Whiplash klachten na een aanrijding hebben voor u altijd financiële gevolgen. Als uw klachten snel weer over zijn, blijft uw financiële schade gelukkig beperkt.
Maar wat als uw whiplash klachten langer duren of misschien niet overgaan? Dan is het toch logisch dat u uw financiële schade van de aansprakelijke partij vergoed wilt hebben?
Schakel daarom altijd een letselschadebureau in en vraag sowieso altijd om ADVIES. Dat is al vanaf dag één in uw belang! U krijgt bij schadevergoeding nu eenmaal te maken met een verzekeraar. Die denkt vaak heel anders over uw financiële schade dan u.
En weet u dat het inschakelen van juridische hulp voor u 100% KOSTELOOS is? Onze kosten moeten namelijk óók door de tegenpartij worden vergoed. Dat staat in de Wet (art. 6:96BW).
Vraag bij whiplashklachten na een aanrijding sowieso ALTIJD advies. Dat is voor u 100% vrijblijvend en kost niets. Bijna altijd kunnen wij u – puur aan de hand van uw eigen verhaal – vertellen wat u het beste kunt doen en of het inderdaad in uw belang is om meteen juridische hulp in te schakelen. Wel zo veilig, toch?
Mensen kiezen voor ons vanwege:
-
15.000+ slachtoffers geholpen
-
Klantwaardering van 9+
-
Dé specialist in whiplash klachten en letselschade
-
Het meest betrokken letselschadebureau van NL
Whiplash klachten na een aanrijding
Whiplash klachten na een aanrijding ontstaan meestal door een klap van achteren. Of van de zijkant. Whiplash letsel wordt niet altijd (direct) ontdekt. Maar whiplash klachten kunnen uw leven compleet ontwrichten.
Daarbij gaat het niet alleen om de pijnklachten die u heeft. Het gaat óók om de financiële schade die u lijdt. Misschien nog niet direct aan het begin. Maar wat als u niet voldoende bent verzekerde voor fysiotherapie? Of nog erger: u kunt niet meer werken waardoor u (meteen) inkomen mist?
Als de aanrijding de schuld is van een ander, u was passagier of u heeft een speciale SVI-verzekering, dan heeft u altijd recht op schadevergoeding.
Schakel direct professionele juridische hulp in. Want u weet zelf nu eenmaal niet hoe het vergoeden van uw schade in zijn werk gaat. En dan krijgt u óók nog eens te maken met een verzekeraar als tegenpartij. Met soms een hele andere kijk op een rechtvaardige schadevergoeding.
Vraag sowieso om advies. Dat is altijd in uw belang. Ons advies is vrijblijvend en kosteloos. Daarna kunt u zelf beslissen wat u er mee doet.
Wat zijn whiplash klachten
Whiplash klachten ontstaan wanneer uw halswervelkolom plotseling een extreme slingerbeweging maakt. Uw hoofd wordt met kracht naar voren en naar achteren geslingerd. Dit geeft een klap op de spieren in uw nek en rug.
Daarnaast kan deze slingerbeweging gevolgen hebben voor uw gewrichten, wervels en zenuwen.
Whiplash klachten kunnen trouwens door meerdere soorten aanrijdingen ontstaan. Meestal door een aanrijding van achteren, maar het kan ook een aanrijding van de zijkant zijn.
Fietsers die na een aanrijding vallen, kunnen ook whiplash klachten oplopen. Net als voetgangers, bromfietsers, snorfietsers of mensen op een scooter.
Veel voorkomende whiplash klachten na een aanrijding
Het nadeel van whiplash klachten na een aanrijding is dat uw klachten zich moeilijk laten vaststellen.
Whiplash is een gecompliceerde vorm van letselschade. Het is puur medisch gezien namelijk zeer moeilijk (lees: vrijwel onmogelijk) om whiplash letsel aan te tonen. Meestal is er – wederom puur medisch gezien – geen zichtbare schade vast te stellen. Ook röntgenfoto’s en scans wijzen lang niet altijd iets uit.
