwel altijd inkomensschade. Dit komt omdat uw uitkering maximaal 70% van uw laatst verdiende loon bedraagt. Wat voor soort uitkering u krijgt is afhankelijk van uw eigen situatie.
Dit gaat om een WIA-uitkering of de Ziektewet. U kunt aanspraak maken op een WIA-uitkering, als u langer dan twee jaar niet hebt kunnen werken. Dus ook bij een ontslag na een bedrijfsongeval. Bent u korter dan twee jaar ziek? Dan heeft u recht op een uitkering vanuit de Ziektewet.
Bij wie kan ik hulp inschakelen?
Vaak is het best lastig om zelf uw werkgever aansprakelijk te stellen. Wilt u uw letselschade verhalen, omdat u ontslagen bent na een bedrijfsongeval? Vraag dan altijd om gratis juridisch advies. Dit advies verplicht u tot niets, maar u weet wel direct waar u aan toe bent. Bij Van der Toorn Personenschade bent u aan het juiste adres. Wilt u meer weten over ontslag na een bedrijfsongeval op het werk? Klik dan hier
Ziektewet en bedrijfsongeval?
De meeste werknemers hopen na een bedrijfsongeval weer snel aan de slag te kunnen. Helaas belanden veel werknemers toch in de Ziektewet na een bedrijfsongeval.
Wanneer komt u in de ziektewet na een bedrijfsongeval?
Afhankelijk van uw arbeidsovereenkomst, komt u na een bedrijfsongeval wel of niet in de ziektewet.
Heeft u een vast contract? Dan krijgt u twee jaar doorbetaald door uw werkgever. U krijgt na een bedrijfsongeval dan dus geen ziektewetuitkering, omdat de werkgever uw loon doorbetaald. Heeft u een tijdelijk, oproep of uitzendcontract. Dan komt u wel in de ziektewet na een bedrijfsongeval. U zult dan maximaal 70%van het laatst verdiende loon uitgekeerd krijgen. Als laatste is er de zelfstandig ondernemer. In dit geval is er geen werknemer-werkgever relatie, en krijgt u ook geen uitkering via de ziektewet na een bedrijfsongeval.
Hoelang krijg ik een uitkering via de ziektewet na een bedrijfsongeval?
Een uitkering via de ziektewet loopt altijd maximaal 24 maanden. Het kan echter zijn dat deze uitkering eerder stopt wanneer u bijvoorbeeld arbeidsongeschikt raakt of als u na een jaar minder dan 35% arbeidsongeschikt bent. Ook wanneer u een WIA of AOW uitkering heeft, heeft u geen recht (meer) op een ziektewetuitkering na een bedrijfsongeval.
Wat zijn de gevolgen?
Wanneer u na een bedrijfsongeval in de ziektewet terecht komt, daalt uw inkomen allereerst aanzienlijk. De ziektewetuitkering bedraagt namelijk maximaal 70% van uw loon, waardoor het verlies aan inkomsten al gauw 30% is. Komt u hierdoor financieel in de problemen? Bekijk dan goed wie er aansprakelijk is. Is uw werkgever aansprakelijk, dan kunt u uw inkomensschade namelijk op het bedrijf verhalen.
Vaak is het best lastig om zelf uw werkgever aansprakelijk te stellen. Wilt u uw letselschade verhalen, doordat u in de ziektewet zit na een bedrijfsongeval? Schakel dan de hulp in van een professioneel letselschadebureau. Onze hulp is kosteloos en wij helpen u graag.
Wilt u meer weten over de ziektewet na een bedrijfsongeval op het werk? Klik dan hier
Bedrijfsongeval en arbeidsongeschikt?
Wanneer u arbeidsongeschikt bent door een bedrijfsongeval, dan kun u uw oude werkzaamheden niet meer uitoefenen. Dat kan van tijdelijke aard zijn, maar u kunt ook blijvende beperkingen hebben.
Moet de werkgever een bedrijfsarts inschakelen?
De bedrijfsarts heeft een belangrijke taak, wanneer u arbeidsongeschikt bent geraakt door een bedrijfsongeval. Bent u langer dan zes weken niet in staat om te werken, dan is uw werkgever dit zelfs verplicht. Een bedrijfsarts helpt u bij uw terugkeer naar uw oude werkplek. Wanneer dit niet mogelijk is gaat de bedrijfsarts op zoek naar andere mogelijkheden.
Heb ik recht op een uitkering wanneer ik arbeidsongeschikt ben door een bedrijfsongeval?
Bent u arbeidsongeschikt geraakt door een bedrijfsongeval. Dan is het afhankelijk van uw arbeidsovereenkomst of u een uitkering kunt aanvragen. Heeft u een tijdelijk contract? Dan komt u aan het einde van de loondoorbetalingsverplichting in de ziektewet. Nadat u een jaar arbeidsongeschikt bent geweest, komt er een herkeuring door de verzekeringsarts van het UWV en een arbeidsdeskundige.
Wanneer u een vast contract heeft, dan betaald uw werkgever uw salaris twee jaar door. Bent u na twee jaar nog steeds arbeidsongeschikt? Dan heeft u recht op een WIA-uitkering. Dit geldt zowel voor vaste- als voor tijdelijke contracten.
Voor zelfstandig ondernemers geldt dat zij alleen een uitkering krijgen wanneer zij in het bezit zijn van een arbeidsongeschiktheidsverzekering.
Schade claimen na arbeidsongeschiktheid bedrijfsongeval
Uw uitkering is vaak aanzienlijk lager dan het loon wat u kreeg. Bent u na een bedrijfsongeval arbeidsongeschikt geraakt? Dan lijdt u ook meestal inkomensschade. Het is wel mogelijk om deze schade te verhalen op uw werkgever of opdrachtgever, wanneer zij aansprakelijk zijn.
Dit is vaak een langdurige kwestie. Uw werkgever wil waarschijnlijk laten zien dat hem niets te verwijten valt.
Vaak is het best lastig om zelf uw werkgever aansprakelijk te stellen. Wilt u uw letselschade verhalen, doordat u arbeidsongeschikt bent geraakt door een bedrijfsongeval? Schakel dan de hulp in van een professioneel letselschadebureau. Onze hulp is kosteloos en wij helpen u graag.
Wilt u meer weten over een bedrijfsongeval en arbeidsongeschiktheid? Klik dan hier
Verhalen uit de praktijk
Die lopende band trok zo twee van mijn vingers mee…
Als uitzendkracht moest ik gaan werken bij een soort lopende band. Ze hadden me uitgelegd dat ik die band ook af en toe moest schoonmaken, anders kwam er teveel troep tussen te zitten en liep de boel vast. Na een week sta ik aan die band te werken en merk dat ie een beetje begint te haperen.