Welke informatie vindt u op deze pagina:
Whiplash behandeling na een ongeluk
Heeft uw nek of hoofd door een ongeval een harde slingerbeweging gemaakt? Dan kan het zomaar zijn dat u whiplash opgelopen heeft.
Als u whiplash opgelopen heeft, dan heeft uw hoofd een zwaai van voren naar achteren gemaakt. Zo’n slingerbeweging zorgt ervoor dat de spieren in uw nek en rug een klap krijgen. Deze beweging kan gevolgen hebben voor uw zenuwen en gewrichten.
Het kan zijn dat u niet meteen klachten ervaart. Meestal voelt u de daadwerkelijke schade pas na een paar uur, of zelfs pas de volgende dag.
De behandeling verschilt aan de hand van de complexiteit van uw whiplash. Het is bijvoorbeeld mogelijk om fysiotherapie voorgeschreven te krijgen of misschien wel veel rust. Ook is het mogelijk dat uw whiplash met medicijnen behandeld wordt.
Gelukkig herstellen bijna alle mensen van whiplash. In de meeste gevallen is dat al na een paar weken. Maar ook kan het zo zijn dat het langer dan die paar weken duurt. Of dat uw klachten misschien helemaal niet meer verdwijnen. En wat moet u dan doen?
Deze bladzijde gaat over whiplash en schadevergoeding. Dus als uw whiplash door schuld van een ander is ontstaan en u daardoor financiële schade lijdt. Of dat het ongeval misschien zelfs door uw eigen schuld is ontstaan, maar dat u – om bepaalde juridische redenen – toch recht heeft op schadevergoeding.
Is uw letsel inderdaad ontstaan door een ongeval? En u heeft daar vragen over? Neem dan gerust contact met ons op voor een geheel vrijblijvend – en dus ook kosteloos – advies. Bijna altijd kunnen wij uw vragen en onduidelijkheden meteen wegnemen en u vertellen wat u verder het beste kunt doen.
Mensen kiezen voor ons vanwege:
-
15.000+ slachtoffers geholpen
-
Klantwaardering van 9+
-
Dé specialist in whiplash behandeling en letselschade
-
Het meest betrokken letselschadebureau van NL
Meest voorkomende whiplash klachten
Voorbeelden van vaak voorkomende whiplash klachten zijn:
- misselijkheid
- vergeetachtig zijn
- moeite met concentreren
- pijn in de nek
- rugpijn
- hoofdpijn
- oorsuizen
- verlies van kracht
- duizeligheid
- evenwichtsstoornis
- tintelingen in de armen en vingers
- overgevoelig zijn voor licht en geluid
De klachten die door whiplash letsel ontstaan, ervaart u meestal binnen een paar uur na het ongeval.
Maar het kan zo zijn dat u uw klachten pas de volgende dag of de dagen daarna bemerkt. Het kan zelfs zo zijn, dat uw klachten in de loop der tijd alleen maar erger worden.
De meeste mensen genezen binnen een paar weken of maanden van hun whiplash letsel. Soms duurt het herstel langer, maar uiteindelijk geneest 80% van de mensen vroeg of laat van hun whiplash klachten.
De financiële consequenties van whiplash behandeling
Whiplash en de medische behandeling daarvan, kent niet alleen gevolgen voor uw gezondheid, maar ook voor uw werk en privéleven.
Wij kunnen haast met zekerheid zeggen dat u te maken krijgt met financiële consequenties ten gevolge van whiplash. Niet alleen in de periode direct na uw ongeval, maar ook naar de toekomst toe.
Want stel dat u niet verzekerd bent voor bijvoorbeeld fysiotherapie? Of dat u misschien niet meer (volledig) kunt werken, en inkomen mist?
Is uw whiplash door de schuld van een ander ontstaan? Dan is het heel normaal dat u deze financiële consequenties gecompenseerd wilt hebben. Mogelijk heeft u zelfs recht op een schadevergoeding als u zelf (mede) schuldig was aan het ongeval.
Merkt u dat u extra kosten heeft gemaakt of inkomen mist door uw whiplash? Vraag ons dan sowieso om advies. Daar hoeft u niets voor te betalen, en ons advies verplicht u tot niets.