Daarom stellen de artsen in dienst van de verzekeraars (medisch adviseurs) bij whiplash letsels standaardmatig: “whiplash letsel is niet-objectiveerbaar”. Bovendien zijn whiplash klachten vaak zeer uiteenlopend. Enkele voorbeelden van whiplash klachten na een aanrijding zijn:
- nekpijn
- rugklachten
- hoofdpijn
- uitstralende pijn van de nek naar de schouders en armen
- oorsuizen
- krachtsverlies
- misselijk
- concentratiestoornissen
- vergeetachtigheid
- duizelig
- evenwichtsstoornissen
- overgevoeligheid voor licht en geluid
- tintelingen armen en vingers
Als u deze klachten al direct na het ongeval ondervindt, dan is de link met de aanrijding al snel duidelijk.
Maar het kan ook zijn dat u whiplash klachten na een aanrijding pas de volgende dag of zelfs enkele dagen later bemerkt. Of dat uw klachten na verloop van uren of dagen in ernst toenemen.
Ervaart u whiplash klachten na een aanrijding? Neem dan altijd contact op met uw arts. Mocht u behoefte ook hebben aan advies over financiële schade na whiplash letsel? Neem dan gerust contact met ons op voor advies. Dat is voor u geheel vrijblijvend én kosteloos.
Soorten aanrijding waarbij whiplash letsel kan ontstaan
- auto ongeluk
- scooterongeluk
- brommerongeluk
- aangereden als voetganger
- u was passagier
- fietsongeluk
- motorongeluk
- aanrijding met een dier (hond of wild)
- val van een paard
- aanrijding als passagier in het openbaar vervoer
Hoe kan ik u helpen?
Floris de Bruin
Letselschade professional
Wanneer schadevergoeding voor whiplash klachten na aanrijding
Whiplash klachten na een aanrijding geven recht op schadevergoeding als het de schuld van een ander was.
Soms heeft u echter “extra juridische bescherming”. Bijvoorbeeld als u voetganger of fietser bent en wordt aangereden door een motorvoertuig. In dat geval krijgt u minimaal 50% van uw letselschade vergoed. Zelfs als de aanrijding uw eigen schuld is.
Als u als passagier whiplash klachten na een aanrijding oploopt, dan wordt uw letselschade sowieso voor 100% vergoed. Tenzij u geen gordel droeg ofzo. Als passagier kunt u nooit schuldig zijn aan de aanrijding, dus daarom wordt u sowieso schadeloos gesteld.
Hetzelfde geldt als u een “speciale verzekering” heeft afgesloten, die uw letselschade altijd voor 100% vergoed, zelfs bij eigen schuld. Dat heeft een Schadeverzekering Voor Inzittenden (SVI-verzekering) of Schadeverzekering Voor Opzittende (SVO-verzekering).
Whiplash klachten opgelopen na een aanrijding?
Vraag altijd advies. Bijna altijd kunnen wij – puur aan de hand van uw eigen verhaal – vertellen of u recht heeft op schadevergoeding en voor welk percentage.
Ons advies is voor u 100% vrijblijvend en kosteloos. U kunt daarna zelf beslissen wat u er mee doet.
En als u ons vraagt om u verder te helpen, dan garanderen wij u dat onze hulp voor u volledig kosteloos is.
Gevolgen whiplash klachten na een aanrijding
De gevolgen van een whiplash klachten na een aanrijding zijn per persoon verschillend. Meestal herstelt u binnen enkele weken of maanden van uw whiplashklachten. Maar dit kan ook langer duren.
Whiplash klachten na een aanrijding kunnen zelfs blijven zijn, met alle gevolgen van dien voor uw financiën én uw persoonlijke leven. Gevolgen van (blijvende) whiplash klachten na een aanrijding zijn bijvoorbeeld:
- arbeidsongeschiktheid
- problemen in het huishouden en verzorging van uw gezin
- problemen met werkzaamheden in en om het huis
- beperkingen in uw sociaal leven
- beperkingen in uw hobby’s en vrije tijd.
