Salaris na bedrijfsongeval

Na een bedrijfsongeval krijgt u uw salaris niet doorbetaald

Uw financiële rechten als uw salaris na een bedrijfsongeval niet wordt doorbetaald.

Salaris na bedrijfsongeval niet doorbetaald

Salaris na bedrijfsongeval – Wordt uw salaris na een bedrijfsongeval niet doorbetaald? Dan krijgt u te maken met inkomensverlies. En wat dan?

Bij een groot aantal mensen wordt hun salaris na bedrijfsongeval gewoon en volledig doorbetaald. In ieder geval het eerste jaar. Maar wat als dat bij u niet zo is. Wie vergoed dan uw gemiste salaris?

Kunt niet meer werken door een bedrijfsongeval? En wordt uw salaris niet (volledig) doorbetaald? Dan mist u direct inkomsten.

Iemand moet uw gemiste salaris vergoeden maar wie? En op welke manier? U zult lezen dat uw werkgever na een bedrijfsongeval voor uw gemiste salaris verantwoordelijk is.

Maar niet alleen voor uw niet doorbetaalde salaris moet worden vergoed. Ook uw andere financiële schade dient na een bedrijfsongeval via uw werkgever te worden betaald. Dat zijn extra kosten, vergoedingen voor mantelzorg, maar ook uw immateriële schade (lees: smartengeld).

De manier waarop uw niet doorbetaalde salaris na een bedrijfsongeval moet worden vergoed is echter een ‘vervelende’. Om hiervoor in aanmerking te komen, zit er namelijk niets anders op dan uw werkgever aansprakelijk te stellen. Een andere manier is daar helaas niet voor.

Maar maakt u zich vooral geen zorgen. Uw werkgever is in 9 van de 10 keer verzekerd voor uw financiële schade na een bedrijfsongeval. Dus niet alleen voor uw inkomensschade (niet doorbetaald salaris), maar ook voor uw kosten e.d.

Daarbij is het inschakelen van juridische hulp al heel snel in uw belang. Want bij dat traject van aansprakelijk stellen en het vaststellen van uw niet doorbetaald salaris, komt een hoop kijken.

Wacht daarom niet te lang met het inschakelen van gespecialiseerde juridische hulp. Want hoe langer u daarmee wacht, hoe moeilijker het wordt om uw niet doorbetaalde salaris na een bedrijfsongeval vergoed te krijgen.

Vraag hier advies als uw salaris na een bedrijfsongeval niet wordt doorbetaald. Dat is voor u volledig vrijblijvend. Vertel ons gerust wat er is gebeurd, dan hoort u meteen van ons wat uw rechten zijn en wat u verder het beste kunt doen.

Daarna kunt u zelf beslissen wat u met ons advies doet. En als u ons vraagt om u bij het verhalen van uw niet doorbetaald salaris na bedrijfsongeval te helpen, dan garanderen wij u dat onze hulp voor u 100% kosteloos zal zijn. Beloofd!

Werkgever verantwoordelijk voor niet doorbetaald salaris na bedrijfsongeval

Na een bedrijfsongeval is uw werkgever bijna altijd verantwoordelijk voor niet doorbetaald salaris. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, want waarom betaalt uw werkgever uw salaris dan toch niet gewoon voor 100% door?

Dat is dan een beetje ‘het rare’, want volgens het arbeidsrecht mag een werkgever alleen maar salaris doorbetalen als dat contractueel is afgesproken.

Staat er in uw arbeidscontract dat u bij arbeidsongeschiktheid niet (volledig) hoeft te worden doorbetaald? Dan zal uw werkgever u ook niet hoeven doorbetalen. Zelfs als komt uw arbeidsongeschiktheid door een bedrijfsongeval.

Hoe krijgt u uw salaris na een bedrijfsongeval dan wel doorbetaald? Dat gaat op een andere manier. Wel via de werkgever, maar dan via ‘de weg van de aansprakelijkheid’.

