Heeft u door een ongeval uw enkel gebroken? En is dat de schuld van een ander? Dan heeft u bijna altijd recht op een schadevergoeding. Sterker nog, soms heeft u zelfs recht op schadevergoeding als u zelf ook schuldig bent aan het ongeval.
Als u recht heeft op een schadevergoeding, dan is de tegenpartij verantwoordelijk voor alle onkosten die u door uw letsel moet maken. Maar ook voor eventuele gemiste inkomsten en bijvoorbeeld mantelzorg. Sowieso heeft u altijd recht op smartengeld.
Maar, om in aanmerking te komen voor schadevergoeding, dient u de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Of u moet, als u een speciale verzekering heeft die ook schade vergoed bij eigen schuld (SVI-verzekering of SVO-verzekering), uw eigen verzekeraar om schadevergoeding vragen.
Daarnaast is er bij een gebroken enkel een aanzienlijke kans dat u nooit volledig zult herstellen. Of dat u in de loop van de jaren opnieuw last van uw enkel gaat krijgen. Met alle financiële gevolgen van dien.
Daarom adviseren wij iemand die zijn of haar enkel heeft gebroken, vrijwel altijd om al vrij snel juridische hulp in te schakelen. Omdat er medisch gezien vaak onzekerheden blijven bestaan én omdat uw financiële schade – mede daardoor – al snel fors kan oplopen. Juist dan is het belangrijk dat u de beschikking heeft over een “eigen deskundige” die u door het hele traject van schadevergoeding heen kan helpen. En ook goed rekening houdt met eventuele toekomstige medische en financiële problemen.
Het is misschien goed te weten dat de kosten van juridische hulp óók door de tegenpartij moeten worden vergoed. Los en apart van uw eigen schadevergoeding. Bij ons krijgt u van te voren dat garantie dat onze hulp voor u altijd 100% kosteloos zal zijn en dat beloven wij u al meteen schriftelijk in onze eerste e-mail.
Heeft u uw enkel gebroken door een ongeval? En vraagt u zich af hoe het zit met schadevergoeding? Vraag gerust om advies. Wij kunnen u vaak al direct vertellen waar u op moet letten en wat u verder het beste kunt doen. Daarna kunt u zelf beslissen wat u met ons advies doet.
Kosten gebroken enkel na ongeval
Het genezingsproces van een gebroken enkel kan zeer lang duren en breng altijd kosten met zich mee. Vaak bent u minimaal 3-6 maanden uit de running. Maar soms ook een heel jaar.
Vaak brengt het herstel van een gebroken enkel meer kosten met zich mee dan u op in eerste instantie wellicht denkt. U kunt sowieso voor langere tijd niet staan of lopen. Dus u heeft hulp nodig bij (zelf)verzorging en in uw huishouden.
Misschien kunt u een periode niet of niet volledig kunt werken. Dan bestaat de kans dat u inkomen misloopt.
Voor de langere termijn loopt u het risico dat de medische situatie van uw enkel zal verslechteren (artrose). En dat uw enkel dus sowieso nooit meer de oude zal worden. In die situatie ontstaat er ook financiële schade die in de toekomst door blijft lopen. Niet alleen op het gebied van extra onkosten, zorg en medische kosten, maar wellicht ook op het gebied van uw inkomen.
Kunt u uw werk de rest van uw leven volhouden? Of raakt u vroeg of laat arbeidsongeschikt omdat de situatie van uw gebroken enkel verslechtert? En hoe moet u dat dan aanpakken richting de aansprakelijke partij, die meestal een professioneel verzekeraar is?
Al met al de nodige redenen om – puur in uw belang – al relatief snel juridische hulp in te schakelen van een belangenbehartiger letselschade. Ook omdat het proces van schadevergoeding voor uw gebroken enkel medisch en financieel gezien complex is.