Dit is niet alleen zeer verdrietig, maar kan voor u dus ook verregaande financiële gevolgen hebben. En u weet niet op welke schadevergoeding u recht heeft en hoe u dat voor elkaar dient te krijgen?
Maar ook als uw whiplashklachten na aanrijding niet blijvend zijn, kan uw financiële schade al snel oplopen. Want stel dat u direct inkomen mist of u bent slechts heel beperkt verzekerd voor behandelingen fysiotherapie?
U kunt dan eigenlijk niet zonder deskundige juridische hulp. Het inschakelen van een letselschadebureau is dan van het grootste belang. Vraag daarom altijd vrijblijvend advies en weet meteen waar u aan toe bent. Dat kost u niets.
Denken wij dat u beter af bent met juridische hulp, dan hoort u dat direct en vertellen wij u oom meteen dat onze hulp voor u volledig kosteloos zal zijn.
Hoogte schadevergoeding whiplash klachten na aanrijding
Het vaststellen van uw schadevergoeding voor whiplash klachten na een aanrijding is zeer gecompliceerd proces. En afhankelijk van de ernst, duur en gevolgen van uw klachten.
Een bedrag aan schadevergoeding voor whiplash klachten na een aanrijding is van te voren nooit te geven. Dat hangt namelijk af de omvang van de financiële gevolgen van de aanrijding. De meest voorkomende schade bij whiplash klachten na een aanrijding zijn:
- concrete extra kosten
- vergoedingen voor hulp en mantelzorg
- nutteloos gemaakte kosten
- inkomensschade
- schade op het gebied van studie en studievertraging
- smartengeld en immateriële schade
- juridische kosten (lees: ons honorarium).
Concrete extra kosten, vergoedingen hulp en mantelzorg
- schade aan kleding en andere persoonlijke eigendommen
- kosten verbonden aan een ziekenhuisbezoek
- eigen vervoerskosten in verband met medische behandelingen e.d.
- kosten verpleging en verzorging
- kosten huishoudelijke hulp en andere gezinshulp
- vergoeding voor naasten voor mantelzorg
- eigen risico zorgverzekering
- medische kosten
- kosten van niet (volledig) vergoede medische behandelingen
- kosten van een particuliere multidisciplinaire behandeling
- eigen bijdragen medische behandelingen en medicatie
- kosten van hulpmiddelen
- kosten van aanpassingen
- kosten tuinonderhoud
- kosten onderhoud in en aan uw woning en
- alle andere kosten die te maken hebben met het ongeluk.
Nutteloos gemaakte kosten
Zijn er al vóór het ongeluk kosten gemaakt waar u na het ongeval feitelijk niets meer aan heeft? Dat worden “kosten zonder nut” of “nutteloos gemaakte kosten genoemd”.
Alhoewel aansprakelijke verzekeraars met deze schadepost nog wel eens moeite hebben, vallen nutteloos gemaakte kosten óók onder letselschade. U kunt bijvoorbeeld denken aan:
- al betaalde contributie voor uw sportbeoefening, sportschool, dansles of andere betaalde hobby’s en bezigheden
- al aangeschafte tickets voor sportwedstrijden, theater, bioscoop of andere uitgaansgelegenheden
- de doorlopende huur van diensten of zaken waar u geen gebruik van kunt maken
- al geboekte en betaalde vakanties die u niet meer zonder kosten kunt annuleren
Inkomensschade
- u wordt door uw werkgever voor slechts 70% doorbetaald
- u werkt via een uitzendbureau en raakt direct in de Ziektewet met slechts 70% van uw salaris
- u werkt op een 0-urencontract en wordt niet meer opgeroepen en doorbetaald
- u werkt op een oproepcontract en wordt niet meer (extra) opgeroepen
- u heeft een jaarcontract dat niet wordt verlengd
- u wordt in uw proeftijd ontslagen
- u mist uw overwerk, onregelmatigheidstoeslag of extra ingeroosterde werkdagen
- u mist winstdeling, een bonus, tantième of andere gratificaties
- u mist opbouw van tijd-voor-tijd
- u mist een promotie naar een hogere functie en/of salarisschaal
- u komt in de WIA of WW, met slechts 70% van uw inkomen
- u mist pensioenopbouw
Schade op het gebied van studie en studievertraging
- Vanwege studievertraging moet u (een gedeelte van) een studiejaar overdoen, met alle extra kosten van dien
- Vanwege studievertraging komt u (een gedeelte van) een jaar later op de arbeidsmarkt en gaat u daardoor ook pas een jaar later salaris verdienen.
