Welke informatie vindt u op deze pagina:
Schadevergoeding nekletsel
Heeft u door een ongeval of aanrijding nekletsel opgelopen? En is het ongeval veroorzaakt door toedoen van een ander? Dan heeft u altijd recht op schadevergoeding nekletsel.
Om deze schadevergoeding nekletsel te krijgen, moet u eerst de tegenpartij aansprakelijk stellen. De betalende partij is dan meestal de aansprakelijkheidsverzekeraar van uw tegenpartij.
Was u zelf de veroorzaker van de aanrijding? Dan kunt u soms ook in aanmerking komen voor schadevergoeding. Althans, als u een Schadeverzekering voor Inzittenden heeft. Als passagier in een auto, heeft u sowieso altijd recht op schadevergoeding.
Hoe u het ook went of keert, in beide gevallen krijgt u te maken met een professionele verzekeraar als tegenpartij, met soms een hele andere kijk op uw schadevergoeding dan u.
Daarbij kan nekletsel grote gevolgen hebben voor uw werk en privéleven. Gelukkig genezen de meeste mensen volledig van nekletsel. Maar wat als uw herstel langer duurt? En u niet kunt werken en daardoor inkomen mist?
Neem geen risico en vraag altijd advies als u nekletsel heeft opgelopen door een ongeval. Dat is voor u 100% vrijblijvend. Wij kunnen uw vragen bijna altijd meteen beantwoorden. Puur aan de hand van uw eigen verhaal.
En mocht blijken dat u beter af bent met juridische hulp? Dan leggen wij u uit waarom én dat juridische hulp bij ons voor u volledig kosteloos zal zijn. Daarna kunt u zelf beslissen wat u met ons advies doet.
Mensen kiezen voor ons vanwege:
-
15.000+ slachtoffers geholpen
-
Klantwaardering van 9+
-
Het meest betrokken letselschadebureau van NL
-
De specialist in nekletsel en personenschade
Veel voorkomende klachten bij nekletsel
Nekletsel gaat vaak gepaard met vervelende klachten. De klachten door nekletsel worden door een arts vaak aangeduid met “whiplashachtige klachten”. Whiplash klachten ontstaan als u tijdens een aanrijding een slingerbeweging van voren naar achteren maakt. Soms kunnen daarbij zelfs wervels verschuiven en een zenuwbeknelling veroorzaken.
Hieronder vindt u een overzicht van veel voorkomende klachten van nekletsel:
- nekpijn;
- klachten aan de rug;
- hoofdpijn;
- oorsuizen;
- krachtsverlies;
- misselijk;
- concentratiestoornis;
- vergeetachtigheid;
- evenwichtsstoornis;
- tintelingen in ledematen;
- uitvalsverschijnselen in ledematen.
In de meeste gevallen ontstaan deze klachten al kort na het ongeval. Soms ook iets later, bijvoorbeeld na een nacht slapen of in de loop van de volgende dag(en).
Als u nekletsel heeft opgelopen, is het sowieso belangrijk om contact op te nemen met een arts. Die weet precies hoe uw letsel medisch gezien behandeld moet worden.
Financiële consequenties van nekletsel
Nekletsel heeft niet alleen invloed op uw gezondheid, maar ook op uw gezinsleven en werk.
Nekletsel heeft eigenlijk altijd gevolgen voor uw financiën. Bijvoorbeeld als u niet voldoende verzekerd bent voor fysiotherapie, maakt u op dat punt al meteen extra kosten. Of als u niet kunt gaan werken door uw klachten en daardoor inkomen mist. Sowieso heeft u altijd recht op smartengeld.
Als uw nekletsel door toedoen van een ander is ontstaan, is het logisch dat u schadevergoeding wilt.
Heeft u nekletsel opgelopen en merkt u dat u inkomen mist of extra kosten heeft moeten maken? Vraag ons dan altijd om advies. Ons advies is 100% vrijblijvend en natuurlijk kosteloos.
Vaak kunnen wij u gelijk vertellen of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding en wat voor u de juridische vervolgstappen zijn.
Bent u beter af met onze deskundige juridische hulp? Dan vertellen wij u dat ook en leggen wij u uit waarom. Tegelijkertijd garanderen wij dat u niets hoeft te betalen. Voor u geen rekening. Onze hulp is voor u 100% kosteloos.
Oorzaken schadevergoeding nekletsel
Meest voorkomende oorzaken van nekletsel:
Elke oorzaak kent zijn eigen “juridische knelpunten”. Het krijgen van schadevergoeding ligt meestal gecompliceerd. Zowel met betrekking tot de aansprakelijkheid als de hoogte van uw schadevergoeding.
Aansprakelijkheid schadevergoeding nekletsel
Als uw nekletsel is ontstaan door toedoen van een ander, dan kunt u de schade verhalen op de aansprakelijke partij. Vaak dus de aansprakelijkheidsverzekeraar van uw tegenpartij.
Soms heeft u zélfs recht op schadevergoeding als het ongeluk uw eigen schuld is. Namelijk als een “Schadeverzekering Inzittenden” of een “Schadeverzekering Opzittenden” heeft. Of u heeft een lease auto van de zaak. Deze verzekering geeft recht op een schadevergoeding, ongeacht wiens schuld het is. Dus ook bij ‘eigen schuld’.
U heeft altijd recht op een schadevergoeding bij nekletsel als u passagier was, of achterop een motorvoertuig zat. Is het ongeluk ontstaan door een dier, dan is de eigenaar meestal aansprakelijk. Bij een bedrijfsongeval kunt u de schade bijna altijd verhalen op uw werkgever.