Wij adviseren u sowieso om altijd juridisch advies te vragen. Dat is voor u vrijblijvend en volledig kosteloos. Wij kunnen u – puur aan de hand van uw eigen verhaal – vaak al meteen vertellen wat u verder het beste kunt doen, of er ook voor de toekomst financiële gevolgen zijn te verwachten en of het in uw belang is om juridische hulp in te schakelen.
Aan de hand van ons advies kunt u zelf beslissen wat u verder gaat doen en of u onze hulp wilt of niet. Gaan wij u verder met uw letselschade helpen, dan is dat voor u 100% kosteloos. Dat beloven wij u reeds van te voren schriftelijk!
Gebroken enkel
Als u uw enkel breekt, zult u meteen merken dat u fors beperkt bent. Een gebroken enkel zorgt er voor dat u geruime tijd niet mobiel bent. Uw werk wordt misschien moeilijker of is (tijdelijk) onmogelijk, u kunt uw huishoudelijke taken niet meer uitvoeren en ook kan het tuinonderhoud of onderhoud aan uw woning in de knel komen.
Een enkel kan zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant breken. Een breuk aan de buitenkant komt het meest voor. Ook de achterkant van uw enkel kan breken.
Vaak ontstaat een gebroken enkel door direct inwerkend geweld, zoals een aanrijding of een bedrijfsongeval. Maar een gebroken enkel kan ook komen door een verzwikking, misstap of een val.
Meestal wordt een gebroken enkel alleen met gips behandeld. De periode met gips duurt meestal zo’n 6 weken, maar kan ook verlengd worden. Daarna neemt een fysiotherapeut het over. Het kan tot 6 maanden duren voordat uw enkel weer de oude is.
Soms volstaat alleen gips niet en is een operatie noodzakelijk. Bijvoorbeeld als het bot op meerdere plekken is gebroken of wanneer de breuk is verplaatst. In dat geval worden er operatief platen en schroeven in uw enkel aangebracht, zodat de breuken vast kunnen groeien.
Na een operatie zal herstel langer op zich laten wachten. Als u al volledig hersteld, want de kans is groot dat uw enkel nooit meer volledig zal herstellen of dat er mettertijd opnieuw klachten van uw enkel optreden.
Schadevergoeding gebroken enkel
Een gebroken enkel brengt altijd een relatief lange periode van herstel en financiële schade met zich mee.
Een breuk kan soms moeizaam genezen en zorgt sowieso voor aanzienlijke beperkingen in uw dagelijkse leven. Uw werk, huishouden en privé leven komen ineens stil te liggen. U heeft door schuld van iemand anders een ongeluk gehad en zit nu met de emotionele en financiële consequenties. Dan is het toch logisch dat u uw financiële schade vergoed wilt hebben?
Trouwens, u heeft niet alleen recht op vergoeding van uw materiële schade, maar ook op een vergoeding voor uw immateriële schade, ofwel smartengeld. Dat is een vergoeding voor de psychische gevolgen van het ongeval en uw letsel.
Het is goed te weten dat wanneer het ongeluk de schuld van een ander is, u recht heeft op schadevergoeding. Sterker nog, soms komt u zelfs in aanmerking voor schadevergoeding als het ongeluk uw eigen schuld is of u denkt dat het uw eigen schuld is. Bijvoorbeeld na een bedrijfsongeval, ongeval als fietser of voetganger, als passagier of wanneer u een speciale SVI- of SVO-verzekering heeft.
Tegelijkertijd krijgt u dan bijna altijd te maken met een professionele verzekeraar als tegenpartij. Een partij die soms heel anders naar de schuldvraag (aansprakelijkheid) of uw financiële schade kijkt dan u en wij.
Vraag daarom sowieso altijd om advies. Bij ons kost u dat niets. Wij kunnen u vrijwel altijd meteen vertellen hoe het qua aansprakelijkheid en schadevergoeding zit en waar u allemaal op moet letten.
