Als tijdens uw werk een ongeval overkomt en dat ongeval leidt tot schade aan uw gezondheid, dan is er sprake van een bedrijfsongeval.
Gelukkig loopt het meestal goed af. Maar als er na een bedrijfsongeval letsel ontstaat dat niet snel herstelt? Wie betaalt dan uw kosten? En wat als u door het ongeval ook inkomen mist?
Het is goed om te weten dat u na een bedrijfsongeval “extra juridische bescherming” heeft. Uw schade moet bijna altijd worden vergoed!
Op deze bladzijde vertellen wij u wat een bedrijfsongeval is. En wat u na een bedrijfsongeval het beste kunt doen.
Vraag sowieso altijd om advies. Bij ons is dat voor u volledig vrijblijvend en kosteloos.
Bijna altijd kunnen wij u meteen vertellen of er sprake is van een bedrijfsongeval. En wie uw schade moet vergoeden. Daarna kunt u zelf beslissen wat u met ons advies doet.
Wat is een bedrijfsongeval? U leest het hier
Wat is een bedrijfsongeval
Letsel na bedrijfsongeval
Veel voorkomend letsel na bedrijfsongeval
Is uw ongeluk een bedrijfsongeval? Vraag het ons 100% vrijblijvend
Extra juridische bescherming bij een bedrijfsongeval
Hoe werkt schadevergoeding na bedrijfsongeval
Werkgever is bijna altijd verzekerd voor bedrijfsongeval
Schadevergoeding na bedrijfsongeval
Soms wil werkgever schade zelf betalen
Hoe nu verder na bedrijfsongeval
Vraag altijd 100% vrijblijvend advies
Wat is een bedrijfsongeval
Ieder ongeluk op of door uw werk dat leidt tot schade aan uw gezondheid (letsel), is een bedrijfsongeval.
Een bedrijfsongeval ontstaan meestal door “onveilig handelen” of een onveilige situatie.
Ook als het ongeval op een andere werklocatie is gebeurt, of zelfs onderweg, is er sprake van een bedrijfsongeval.
De meest voorkomende bedrijfsongevallen in Nederland zijn:
- beknelling lichaam
- val van hoogte
- verwondingen door hitte/temperatuur
- voertuigongeval/werktuigmaterieel (heftruck, palletwagens etc.)
- geraakt worden door een voorwerp
- verwondingen oplopen door hoge druk
- ergens aan gesneden of gestoten
- contact met stroom, hitte, kou of gevaarlijke stoffen
- verkeersongeval op de openbare weg
- fysieke overbelasting
- geraakt worden door een voorwerp
- uitglijden, struikelen of andere val
- ongeluk met een heftruck of transportband
- verwondingen door een niet-uitgeschakelde machine of met een draaiend deel van een machine
- beknelling tussen machine en een ander object
- machine ongeval
- en alle andere ongelukken op of door het werk.
Een bedrijfsongeval kan plaatsvinden op verschillende locaties, zoals bijvoorbeeld:
- binnen het bedrijf
- op kantoor
- op een (bouw)locatie
- op een bedrijfsterrein van een ander
- tijdens werk aan de weg
- op de openbare weg
- tijdens thuiswerk
- of op alle plekken waar u voor uw werk moet zijn.
Wat is letsel na een bedrijfsongeval
Als een ongeval op het werk leidt tot schade aan uw gezondheid, dan is er sprake van een bedrijfsongeval.
Met schade aan uw gezondheid wordt eigenlijk “letsel” bedoeld. Letsel is de verzamelnaam voor alle beschadigingen aan uw lichaam die voor medische klachten zorgen en waarvoor u medische behandeling nodig heeft.
Het gaat daarbij niet alleen om “zichtbaar letsel”. Ook niet direct “zichtbaar” of “meetbaar” letsel (bijvoorbeeld zenuwletsel, whiplash, vergeetachtigheid, hoofdpijn en concentratiestoornissen) worden als letsel gezien.
Als u letsel heeft opgelopen door een bedrijfsongeval, dan is het heel belangrijk dat u direct onder medische behandeling komt.