Heeft u een ongeluk gehad en nekletsel opgelopen? En vraagt u zich af of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding?
Twijfelt dan niet en neem contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos advies. Zo komt u er direct achter waar u aan toe bent, en of u recht heeft op een schadevergoeding.
Hoogte schadevergoeding nekletsel
Als u nekletsel oploopt, kan uw financiële schade flink oplopen. De schadevergoeding die u daarvoor moet ontvangen, bestaat uit verschillende onderdelen. Hieronder vindt u een overzicht van veel voorkomende onderdelen van schadevergoeding bij nekletsel.
Extra kosten, vergoedingen voor hulp en mantelzorg:
- kapotte kleding en schade aan eigendommen;
- kosten voor vervoer naar arts of therapeut;
- verpleging- en verzorgingskosten ziekenhuis;
- gezinshulp en mantelzorg;
- kosten eigen risico zorgverzekering;
- eigen bijdrage medische behandelingen en medicatie;
- kosten voor hulpmiddelen (rolstoel, krukken of douche stoel);
- kosten voor aanpassingen in uw leefomgeving;
- onderhoudskosten woning en tuin.
Inkomensschade na nekletsel:
- u komt in de Ziektewet met maar 70% salaris;
- u wordt niet opgeroepen in verband met een 0-urencontract;
- geen verlenging van uw jaarcontract;
- ontslag tijdens uw proeftijd;
- geen onregelmatigheidstoeslag of overwerk;
- mislopen van winstdeling en bonus;
- gemiste carrièrekansen;
- u komt in de WAO of de WIA;
- geen pensioenopbouw.
Studievertraging door nekletsel:
- u moet een studiejaar (deels) overdoen, met alle extra kosten die daarbij komen (zoals boeken, collegegeld);
- u mist inkomsten doordat u pas later op de arbeidsmarkt komt.
Smartengeld:
Los van de vergoeding van uw materiële schade, heeft u ook altijd recht op smartengeld bij nekletsel. Smartengeld dient als een compensatie voor verminderde levensvreugde en de pijn.
Hierbij kunt u ook denken aan uw hobby’s, die u niet meer kunt beoefenen. Hoewel het moeilijk is om een prijskaartje te hangen aan psychische schade, is smartengeld daar wel voor bedoeld.
Hoe kan ik u helpen?
Floris de Bruin
Letselschade professional & eigenaar
Wat als uw herstel lang duurt?
Normaal gesproken zult u binnen enkele weken of maanden volledig herstellen van uw nekletsel. Maar wat als uw klachten langer duren of zelfs blijvend zijn?
In dat geval is het voor u extra belangrijk dat uw schadevergoeding goed wordt berekend. U bent er immers voor langere tijd afhankelijk van.
Uw financiële schade moet goed onderbouwd naar de verzekeraar gaan, want anders wordt uw schade sowieso afgewezen. Of slechts voor een klein stukje vergoed. Het vaststellen van een schadevergoeding voor nekletsel, is te moeilijk voor iemand die daar niet dag-in dag-uit mee bezig is.
Daarnaast heeft een verzekeraar vaak een hele andere kijk op uw schadeschadevergoeding dan u. Dat kan resulteren in eindeloze discussies over ‘redelijke vergoedingen’ en ‘causale verbanden’.
Vandaar dat wij aanraden om altijd om een deskundig advies te vragen. Alleen met gespecialiseerde juridische hulp weet u zeker dat u een correcte en maximale schadevergoeding ontvangt voor uw nekletsel.
Bij ons bent u aan het juiste adres voor de meest deskundige juridische hulp. En u hoeft daar niets voor te betalen! Hoe dat is geregeld, leggen we zo uit.
Altijd kosteloze juridische hulp!
In de Nederlandse wet (artikel 6:96 BW) is vastgelegd dat een aansprakelijke verzekeraar naast uw schadevergoeding, ook de juridische kosten dient te vergoeden. Dat geldt ook bijna altijd bij een Schadeverzekering voor Inzittenden.
De vergoeding van juridische kosten staat los van uw schadevergoeding en wordt apart daarvan geregeld met de verzekeraar. Onze hulp is voor u dus volledig kosteloos en u krijgt uw letselschade 100% vergoed.
Mocht de tegenpartij toch onze kosten niet (volledig) vergoeden? Dan zien wij dat als ons risico en krijgt u van ons evenmin een rekening. Dat vinden wij wel zo netjes.
Schadevergoeding nekletsel? Vraag sowieso vrijblijvend advies!
Zonder gespecialiseerde juridische hulp krijgt u bij nekletsel hoogstwaarschijnlijk niet al uw financiële schade maximaal vergoed.
Een verzekeraar houdt immers de kosten bij voorkeur zo laag mogelijk. Zo krijgt u waarschijnlijk niet volledig waar u recht op heeft. En dat zou toch jammer zijn! U kunt uw schade beter gelijk goed regelen met onze deskundige hulp! Dat is in de huidige tijd de normaalste zaak van de wereld.
Stuur ons daarom een appje, bel ons of vul het contactformulier in. Wat u het fijnst vindt. Dan geven wij u eerlijk en deskundig advies. Samen komen we eruit en staat u niet alleen tegenover de ervaren verzekeraar! En als wij u gaan helpen, dan is dat voor u 100% kosteloos. Beloofd!
Nieuwsgierig naar uw kansen?
Hoe kan ik u helpen?
Floris de Bruin
Letselschade professional & eigenaar