Smartengeld
U heeft na whiplash letsel door een aanrijding ook altijd recht op smartengeld (immateriële schadevergoeding).
Smartengeld is een vergoeding voor gederfde en nog te derven levensvreugde. Het dient alle psychische gevolgen van uw letsel in financiële zin te compenseren.
Juridische kosten
In de Wet staat dat u recht heeft op vergoeding van uw juridische kosten (lees: onze kosten).
Die kosten moeten óók door uw tegenpartij worden vergoed. Los en apart van uw eigen schadevergoeding.
Hierdoor kunt u zonder kosten zelf een belangenbehartiger inschakelen. Iemand die er uitsluitend en alleen is voor u. Om u te helpen en om uw juridische en financiële belangen te behartigen.
Op die manier weet u zeker dat uw tegenpartij geen standpunten inneemt die in uw nadeel zijn en zonder dat u het door heeft. Wel zo veilig, toch?
Schadeposten stuk voor stuk vaststellen
Deze schadeposten lijken op het eerste gezicht voor zichzelf te spreken. Maar al deze “schadeposten” moeten stuk voor stuk en gedurende het hele letselschadetraject worden vastgesteld.
Waarbij het ook nog eens zo kan zijn dat uw tegenpartij heel anders over deze schadeposten denkt dan u, zeker als het om meer gaat dan enkele honderden euro’s.
Soms lijdt u schade voor langere tijd
Als uw letsel niet voorspoedig of helemaal niet herstelt, kan het al snel zo zijn dat u voor langere tijd afhankelijk bent van de schadevergoeding die uw tegenpartij moet betalen. In dat geval heeft u uw schadevergoeding dus des te harder nodig.
Uit ervaring weten wij dat het vaststellen van letselschade best ingewikkeld is. Het “gemiddelde letselschadeslachtoffer” kan dat nu eenmaal net zelf.
Daarom adviseren wij altijd om bij whiplash letsel na een aanrijding altijd juridische hulp in te schakelen. Alleen dan weet u zeker dat u krijgt waar u recht op heeft, namelijk een rechtvaardige en maximale schadevergoeding.
Hoe kan ik u helpen?
Floris de Bruin
Letselschade professional
Smartengeld bij whiplash klachten na een aanrijding
Bij whiplash klachten na een aanrijding heeft u altijd recht op smartengeld.
Smartengeld is een vergoeding voor uw immateriële schade, zoals pijn, verdriet en verminderde levensvreugde. Smartengeld staat genoemd in artikel 6:106 BW.
Uiteraard zal uw psychische schade nooit met geld kunnen worden gecompenseerd. Zeker niet in Nederland, waar de bedragen voor smartengeld – en zeker bij whiplash letsel – vergeleken met de landen om ons heen zeer laag ligt.
Toch kan deze vergoeding voor immateriële schade u helpen, omdat u zich daardoor wellicht beter gezien, gehoord en begrepen voelt door de aansprakelijke partij. Alhoewel het soms – gezien de beperkte hoogte van smartengeld na een aanrijding met whiplash klachten – ook averechts kan werken.
Verzekeraars en whiplash klachten na aanrijding: laat u niet “afwimpelen”
Nekklachten kunnen onderdeel zijn van whiplash klachten na een aanrijding. Uw tegenpartij – bijna altijd een verzekeraar – moet uw schade vergoeden.