En zou u daarna graag gebruik willen maken van onze juridische hulp? Dan garanderen wij u van de voren dat daar voor u geen kosten aan verbonden zijn. Omdat in de Nederlandse wet is vastgelegd, dat de kosten van juridische hulp óók vergoed dienen te worden door de aansprakelijke partij (art. 6:96 BW). Los en apart van uw eigen schadevergoeding.
Veel voorkomende oorzaken van een gebroken enkel
Oorzaken schadevergoeding gebroken enkel zijn divers. U kunt een verkeers- of bedrijfsongeval hebben meegemaakt. Ook kan het zijn dat u door schuld van een ander een harde val heeft gemaakt. U vindt hieronder een lijst met de vaak voorkomende ongelukken die recht kunnen geven op een schadevergoeding:
Vraag ons sowieso altijd om advies. Ieder van deze ongelukken kan u recht geven op een schadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. Soms ook als u zelf misschien denkt u dat het ongeval (gedeeltelijk) uw eigen schuld is. Of als het ongeval ook daadwerkelijk uw eigen schuld is. Ons advies is voor u volkomen kosteloos. U kunt zelf weten wat u met ons advies doet.
Maar, zoals gezegd is het met een gebroken enkel al snel in uw belang om juridische hulp in te schakelen. Het is voor u misschien prettig om te weten dat de aansprakelijke verzekeraar ook uw juridische kosten dient te vergoeden. Los van uw eigen schadevergoeding. Dus daar hoeft u het niet voor te laten.
Gebroken enkel en financiële schade
Met een gebroken enkel, krijgt u altijd te maken met financiële schade. Maar welke schade komt voor vergoeding in aanmerking en welke niet?
Het is vaak lastig om “door de bomen het bos te zien”. Los daarvan maakt al snel meer kosten dan u denkt. Of u mist inkomsten. U kunt niet weten op welke schadevergoeding u wél recht heeft en op welke niet. Wij hebben voor u op een rijtje gezet welke schadeposten relevant kunnen zijn voor een schadevergoeding gebroken enkel:
- eigen risico zorgverzekering (bezoek SEH en specialist)
- kosten ziekenhuisopname en ziekenhuisbezoek
- vervoerskosten, parkeerkosten en hulp bij vervoer voor medische behandelingen
- overige vervoerskosten en hulp bij vervoer (vanwege immobiliteit)
- niet door uw zorgverzekeraar vergoede kosten van medische behandelingen (bijvoorbeeld fysiotherapie)
- eigen risico zorgverzekering
- eigen bijdragen medische en paramedische behandelingen
- vergoeding hulp voor zelfverzorging
- kosten van huishoudelijke hulp
- kosten van extra gezinsopvang
- kosten opvang kinderen en huisdieren
- kosten tuinonderhoud
- kosten onderhoud aan uw woning
- kosten van aanpassingen in en aan de woning en/of voertuig
- u wordt door uw werkgever voor slechts 70% doorbetaald
- u werkt via een uitzendbureau en raakt direct in de Ziektewet met slechts 70% van uw salaris
- u werkt op een 0-urencontract en wordt niet meer opgeroepen en doorbetaald
- u werkt op een oproepcontract en wordt niet meer (extra) opgeroepen
- u heeft een jaarcontract dat niet wordt verlengd
- u wordt in uw proeftijd ontslagen
- u mist uw overwerk, onregelmatigheidstoeslag of extra ingeroosterde werkdagen
- u mist winstdeling, een bonus, tantième of andere gratificaties
- u mist opbouw van tijd-voor-tijd
- u mist een promotie naar een hogere functie en/of salarisschaal
- u komt in de WIA of WW, met slechts 70% van uw inkomen
- u mist pensioenopbouw
- gemiste carrièrekansen
- door studievertraging moet u (een gedeelte van) een studiejaar overdoen, met alle extra kosten van dien
- door studievertraging komt u (een gedeelte van) een jaar later op de arbeidsmarkt en gaat u daardoor ook pas een jaar later salaris verdienen.