In Nederland is een werkgever bijna altijd aansprakelijk voor de financiële gevolgen van een bedrijfsongeval. Zelfs als het de eigen schuld van een werknemer is, het bedrijfsongeval door een collega of persoon van buiten de onderneming is veroorzaakt. Sterker nog, zelfs als het uw eigen schuld is of dat niemand er eigenlijk wat aan kon doen, is uw werkgever aansprakelijk voor een bedrijfsongeval. Voor een uitzendkracht en vaak zelfs ook voor een ZZP er geldt exact hetzelfde.

Dus ‘ja’ uw werkgever is verantwoordelijk voor niet doorbetaald salaris na bedrijfsongeval. Maar hij mag het salaris niet op normale wijze aan u doorbetalen. U moet uw werkgever daar dus voor aansprakelijk stellen.

Arbeidsongeschiktheid grijpt vooral financieel hard in. Als u niet meer kunt werken, wordt u misschien doorbetaald door uw werkgever. Maar vaak – zeker bij tijdelijke contracten – ook niet. Misschien heeft u dan recht op een Ziektewetuitkering, maar die is maar 70%. Dus u blijft hoe dan ook een gedeelte van uw inkomen missen. De meeste mensen houden dat financieel gezien niet lang vol.

Hoe het bedrijfsongeval ook is ontstaan: uw werkgever is bijna altijd aansprakelijk. Gelukkig is het ook zo dat bijna alle werkgevers in Nederland tegen dit risico zijn verzekerd. Uw werkgever hoeft uw schade dus nooit zelf te betalen. Dat doet zijn verzekeraar.

Deze verzekeraar zal uw letselschade moeten vergoeden. Als uw salaris na een bedrijfsongeval niet wordt doorbetaald, zal dit vaak de grootste schadepost zijn.

Welke inkomensschade bij arbeidsongeschiktheid?

Wordt uw salaris na een bedrijfsongeval niet doorbetaald? Dan krijgt u sowieso te maken met inkomensschade. Misschien niet meteen vanaf de eerste dag, maar wel naar verloop van tijd.

U komt na een bedrijfsongeval in aanmerking voor vergoeding van uw inkomensschade. Deze inkomensschade kunt u als onderdeel van uw totale letselschadevergoeding verhalen. U kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met:

 • Beperkte doorbetaling van salaris (bijvoorbeeld maximaal 70%).
 • Uw tijdelijk contract wordt niet verlengd.
 • U wordt vanwege uw arbeidsongeschiktheid tijdens uw proeftijd ontslagen.
 • U verlies onregelmatigheidstoeslag, overwerk, fooien of extra ingeroosterde werkdagen.
 • U moet vrije dagen inleveren of neemt vrije dagen op om u niet ziek te hoeven melden
 • Soms heeft u bij arbeidsongeschiktheid geen recht op uw bonus, tantième, gratificatie en/of winstdeling.
 • Bij langdurige arbeidsongeschiktheid kunt u pensioenopbouw mislopen.
 • Het kan gaan op het mislopen van salarisverhogingen
 • U kunt promotie mislopen naar een hogere functie.
 • Bent u langdurig arbeidsongeschikt? Dan kunt u in de WIA of WW komen, met slechts 70% van uw inkomen.
 • Etc.

Al deze onderdelen van uw salaris kunnen bij de aansprakelijke partij worden geclaimd. Maar die zal daar bijna nooit helemaal mee uit zichzelf komen. En wat dan? Weet u wat uw rechten zijn? Bent u arbeidsongeschikt door een bedrijfsongeval? Schakel een gespecialiseerd letselschadebureau in om uw schadevergoeding na een bedrijfsongeval veilig te stellen.

Niet alleen inkomensschade na bedrijfsongeval

Als u een bedrijfsongeval heeft gehad, dan komt niet alleen uw niet doorbetaald salaris voor vergoeding in aanmerking. U heeft daarnaast recht op vergoeding van alle extra gemaakte kosten, andere schade en een smartengeld. Bij extra kosten en andere schade kunt u denken aan:

 • Medische kosten.
 • Vervoerskosten.
 • Kosten van medische hulpmiddelen.
 • Eigen risico zorgverzekering.
 • De kosten van huishoudelijk hulp.
 • Een vergoeding voor mantelzorg.
 • Kosten van thuiszorg.
 • Kosten aanpassing van de woning.
 • Kosten van tuinonderhoud.
 • Kosten van onderhoud aan uw woning.
 • Extra kosten vanwege studievertraging.