Veel voorkomend letsel na een bedrijfsongeval
De hieronder genoemde letsels komen na een bedrijfsongeval het meest voor:
- verwondingen arm, hand, pols en vingers
- kneuzing arm, hand, pols en vingers
- amputatie vinger
- fracturen aan handen
- fracturen aan vingers
- brandwonden
- hoofdletsel of nekletsel
- hersenschudding
- oogletsel
- fracturen been, enkel voet en tenen
- knieletsel
- verzwikking of verstuiking
- verwondingen aan voeten en tenen
- polsfractuur
- gebitsletsel
- bekkenfractuur
- fractuur hiel
- inwendig letsel
- rugletsel
- gebroken wervels
- whiplash
Na een bedrijfsongeval met letsel, komt u bijna altijd onder medische behandeling.
Vaak eerst van een BHV-er, maar daarna de Afdeling Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis of uw eigen huisarts. Soms moet u zelfs in het ziekenhuis worden opgenomen voor bijvoorbeeld een operatie of andere ingreep.
Door een bedrijfsongeval met letsel ontstaat er bijna altijd financiële schade. Niet alleen uw eigen risico op uw zorgverzekering. Maar ook andere kosten van medische aard, hulp en verzorging.
In de huidige tijd is de kans óók groot dat u bij arbeidsongeschiktheid uw inkomen niet voor de volle 100% krijgt doorbetaald. Dan gaat u ook nog eens inkomen missen. En wat dan?
Wilt u weten of uw ongeluk een bedrijfsongeval is?
Vraagt u zich af of het ongeluk dat u heeft gehad een bedrijfsongeval is? Of hoe het precies zit met uw letsel en uw financiële schade? Aarzel dan niet en vraag ons gerust om advies. Ons advies is voor u volledig vrijblijvend en kost niets.
Bijna altijd kunnen wij u direct vertellen of het inderdaad een bedrijfsongeval is. En of u daardoor extra juridische bescherming heeft.
Ook kunnen wij u meteen aangeven waar u qua letsel (ook financieel gezien) op moet letten. Daarna kunt u zelf beslissen wat u met ons advies doet.
Omdat u extra juridische bescherming heeft, moet uw schade in 99% van de gevallen worden vergoed. Het is verstandig daarvoor juridische hulp in te schakelen.
Bij ons is die juridische hulp voor u 100% kosteloos. Onze kosten moeten namelijk door door de tegenpartij worden betaald. Los en apart van uw eigen schadevergoeding.
Extra juridische bescherming na een bedrijfsongeval
Als u als werknemer, maar ook als uitzendkracht, op basis van een 0-urencontract en zelfs als ZZP er een bedrijfsongeval krijgt, dan geeft de Wet u “extra juridische bescherming”. Dat staat in art. 7:658BW.
Deze “extra bescherming” komt er op neer dat uw financiële schade na een bedrijfsongeval in 99% van de gevallen moet worden vergoed.
Die extra juridische bescherming ontstaat omdat een werkgever in Nederland wettelijk gezien bijna altijd wettelijk verantwoordelijk is een bedrijfsongeval.
Zelfs als uw werkgever er eigenlijk helemaal niets aan kon doen. Of als het bedrijfsongeval werd veroorzaakt door een collega of een werknemer van een ander bedrijf.
Sterker nog, zelfs als u het bedrijfsongeval zélf heeft veroorzaakt, is uw werkgever in 99% van de gevallen aansprakelijk. Zo is dat nu eenmaal in de Wet geregeld.
Dat lijkt op het eerste gezicht misschien “onredelijk” of zelfs “oneerlijk”. Maar gelukkig is uw werkgever bijna altijd voor uw financiële schade verzekerd. Uw werkgever hoeft uw schade niet zelf te vergoeden.
Natuurlijk zit u er niet op te wachten om uw eigen werkgever aansprakelijk te stellen. Maar een andere manier om uw financiële schade vergoed te krijgen is er helaas nu eenmaal niet.