- nutteloos gemaakte kosten (kosten al vóór het ongeluk gemaakt, waar u na het ongeval niets meer aan heeft)
- smartengeld (immateriële schade)
- uw juridische kosten (lees: onze kosten
Er zijn uiteraard nog meer schadeposten die invloed kunnen hebben op de hoogte uw schadevergoeding. Vraag daarom altijd juridisch advies! Voordat u het zelf doorheeft, vergeet u misschien een schadepost en doet u zichzelf financieel tekort.
Zoals u ziet zijn onze juridische kosten óók opgenomen in de lijst met mogelijke schadeposten. Die moeten namelijk eveneens door de tegenpartij worden vergoed. Los en apart van uw eigen schadevergoeding. Onze nota gaat linea recta naar de aansprakelijke tegenpartij. Dus wij helpen u 100% kosteloos.
Smartengeld altijd onderdeel schadevergoeding
Schadevergoeding gebroken enkel: Naast een vergoeding voor uw directe en concrete financiële schade, heeft u ook altijd recht op smartengeld.
Smartengeld is een vergoeding voor het leed dat door het ongeluk en uw letsel moet meemaken. Het gaat om uw “geleden en nog te lijden immateriële schade”.
Het is bijna onmogelijk om u van te voren te vertellen hoe hoog het smartengeld voor een gebroken enkel zal zijn. De hoogte van uw immateriële schadevergoeding hangt af van verschillende factoren, zoals
- de aard en ernst van uw ongeluk
- de aard en ernst van uw letsel
- de duur en intensiteit van uw medische behandelingen
- de duur van uw herstel
- de mate waarin naar de toekomst toe behandelingen nodig blijven
- de restende pijnklachten
- de fysieke beperkingen die de medische restgevolgen van uw enkelbreuk met zich meebrengen
- uw geslacht en uw leeftijd en
- de mate waarin u psychisch al dan niet “vrede” kunt hebben met uw situatie.
Helaas is er geen “speciale formule” die op een bepaald smartengeld voor een gebroken enkel uit komt. Het hangt af van uw persoonlijke situatie.
Die situatie moet worden vergeleken met wat rechters in het verleden hebben toegewezen (jurisprudentie). Op die manier wordt er uiteindelijk een smartengeld vastgesteld.
Maar het vaststellen van smartengeld kunt u niet zelf. Zeker bij een gebroken enkel met mogelijk blijvende klachten, is daar specifieke deskundigheid voor nodig.
Deskundigheid die u alleen bij een gespecialiseerd en gerenommeerd letselschadebureau kunt vinden met de nodige kwaliteitsgaranties. En dan gaat het niet alleen om uw smartengeld, maar ook om uw andere financiële schade.
Wij zorgen er voor dat u altijd de maximale vergoeding voor smartengeld zult krijgen en dat u op dat punt juridisch gezien niets te kort komt. Omdat wij veel ervaring hebben met de juridische en financiële kant van letselschadeslachtoffers.
Bij letselschade komt u in aanraking met diverse professionele partijen, waaronder de aansprakelijke verzekeraar. Het is eigenlijk altijd in uw belang om juridisch advies te vragen bij een deskundig belangenbehartiger letselschade. Want alleen dan weet u zeker dat er ook iemand is die er alleen voor u is en er voor zorgt dat u krijgt waar u recht op heeft. Want vergeet niet, een verzekeraar kijkt namelijk vaak heel anders naar uw letselschade dan u en wij.
Voor u is ons advies 100% vrijblijvend en kosteloos. U krijgt een deskundig advies, waarin uw belang altijd voorop staat!