Letselschade advies noodzaak!

Salaris na bedrijfsongeval niet doorbetaald? Aarzel dan geen moment en neem contact met ons op voor een juridisch advies. Dat kost u niets en u weet meteen waar u aan toe bent.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Dat vertellen wij u graag.

Wij zullen u al het juridische werk en “gedoe” uit handen nemen en leiden u stap voor stap door het schadetraject. Van de eerste vrijblijvende inventarisatie tot aan het aansprakelijk stellen. En van het berekenen van uw letselschade tot de afwikkeling van uw letselschade. Kortom, wij ontzorgen u volledig en dat kost u helemaal niets!Want onze kosten moeten óók door de tegenpartij worden betaald.

Het beste vertelt u ons hier wat er is gebeurd. Dan vertellen wij u meteen wat voor u het beste is. Als u dat liever heeft, kunt u ons natuurlijk ook bellen, mailen of chatten.

Wat klanten vragen

Is jullie hulp voor mij écht gratis?

Jazeker, onze hulp is voor u écht GRATIS.

Uw tegenpartij is namelijk ook verplicht om uw juridische kosten (lees: de kosten van ons kantoor) te vergoeden. Dat staat in de wet (art. 6:96BW).

Bij Van der Toorn Personenschade krijgt u van te voren een schriftelijke kostengarantie met een duidelijke uitleg. Daarin staat ook duidelijk wat u van ons en wij van u mogen verwachten.

Wij staan er voor in dat de aansprakelijke partij onze kosten vergoed. En doet die dat niet, dan is dat ons bedrijfsrisico. U krijgt dan dus nooit een rekening van ons. Beloofd!

Twijfelt u desondanks nog? Neem dan gewoon even contact met ons op. Wij leggen u graag uit hoe onze kostengarantie werkt.

Wilt u eerst meer lezen over onze GRATIS hulp bij letselschade, klik dan hier. Duidelijkheid boven alles!

Wanneer kan ik letselschade claimen?

U kunt letselschade claimen als u door schuld van een ander letsel heeft opgelopen (gewond bent geraakt).

Letselschade kan ontstaan door bijvoorbeeld een:

Daarnaast kunt u denken aan letsel opgelopen tijdens een:

U kunt het beste niet te lang wachten met het claimen van uw letselschade. Dit kan beter direct na het ongeval.

Oók als op dat moment nog niet duidelijk is waaruit uw letsel en de financiële de gevolgen daarvan bestaan.

Wel moet er dus iemand anders aansprakelijk zijn en dient deze hiervoor een aansprakelijkheidsverzekering te hebben afgesloten (AVP/AVB/WA).

Maar ook als u zélf het ongeval heeft veroorzaakt, kunt u soms toch uw letselschade claimen. Bijvoorbeeld als u een SVI (Schade Verzekering Inzittenden) heeft of SVO (Schade Verzekering Opzittende).

Weet u niet of en wanneer u recht heeft op een letselschadevergoeding?

Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op voor een voor u geheel vrijblijvend advies. Dat kost u niets en u weet meteen waar u aan toe bent. Daarna kunt u zelf kijken wat u met ons advies doet.

Welke letsels behandelen jullie?

Eigenlijk kunnen wij u bij alle “soorten van” letselschade helpen

Van der Toorn Personenschade kan u bij alle soorten van letsel helpen. Wij zijn weliswaar met name gespecialiseerd in de behandeling van “ernstige letselschade” zoals:

 • hersenletsel (NAH)
 • dwarslaesie
 • brandwonden
 • dystrofie
 • botbreuken en
 • cosmetisch letsel.