Vraag na een bedrijfsongeval sowieso altijd om advies!
Heeft u een bedrijfsongeval gehad? Em wilt u weten of u in aanmerking komt voor schadevergoeding? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op voor advies.
Ons advies is voor u 100% kosteloos en vrijblijvend. Wij kunnen u meteen vertellen waar u aan toe bent en of het in uw belang is om juridische hulp in te schakelen.
Daarna kunt u zelf beslissen wat u met ons advies doet. En vindt u het prettig als wij u met uw financiële schade gaan helpen? Dan is dat voor u 100% kosteloos. Onze kosten moeten namelijk óók worden vergoed. Los en apart van uw eigen schadevergoeding.
Schadevergoeding na een bedrijfsongeval. Hoe het werkt.
Zoals al verteld, kunt u uw financiële schade na een bedrijfsongeval in 99% van de gevallen vergoed krijgen. Helaas gaat dat niet “vanzelf” en zult u daar richting uw werkgever actie op moeten ondernemen.
De actie die u daarvoor moet ondernemen bestaat uit het aansprakelijk stellen van uw werkgever. Voor u als werknemer niet leuk om te doen, maar is er nu eenmaal geen andere manier.
Als werknemer hoeft u alleen maar “te stellen” dat u tijdens uw werk letsel heeft opgelopen en dat de arbeidsomstandigheden daarbij een rol hebben gespeeld.
Daarna moet uw werkgever bewijzen dat hij “alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen” heeft getroffen. Lukt hem dat niet, dan is hij voor 100% aansprakelijk.
Vraagt u zich af of uw werkgever voor uw bedrijfsongeval aansprakelijk is? Aarzel dan niet en vraag direct om juridisch advies. Dat is 100% vrijblijvend en verplicht u tot niets.
Op basis van onze deskundigheid kunnen wij u bijna altijd direct vertellen hoe het zit en wat uw mogelijkheden zijn.
Werkgever bijna altijd verzekerd
Uw werkgever is juridisch gezien dus bijna altijd aansprakelijk voor een bedrijfsongeval. Maar veel mensen vinden het gevoelsmatig vervelend om hun eigen werkgever aansprakelijk te stellen. Of ze denken dat de werkverhouding daardoor wordt verstoord.
Het is voor u misschien een geruststelling om te weten dat uw werkgever bijna altijd verzekerd is voor letselschade door een bedrijfsongeval.
Uw werkgever hoeft uw letselschade dus niet zelf te betalen. Dat doet zijn verzekeraar. Eigenlijk is het na het aansprakelijk stellen gewoon en puur een “verzekeringskwestie”.
Uw werkgever meldt het ongeval bij zijn verzekeraar en die neemt het vandaaruit verder over. Uw werkgever blijft daar inhoudelijk en financieel gezien helemaal buiten.
Omdat wij zo ontzettend veel ervaring hebben met letselschadeslachtoffers die een bedrijfsongeval hebben gehad, weten wij precies hoe het werkt en wat het beste voor u is.
Daarom zullen wij er samen met u altijd voor zorgen dat de verstandhouding met uw werkgever goed blijft. Want daar heeft u het meeste aan. Zodra uw werkgever aansprakelijk is gesteld, loopt de rest van uw letselschade via zijn verzekeraar.
Vindt u het lastig om uw werkgever aansprakelijk te stellen? Of vraagt u zich af hoe u dat moet doen? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op voor advies.
Bijna altijd kunnen wij u meteen – puur aan de hand van uw eigen verhaal – vertellen wat u het beste kunt doen. En of u daar beter hulp voor kan inschakelen. Ons advies kost u niets en is 100% vrijblijvend.
En gaan wij u bij uw letselschade helpen? Dan is onze hulp voor u gegarandeerd kosteloos. Beloofd!
Schadevergoeding na een bedrijfsongeval
Door een bedrijfsongeval ontstaat er bijna altijd financiële schade. Schade die vergoed moet worden door de verzekeringsmaatschappij van uw werkgever.