In bijna alle gevallen kunnen wij u direct vertellen waar u precies recht op heeft en of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Op deze manier weet u meteen waar u aan toe bent.
Komen wij tot de conclusie dat u baat heeft bij juridische hulp? Dan hoort u dat gelijk van ons. Wij garanderen u ook dan ook direct dat onze hulp voor u volledig kosteloos zal zijn.
Hoe kan ik u helpen?
Floris de Bruin
Letselschade professional & eigenaar
Oorzaken whiplash behandeling
Whiplash kunt u door verschillende oorzaken oplopen. Vaak ontstaat whiplash door een aanrijding, maar er zijn ook andere oorzaken. Hieronder vindt u een korte opsomming van vaak voorkomende oorzaken van whiplash.
- ongeval als voetganger
- fietsongeluk
- u zat achterop of u was passagier
- auto ongeluk
- scooter ongeluk
- brommer ongeluk
- motorongeluk
- aanrijding in het OV (openbaar vervoer)
- een ongeluk op de weg veroorzaakt door een dier
Andere oorzaken van whiplash kunnen zijn:
- ongeval op uw werk (bedrijfsongeval)
- vallen, struikelen en/of uitglijden
- gedrag van een dier
- oneffenheden in de weg
- het gedrag van patiënten/cliënten
Iedere oorzaak kent zo zijn eigen “juridische knelpunten”. In sommige gevallen is het relatief gemakkelijk om een schadevergoeding te krijgen, en in andere gevallen juist wat moeilijker.
Aansprakelijkheid bij whiplash
Is uw whiplash ontstaan door iemand anders? Dan heeft u in feite altijd recht op een schadevergoeding.
Sterker nog, zelfs als het ongeval misschien wel uw eigen schuld was, heeft u soms recht op schadevergoeding.
Dat komt bijvoorbeeld voor wanneer u voetganger, fietser of passagier was, of zelfs als u achterop zat. Ook als u een speciale verkeersverzekering heeft, zoals de SVI- of SVO-verzekering, heeft u recht op een schadevergoeding.
Vraagt u zich af of u óók recht heeft op een schadevergoeding? Of wil het niet lukken met uw huidige belangenbehartiger?
Vraag ons dan sowieso om advies. Dat is volkomen vrijblijvend. Wij kunnen u – puur aan de hand van uw eigen verhaal – bijna altijd direct vertellen hoe u dit het beste kunt aanpakken en waar u op moet letten.
De hoogte van een schadevergoeding na whiplash
Mogelijk merkt u vlak na het ongeval al dat u met extra kosten te maken krijgt, of dat u inkomen mist. Niet alleen waar het gaat om whiplash behandeling. Om u een idee te geven, hebben wij hieronder een soort van overzicht gemaakt van veel voorkomende schadeposten.
Extra kosten en vergoedingen voor hulp
- schade aan eigendommen en kleding
- kosten vervoer van en naar medische afspraken
- kosten verpleging, huishoudelijke hulp en mantelzorg
- eigen risico zorgverzekering voor whiplash behandeling
- niet volledig vergoede kosten voor whiplash behandeling
- kosten van extra hulpmiddelen en aanpassingen voor in huis
- onderhoudskosten van uw tuin en woning
Inkomensschade
- u krijgt maar 70% van uw salaris uitbetaald
- u komt in de ziektewet met maximaal 70% van uw salaris
- u wordt niet meer opgeroepen met een 0-urencontract
- geen verlenging van uw jaarcontract
- u wordt in uw proeftijd ontslagen
- u mist een promotie of andere carrièrekansen
- u mist pensioenopbouw
Studievertraging
- u loopt studievertraging op en heeft daardoor extra kosten (boeken, collegegeld, extra jaar lenen en studenten ov)
- u loopt salaris mis doordat u een jaar later op de arbeidsmarkt komt
Smartengeld
Naast compensatie voor uw extra kosten, kosten van whiplash behandeling en inkomensschade, heeft u ook altijd recht op vergoeding van immateriële schade. Deze vergoeding staat beter bekend als smartengeld. Smartengeld is bedoeld om uw pijn, frustratie en eventuele psychische schade in financiële zin te compenseren.