Maar wij zijn er natuurlijk ook héél graag voor u als ander letsel heeft opgelopen. Zoals bij nekletsel, whiplash, rugletsel, kneuzingen,  verstuikingen, hondenbeten, tijdelijk letsel en noem maar op.

Wij kunnen niet bij alle soorten van letselschade helpen

Het enige waarbij wij u niet kunnen helpen, is letselschade veroorzaakt door:

 • geweld 
 • medische foutenen/of
 • situaties van misbruik.

Uiteraard zullen wij u in die situatie doorverwijzen naar een partij die daar wél in is gespecialiseerd.

Vraag altijd kosteloos en vrijblijvend letselschadeadvies

Heeft u vragen over uw letselschade? Of weet u niet of u bij ons aan het juiste adres bent?

Aarzel dan niet en vraag ons om een voor u volledig en vrijblijvend kosteloos letselschadeadvies.

Wanneer moet ik jullie inschakelen?

Niets moet! Maar het is in uw belang om ons zo snel mogelijk in te schakelen.

Alleen dán weet u zeker dat er ook iemand is die alleen aan uw belangen denkt. Want dat is ons werk: aan úw belangen denken.

Maar wat is: zo snel mogelijk ?

Soms neemt een verzekeringsmaatschappij al héél kort na het ongeval contact met u op. Om te vragen hoe het met u gaat maar ook om allerlei andere informatie in te winnen.

U kunt niet weten of die verzekeraar juridisch gezien “te veel doorvraagt”. Over uw gezondheid vóór het ongeval en welke artsen u heeft bezocht. Liever vermijdt u dat. Toch? Wacht dus nooit te lang met het inschakelen van een letselschadebureau.

Ook is het zo dat u na uw ongeval al snel veel kosten maakt. Of uw inkomen valt weg. Wij zullen zorgen voor de eerste schadebetalingen door de tegenpartij. Dan kunt u zich bezighouden met uw herstel.

Wilt u weten wat in uw geval wijsheid is? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

Wij geven u direct een duidelijk advies. Daarna kunt u zelf bekijken wat u daar mee doet.

Denken wij dat wij u kunnen helpen, dan hoort u dat meteen.

U krijgt van ons tegelijkertijd de garantie dat onze juridische hulp voor u volledig kosteloos zal zijn.

Wilt u meer lezen over onze GRATIS hulp bij letselschade, klik dan hier.

Op welke letselschadebedragen heb ik recht?

Letselschadebedragen waar u recht op heeft zijn:

Vergoedingen voor extra hulp, zoals:

 • hulp in de huishouding, boodschappen doen, kinderen naar school brengen etc.
 • hulp in de tuin en
 • hulp bij het onderhoud en schilderen van uw huis.

Daarnaast kan uw letselschade gevolgen hebben voor uw inkomen, zoals:

 • niet volledig doorbetaald inkomen (ZZP-er, uitzendkracht, 0-urencontract etc,)
 • geen onregelmatigheidstoeslag meer
 • niet meer kunnen overwerken
 • gemiste promoties én
 • gemiste pensioenopbouw

Tot slot kunt u denken aan andere óók heel belangrijke letselschadebedragen, zoals:

 • Studievertraging
 • Reïntegratiekosten voor het begeleiden naar ander werk
 • Kosten gepaard gaande met opname in een ziekenhuis of revalidatiecentrum
 • Reiskosten
 • Medische kosten
 • Smartengeld
 • Economische kwetsbaarheid
 • Wettelijke rente
 • Verder alle kosten die u zonder het ongeval niet gemaakt zou hebben…
 • Bijvoorbeeld het loon dat u niet hebt gekregen omdat u niet naar uw werk kon.
 • Benzine omdat u naar het ziekenhuis of de fysiotherapeut moest.
 • Medicijnen die onder uw eigen risico vielen.

Daarnaast heeft u altijd recht op een vergoeding van smartengeld, ook wel immateriële schadevergoeding genoemd.