Uw schadevergoeding zal normaal gesproken bestaan uit een vergoeding voor:
- al uw extra kosten
- een vergoeding hulp en mantelzorg
- uw nutteloos gemaakte kosten
- inkomensten die u mist
- smartengeld (immateriële schadevergoeding)
- uw juridische kosten (lees: kosten van uw letselschadebureau).
Al uw extra kosten en vergoeding hulp en mantelzorg
- kosten verbonden aan een ziekenhuisopname
- vervoerskosten van naasten in verband met bezoeken ziekenhuis en revalidatie etc.
- eigen vervoerskosten in verband met medische behandelingen e.d.
- eigen risico zorgverzekering
- medische kosten
- kosten van niet (volledig) vergoede medische behandelingen (bijvoorbeeld fysiotherapie)
- eigen bijdragen medische behandelingen en medicatie
- kosten van hulpmiddelen
- kosten van aanpassingen
- kosten huishoudelijke hulp en andere gezinshulp
- vergoeding voor naasten voor mantelzorg (verpleging en verzorging)
- kosten tuinonderhoud
- kosten onderhoud in en aan uw woning en
- alle andere kosten die te maken hebben met het ongeluk.
Nutteloos gemaakte kosten
Heeft u al vóór het ongeluk kosten gemaakt voor bepaalde dingen? Maar heeft u daar na het ongeval feitelijk niets meer aan? Dan komen die kosten óók voor vergoeding in aanmerking!
Alhoewel aansprakelijke verzekeraars hier nog wel eens moeilijk over doen, vallen “nutteloos gemaakte kosten” óók onder uw letselschade. Het kan gaan om:
- al betaalde contributie voor uw sportvereniging, sportschool of andere betaalde hobby’s en bezigheden
- al aangeschafte tickets voor sportwedstrijden, bioscoop, festivals of andere uitgaansgelegenheden
- de doorlopende huur van diensten of zaken waar u door uw letsel geen gebruik meer van kunt maken
- al geboekte en betaalde vakanties die niet meer zonder extra kosten valt te annuleren
Inkomensschade
- u wordt helemaal niet (0%) door uw werkgever doorbetaald
- uw werkgever betaalt u slechts gedeeltelijk door
- u heeft werk via een uitzendbureau en u komt direct in de Ziektewet met nog maar 70% van uw inkomsten
- u werkt op een 0-urencontract en wordt niet meer opgeroepen en doorbetaald
- u heeft een oproepcontract en wordt niet meer (extra) opgeroepen
- uw jaarcontract wordt vanwege uw letsel verlengd
- u wordt ontslagen in uw proeftijd
- u mist overwerk, onregelmatigheidstoeslag of extra ingeroosterde werkdagen
- u krijgt geen dan wel minder winstdeling, bonus of prestatietoeslag
- u mist opbouw van tijd-voor-tijd
- u loopt een promotie of salarisverhoging mis
- etc.
Smartengeld
Na een bedrijfsongeval met letsel heeft u óók altijd recht op een vergoeding van smartengeld (immateriële schadevergoeding).
Smartengeld is een vergoeding voor “gederfde en nog te derven levensvreugde”. Het is een financiële compensatie voor alle psychische gevolgen van uw letsel.
Juridische kosten
In de Wet staat dat u óók recht heeft op vergoeding van jouw juridische kosten (lees: onze kosten).
Die kosten moeten óók door de verzekeraar van uw werkgever worden vergoed. Los en apart van uw eigen schadevergoeding.
Hierdoor kunt u zonder kosten en risico zelf een belangenbehartiger inschakelen. Iemand die er uitsluitend en alleen voor u is. Om u te helpen en om uw juridische en financiële belangen te behartigen.
Alleen op die manier loopt u niet het risico dat verzekeraar van uw werkgever standpunten inneemt die niet kloppen of in uw nadeel zijn, zonder dat u het zelf door heeft. Dan is onze hulp voor u toch wel zo veilig?
Schadeposten stuk voor stuk vaststellen
Alle genoemde “schadeposten” moeten stuk voor stuk en gedurende het hele letselschadetraject worden vastgesteld. Waarbij het ook nog eens zo kan zijn dat de verzekeraar van uw werkgever heel anders over uw financiële schade denkt dan u zelf. En wat dan?