Inschakelen belangenbehartiger letselschade
De kosten naar aanleiding van uw letselschade lopen sterk op. U komt terecht in een tornado van (medische) rekeningen, andere kosten en gemist inkomen. Om te zorgen dat uw tegenpartij uw letselschade keurig netjes vergoed, is het in uw belang om juridisch advies te vragen.
U krijgt te maken met de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij. Die verzekeraar heeft soms een andere kijk op uw letselschade dan uzelf. Het is daarom van groot belang om een belangenbehartiger in te schakelen.
Wij nemen u deze complexe en juridische discussies uit handen. Samen met u controleren wij of de standpunten van de tegenpartij stroken met de realiteit. Wij zijn er puur en allen voor u. Ons enige doel is om uw juridische en financiële belangen te behartigen. Dit doen wij voor u ook nog eens volkomen kosteloos. In de Nederlandse wet (artikel 6:96 BW) is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij, ook uw juridische kosten op zich dient te nemen. Dit staat geheel los van uw eigen schadevergoeding.
Juridisch advies bij vaststellen schade gebroken enkel
Het komt helaas vaak voor dat het toch langere tijd duurt voordat u volledig bent genezen. Of erger nog, u blijft sowieso klachten houden. Klachten die in de toekomst dan ook nog eens verder kunnen verslechteren. Dat heeft ontegenzeggelijk medische en dus financiële consequenties en die kunt u als “juridische leek” nu eenmaal zelf niet overzien.
De schadeposten die onderdeel uitmaken van uw schadevergoeding gebroken enkel, worden ieder apart vastgesteld. Er zijn zoveel schadeposten om mee rekening te houden, dat u grote kans loopt om het overzicht te verliezen. Het claimen van letselschade is ook niet iets dat u dagelijks meemaakt, en dat begrijpen wij.
Wij adviseren altijd om juridisch advies te vragen. Dat is volledig kosteloos. Vaak kunnen wij u – puur aan de hand van wat u ons vertelt – aangeven waar u op moet letten en wat u verder het beste kunt doen.
Het vaststellen van letselschade na een gebroken enkel, is een juridisch lastig en ingewikkeld proces. Niet alleen over de vraag wat te doen als u niet volledig geneest. Er zijn talloze andere factoren die uw persoonlijke situatie beïnvloeden. Dit kan forse discussies met de aansprakelijke verzekeraar opleveren. Als u onze hulp inschakelt, brengen wij die discussies namens u tot een goed einde.
Wij zorgen er voor dat uw oplopende financiële schade steeds tussentijds door de aansprakelijke partij worden vergoed. Deze tussentijdse betalingen vorderen wij bij de tegenpartij op basis van de stand van zaken van uw letselschade op dat moment.
Als u geen juridische hulp inschakelt, dient u die rompslomp zelf op u te nemen, met alle mogelijke discussies van dien. En de kans dat u schadeposten misloopt, waardoor u later in financiële problemen kunt komen.
En los daarvan: uw gezondheid is waar u zich op dient te richten! Wij nemen u het hele traject van letselschade op de meest deskundige wijze uit handen.
Vraag sowieso altijd om advies. Dat is voor u 100% vrijblijvend. En net zo belangrijk: als u ons vraagt om u te helpen, is dat voor u 100% kosteloos.
Gebroken enkel door ongeluk? Vraag altijd advies
Schadevergoeding gebroken enkel: Heeft u uw enkel gebroken door het toedoen van een ander? Wij adviseren dan altijd om sowieso juridische hulp in te schakelen. Uw financiële schade kan zich al heel snel uiten in torenhoge financiële schadeposten. Naast allerlei oplopende kosten, kunt u inkomsten missen. Ook in de (verre) toekomst.
Het is in uw eigen belang om deskundig advies te verkrijgen. Ons advies is vrijblijvend én volkomen kosteloos.
Neem gerust contact met ons op. Dat kan via WhatsApp, het formulier op de website of u neemt – als u dat liever heeft – telefonisch contact met ons op. Wat u het prettigst vindt.