De hoogte van uw smartengeld is afhankelijk van verschillende factoren. Zo kunt u zich misschien voorstellen dat het smartengeld minder hoog uitvalt wanneer u volledig geneest. Maar het kan ook zo zijn dat u misschien wel voor langere tijd klachten blijft houden. Dan ziet het smartengeld er weer anders uit.
Herstelt u niet binnen een paar weken of maanden van uw whiplash? Dan kan het misschien zo zijn dat u voor langere tijd afhankelijk bent van een schadevergoeding voor onkosten en misgelopen inkomen. Om die reden is het belangrijk dat u op enig moment juridisch advies vraagt. Want alleen dan bent u verzekerd van een rechtvaardige schadevergoeding.
Hoe kan ik u helpen?
Floris de Bruin
Letselschade professional & eigenaar
De verzekeraar van de tegenpartij en whiplash behandeling
Blijft uw schade voor whiplash behandeling en uw overige financiële schade “beperkt” tot enkele honderden of duizenden euro’s? Dan doet uw tegenpartij vaak niet moeilijk, en wordt uw schade “probleemloos” uitgekeerd.
Maar blijven uw klachten voor langere tijd? Of worden uw klachten erger? Dan is de kans groot dat uw tegenpartij zich “harder” op zal stellen ten aanzien van uw letsel en financiële schade.
Een verzekeraar heeft van nature vaak de neiging uw gerechtvaardigde belangen niet altijd voorop te stellen en soms heel anders tegen uw schade aankijkt dan u en wij. En zo krijgt u geen rechtvaardige (maximale) schadevergoeding.
Bij chronische whiplash ontstaat vanuit de aansprakelijke verzekeraar bijna altijd discussie, waarbij zij meestal verschillende argumenten aanleveren tegen u, uw whiplash en uw financiële schade. Hieronder een kort overzicht van deze – vrijwel standaardmatige – argumenten:
- uw whiplash klachten zijn medisch niet te “objectiveren”, wat ertoe leidt dat de verzekeraar zegt dat de klachten maar van korte duur zijn of helemaal niet bestaan
- uw klachten kunnen ook door andere oorzaken zijn ontstaan
- voor uw ongeval had u deze klachten al
- uw klachten kunnen niet ontstaan zijn door het ongeval, omdat de snelheid te laag was of u had te weinig schade aan uw voertuig
Bovengenoemde standpunten zijn niet alleen heel onrechtvaardig en voor u waarschijnlijk zeer frustrerend, maar ze kloppen juridisch gezien volstrekt niet.
Juridische hulp na whiplash altijd kosteloos
Juist door het vaak alleen maar aan het “eigen belang” denken van verzekeraars en de bezwaren die men standaardmatig aanvoert tegen financiële schade door whiplash, is juridische hulp voor u bijna altijd noodzaak.
Gelukkig is in de Nederlandse wet vastgelegd dat de verzekeraar van uw tegenpartij óók uw juridische kosten dient te vergoeden. En dit staat volledig los van uw schadevergoeding.
Alléén op die manier kunt u zeker weten dat er ook iemand is die aan uw belangen denkt en die er uitsluitend en alleen voor u is. En dat kost u dus niets!
Als wij tijdens het geven van advies tot de conclusie komen dat u onze juridische hulp goed kunt gebruiken, dan vertellen wij u dat. Verder geven wij u meteen de harde schriftelijke garantie dat onze juridische hulp voor u volledig kosteloos zal zijn. Dan hoeft u zich daar in ieder geval geen zorgen om te maken.
Vraag sowieso advies
Zonder advies van een deskundig belangenbehartiger op het gebied van whiplash letsel, loopt u eigenlijk al heel snel achter de feiten aan. En loopt u dat kans dat uw letselschade niet op een rechtvaardige en maximale manier wordt vergoed.
Vraag ons daarom sowieso om advies. Dat is voor u volledig kosteloos en vrijblijvend. U kunt daarna zelf beslissen wat u met ons advies doet. Denken wij dat u beter af bent met onze juridische hulp? Dan vertellen wij u dat ook meteen.
Voor ons is het belangrijk dat u zich voor 100% kunt focussen op uw herstel. Dan waken wij over uw financiële belangen. Beloofd.
Stuur ons gerust een appje, of vul het contactformulier in. Samen zorgen we dat alles in orde komt!
Hoe kan ik u helpen?
Floris de Bruin
Letselschade professional & eigenaar