Daarnaast is het al snel zo dat u voor langere tijd afhankelijk zult zijn van de schadevergoeding die de verzekeraar van uw werkgever u moet vergoeden. In dat geval heeft u uw schadevergoeding des te harder nodig.
Uit ervaring weten wij dat het vaststellen van letselschade heel ingewikkeld is en het “gemiddelde letselschadeslachtoffer” dat niet zelf kan. Zeker niet als uw letsel ernstiger is en uw financiële schade daardoor fors kan oplopen.
Daarom adviseren wij om bij letsel na een bedrijfsongeluk altijd juridische hulp in te schakelen. Want alleen dán weet u zeker dat er ook iemand is die alleen aan uw belangen denkt. En dat u krijgt waar u recht op heeft, namelijk een rechtvaardige en maximale schadevergoeding.
Omdat de juridische kosten (lees: onze kosten) onderdeel uitmaken van uw schadevergoeding, kunt u dus altijd juridische hulp inschakelen. En dat kost u niets!
Van der Toorn Personenschade is hét letselschadebureau in Nederland. Méér dan 20 ervaren en doorgewinterde letselschadespecialisten staan voor u klaar om u te helpen bij het claimen van uw schadevergoeding. En dat kost u dus niets!
Vraag daarom sowieso vrijblijvend advies. U hoort meteen hoe het met uw schadevergoeding zit en wat uw rechten zijn. U kunt daarna zelf beslissen wat u met ons advies doet!
Soms vergoedt werkgever schade “uit eigen zak”
In de praktijk gebeurt het ook nog wel eens dat een werkgever de schade zelf wil vergoeden.
Dat heeft als “voordeel” dat u uw werkgever niet aansprakelijk hoeft te stellen en uw schade gelijk en “zonder gedoe” vergoed krijgt.
Toch is dit bijna nooit in uw belang. Misschien nog wél als uw letsel binnen enkele dagen voor de volle 100% is genezen. En waarbij uw schade beperkt blijft tot uitsluitend het eigen risico op uw zorgverzekering.
Maar als het herstel van uw letsel langer duurt dan enkele dagen. Of nog niet zeker is dat u volledig zult genezen en uw schade hoger is dan enkele tientallen tot honderden Euro’s, moet u dit nooit zo maar doen.
Wil uw werkgever uw schade uit eigen zak vergoeden? Vraag altijd eerst advies!
Vraagt u zich af op welke manier uw schade het beste vergoed kan worden? Of dat het wel verstandig is om uw schade rechtstreeks en zonder juridische hulp met uw werkgever af te doen?
Neem dan geen risico en vraag ons om advies. Dat is voor u 100% vrijblijvend én kosteloos.
Bijna altijd kunnen wij u meteen vertellen wat het meeste in uw belang is. Daarna kunt u zelf beslissen wat u met ons advies doet.
Denken wij dat u beter af bent met juridische hulp? Dan hoort u dat ook. En wees gerust: als wij u met uw letselschade gaan helpen, dan is dat voor u 100% kosteloos.
Een bedrijfsongeval en wat nu?
Wat is een bedrijfsongeval: wat te doen na bedrijfsongeval
Na een bedrijfsongeval voelt u zelf al heel snel aan of uw letsel meevalt of dat er echt iets aan de hand is.
Zorg er in ieder geval voor dat u het ongeval bij uw werkgever meldt. Uw werkgever is in principe verplicht om een ongevallenregistratie op te maken.
Afhankelijk van de ernst van uw letsel, kan uw werkgever óók verplicht zijn om uw bedrijfsongeval bij de Arbeidsinspectie (Inspectie SZW) te melden.
Desnoods kunt u het ongeval daar ook zélf melden. Sterker nog, zelfs wij kunnen dat voor u doen, mocht dat juridisch gezien nodig zijn.