Dat is een vergoeding voor “gederfde levensvreugde”. Uw smartengeld zou een compensatie moeten bieden voor uw verdriet, pijn en voor al het andere waardoor u minder gelukkig kunt zijn geworden dan vóór het u overkomen ongeval.

Helaas is de Nederlandse wet niet ruimhartig met het toekennen van smartengeld. In Nederland worden de toegekende smartengeldbedragen dan ook niet als “rechtvaardig genoeg” gezien.

Wanneer u meer wilt lezen over smartengeld, klik dan hier. Wilt u meer weten over letselschadebedragen, klik dan hier.

Berekenen smartengeld

Berekenen smartengeld:

U heeft altijd recht op smartengeld. Dit is het “immateriële gedeelte” van uw letselschadevergoeding.

Wat is smartengeld?

Smartengeld is op zichzelf geen “harde juridische term”. Het is een vergoeding voor niet in geld uit te drukken schade.

Dus alles wat niet valt onder extra kosten of misgelopen inkomsten. Het is eigenlijk een vergoeding voor uw “geestelijke schade”.

Hoe berekenen smartengeld

Mensen vragen ons vaak al bij het begin van hun letselschadezaak op hoeveel smartengeld zij recht hebben.

Die vraag is eigenlijk niet te beantwoorden. En iedere letselschadeadvocaat die anders beweert, zit er naast.

Wanneer kunt u mijn smartengeld berekenen?

Uw smartengeld kan namelijk pas definitief worden bepaald aan het einde van uw letselschadezaak.

Pas dan is bekend welke psychische gevolgen uw letsel voor u heeft gehad en/of nog zal hebben.

Want het zijn de psychische gevolgen die uw smartengeld voor een groot deel bepalen.

Belangrijke factoren berekenen smartengeld

Belangrijke factoren voor het berekenen van uw smartengeld zijn onder andere:

 • de aard van uw letsel
 • de ernst van uw letsel
 • uw leeftijd
 • uw  geslacht
 • uw mate van bewustzijn
 • of u blijvende littekens overhoudt en waar die littekens zitten
 • of u lichamelijke beperkingen houdt die van invloed zijn op kwaliteit van uw leven
 • hoeveel pijn heeft u geleden en blijft lijden
 • hoelang uw herstelperiode was en
 • of u überhaupt hersteld bent of dat er sprake is van blijvend letsel.

Indicatie berekenen smartengeld:

Wij kunnen niet exact voorspellen hoe hoog uw smartengeld zal zijn.

Wat wij wél kunnen is u een globale indicatie geven van de hoogte van uw smartengeld.

Spreekt u dit aan: neem dan vandaag nog contact met ons op voor een eerlijk en vrijblijvend advies. Daarna kunt u zelf bepalen wat u daarmee doet.

Wij helpen u graag bij het berekenen en claimen van uw smartengeld en uw andere letselschade, zoals uw extra kosten en gederfde inkomsten.

En als u kiest voor onze juridische hulp, dan garanderen wij u van te voren schriftelijk dat onze hulp voor u altijd GRATIS zal zijn.

Berekenen smartengeld? Vraag om advies! Wij helpen u graag verder. Maar weten over berekenen smartengeld? Klik dan hier.

 • Professioneel, Kwaliteit en klantvriendelijk

  een opluchting dat alles zo goed werd geregeld

  Simona van Halsteren

 • Goede begeleiding van a tot ze

  goede begleiding van a tot z Had in het begin een rechtsbijstand van DAS. Dit was mij slecht bevallen en heb hierop Van der Toorn ingeschakeld . Ik heb uw bedrijf als zeer professioneel ervaren. Ik ben zeer kundig bijgestaan.

  L. Polderman

 • Alles perfect geregeld.

  Zeer tevreden.

  John van Santen

 • Mensenwerk. Goed begrepen

  Mijn ervaring met het team bij Van der Toorn is echt goed te noemen. Hier hebben ze het echt begrepen en staan ze zij zij met je. Ga zo door.