Het is sowieso in uw belang als collega’s of andere getuigen eventueel bereid zouden zijn om een verklaring af te geven over wat er is gebeurd.
Wat is een bedrijfsongeval: medisch
Heeft u door een bedrijfsongeval meer dan een enkele schram of kneuzing opgelopen?
Dan is het verstandig om nog dezelfde dag, maar uiterlijk binnen 24 uur, naar uw huisarts, een huisartsenpost of ziekenhuis te gaan. Geef dat dan wél aan uw werkgever door en vertel ook de artsen wat er is gebeurd.
Wat is een bedrijfsongeval: juridisch advies vragen
Vraag na een bedrijfsongeval sowieso zo snel mogelijk om letselschade advies.
Wij kunnen u bijna altijd meteen vertellen wat u het beste kunt doen en wat het meeste in uw belang is. Dat advies is GRATIS en verplicht u tot niets.
Het is echt niet zo dat wij iedereen altijd direct adviseren om de eigen werkgever gelijk aansprakelijk stellen. Of direct onze – overigens voor u 100% kosteloze – deskundige hulp in te schakelen.
Want soms is dat (nog) niet nodig of om een andere reden niet in uw belang. Maar ook dat krijgt u van ons te horen.
Samen kijken wij wat voor u het beste is en wij vertellen u natuurlijk ook waarom. Wij spreken alles altijd heel goed en uitgebreid met elkaar door en dat blijft 100% vertrouwelijk tussen u en ons.
Op basis van uw verhaal, de ernst van uw letsel en de financiële kant van uw letsel, kan het zijn dat wij u adviseren om voorlopig eerst nog even af te wachten om te zien hoe alles verloopt. En dat wij in de tussentijd steeds contact met elkaar houden. Uiteraard is dat voor u 100% vrijblijvend en kost u niets.
Maar het kan óók zo zijn dat het juist wél heel erg belangrijk is om niet te lang te wachten met het aansprakelijk stellen van de werkgever. En het daarbij inschakelen van onze juridische hulp. Ook dat hoort u dan van ons. Maar ook dan kunt u zelf beslissen van u met ons advies doet.
Gaan wij u met de aansprakelijkheid en het vaststellen van uw letselschade helpen? Dan beloven wij u van de voren schriftelijk dat onze hulp voor u 100% kosteloos zal zijn.
Onze kosten moeten namelijk óók door de verzekeraar van uw werkgever worden vergoed. Los en apart van uw eigen schadevergoeding. Dus daarover hoeft u zich sowieso geen zorgen te maken.
Wat is een bedrijfsongeval: letselschade bijhouden
Het is belangrijk dat u in de tussentijd al uw extra kosten, gemiste inkomen en de hoeveelheid hulp van anderen bijhoudt. Want dat moet allemaal door de tegenpartij worden vergoed.
Wat is een bedrijfsongeval: daadwerkelijk juridische hulp inschakelen
Blijkt dat uw letsel inderdaad meer schade geeft dan enkele tientjes of honderden euro’s?
Of komen u en wij tot de conclusie dat het sowieso beter is om met uw schadevergoeding aan de slag te gaan? Dan helpen wij u graag en dat kost u niets.
Samen zullen wij uw werkgever aansprakelijk stellen, zonder dat daar problemen of “gedoe” van komt. Daarna gaan wij er voor zorgen dat uw letselschade maximaal en op rechtvaardige wijze wordt vergoed. Daar kunt u van op aan!
Vraag altijd letselschade advies
Heeft u een bedrijfsongeval gehad? En daarbij letsel opgelopen? Vraag dan altijd om advies!
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Dat kan direct via WhatsApp, telefonisch of het formulier op de website. Wat u het prettigst vindt.
U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk advies. En dat verplicht u tot niets. Daarna kunt u zelf beslissen wat u met ons advies gaat doen.
En kunnen wij u helpen met uw letselschade? Dan krijgt u van ons direct een schriftelijke kostengarantie.
Daarin staat dat onze hulp voor u volledig kosteloos zal zijn. Ook wanneer de aansprakelijkheid onverhoopt niet komt vast te staan.