  Maaike

 • Denken super goed mee

  Na een pijnlijke val in een lift nog steeds erg veel last van mijn enkel, gelukkig was Van der Toorn er om mij bij te staan.

  T. Hoek

 • Echt fijn.

  Ik heb me geen moment druk hoeven maken over een financiële vergoeding.

  Hélène van der Meer

 • Zeer goed

  Vriendelijke en deskundige medewerkers. Geduld en kennis. Zo doorgaan!

  Anoniem

 • Prima

  Zeer bekwaam en netjes alles voor mij geregeld

  Lisa

 • Zeer kundig geholpen met mijn whiplash

  Van der Toorn Personenschade heeft mij zeer discreet geholpen destijds. Binnen no time betaalde de verzekeraar van de tegenpartij mij een schadevergoeding.

  Gert de Laan

 • Klantvriendelijk en deskundig Nemen een hoop werk waaronder ook de administratie uit handen

  Als gevolg van een ongeval had ik behoefte aan een juridische bijstand, door van der Toorn Personenschade ben ik goed bijgestaan in de afwikkeling van de schade

  P. de Jong

 • Perfecte service!

  Mij enorm geholpen door goed advies. Erg adequaat gehandeld. Erg punctueel. Hoop dat ik niemand een letselschade-advocaat moet aanraden maar indien van wel, wordt t deze!

  Nicole Meulensteen

 • Goed!

  Duidelijke, fijne uitleg over de stappen die genomen worden. Alles gaat in overleg. Ze zijn er echt voor jou!

  Eveline

 • Goede bedrijf met fijn contact

  Het was prettig dat de hele sores van mijn letselschade door hen werd gedaan. Ik hoefde nergens zelf achteraan.

  Aaron Verhoeven

 • Ik beveel dit bedrijf aan

  Proces duurde lang wegens problemen met de verzekeraar, maar werd goed op de hoogte gehouden.

  S.W. van Os

 • die is heel positief

  Alles is netjes gegaan. Fijn kontakt gehad met goede uitleg over alles.

  Verhoef

 • Tevreden

  Zeer vriendelijke en professionele omgang

  Silwa

 • Prettige ervaring

  Ontzorgen, volledige service, professioneel en oprecht.

  Noud Wilders

 • Vriendelijk, vakkundig en snelle handelwijze

  Ik ben zeer tevreden over het oppakken en afhandelen, zeker na mijn slechte ervaring met mijn eerdere belangenbehartiger. Na het 1e gesprek hadden we direct een goed gevoel en kregen weer vertrouwen in een goede afloop

  Lengers

 • Oprecht geïnteresseerd

  Met de hulp van Van der Toorn Personenschade een meer dan acceptabele vergoeding gekregen . Men is oprecht geïnteresseerd in zijn klanten en gaat voor de volle 100% voor maximaal resultaat .

  E.H.C. Posthumus

 • Zeer accuraat en betrokken.

  Ik ben serieus genomen en heb me gehoord gevoeld. Prettig is, wanneer je contact opneemt, de secretaresse je direct te woord staat en zo nodig doorverbindt met de advocaat. Korte lijntjes!

  M. Kregting

 • Top

  Professionele, betrokken adviseurs en onderhandelaars

  John van Wichen

mr. Vinod Chandi, letselschadejurist, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
Kim Vogelaar, loonschadespecialist, letselschadejurist, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
Ann Ameys, assistente, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
Ingrid van Agtmael
Sander van Zweden
Cobie Kamperman-van den Brink, assistente, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
Martin Oostdam
Sylvia Kuiper, NIVRE RE (kand.) letselschadejurist, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
Ton van Gool, NIVRE letselschadejurist, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
mr. Juliette van Daal-van Brienen, letselschadehelpdesk, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
Rian de Keyzer, letselschadejurist, letselschade verkeersongeval, letselschade bedrijfsongeval, whiplash schadevergoeding, hondenbeet
Wim Roozenbeek
Esther Verhulst

Uw verhaal samen met ons bespreken? Dat kan geheel vrijblijvend!

Liever telefonisch advies? Bel ons op 0318 470021