Als uw financiële schade beperkt blijft tot enkele honderden euro’s, dan zal de aansprakelijke verzekeraar daar niet moeilijk over doen.
Anders wordt het wanneer uw klachten langere tijd aanhouden of – erger nog – niet meer over gaan. Of dat u arbeidsongeschikt bent geworden en inkomen mist.
Omdat uw financiële schade voor de aansprakelijke verzekeraar dan al snel oploopt, gaat die vroeg of laat de discussie met u aan. Dan zal de aansprakelijke verzekeraar ongetwijfeld de “medische relatie” (causaliteit) tussen uw whiplashklachten en de aanrijding zélf in twijfel trekken.
Uw tegenpartij zal dan namelijk – min of meer standaardmatig – stellen dat uw klachten:
- medisch niet zijn te objectiveren (en in de ogen van de verzekeraar dus niet of slechts kortdurend kunnen bestaan)
- ook door andere oorzaken kunnen zijn ontstaan (bijvoorbeeld door te stellen dat in Nederland heel veel mensen nekklachten hebben zonder dat ze een aanrijding hebben gehad)
- dat u voor ongeval al soortgelijke klachten had en het letsel dus niet van het ongeval kán komen
- niet door de aanrijding veroorzaakt kunnen zijn, omdat de aanrijding niet hard genoeg ging om whiplash letsel te kunnen veroorzaken (bijvoorbeeld als het snelheidsverschil klein was of er was nauwelijks sprake van voertuigschade).
Als uw klachten langere tijd aanhouden of blijvend zijn, zal de aansprakelijke verzekeraar vrijwel altijd proberen één van deze redenen te gebruiken om onder haar schadevergoedingsverplichting uit te komen.
Dat is niet alleen heel onrechtvaardig, ook juridische gezien kloppen deze standpunten over whiplash klachten na een aanrijding niet.
Laat het u niet overkomen dat een verzekeraar dat ook bij u probeert! Schakel bij whiplash klachten na een aanrijding daarom altijd hulp in van een deskundig letselschadebureau. Dat is voor u 100% kosteloos. Onze kosten moeten namelijk ook door de tegenpartij worden vergoed.
Vraag sowieso altijd advies. Dat is voor u geheel vrijblijvend en kosteloos. Wij kunnen u bijna altijd meteen vertellen of de standpunten van uw tegenpartij kloppen en wat u verder het beste kunt doen.
Juridische hulp na aanrijding altijd 100% KOSTELOOS
Bij whiplash klachten na een aanrijding door andermans schuld, heeft u altijd recht op voor u kosteloze juridische hulp. Dat is wettelijke geregeld.
De tegenpartij moet sowieso uw financiële schade vergoeden. Maar daarnaast moet men – los en apart van uw eigen schadevergoeding – óók onze kosten vergoeden.
Vraag ons om advies en wij vertellen u direct of ook u in aanmerking komt voor onze kosteloze juridische hulp.
Als dat zo is en u wilt onze hulp? Dan krijgt u van ons meteen een schriftelijke kostengarantie.
Daarin staat dat als de tegenpartij onze kosten onverhoopt niet of niet volledig vergoed, wij dat als ons risico beschouwen en niet als het uwe. U krijgt in dat geval van ons geen rekening. Wel zo veilig, toch?
Whiplash klachten na aanrijding: vraag ALTIJD advies
Vraag bij whiplash klachten na een aanrijding ALTIJD om advies. Zonder advies en zonder juridische hulp van een deskundig letselschadebureau kan er voor u veel mis gaan. En krijgt u niet de schadevergoeding waar u eigenlijk recht op heeft.
Ons advies is voor u altijd geheel vrijblijvend en kosteloos. Het verplicht u tot niets. Vaak kunnen wij u – puur aan de hand van uw eigen verhaal – vertellen waar u op moet letten. En wat u het beste kunt doen.
Denken wij dat u beter af bent met juridische hulp, dan vertellen wij dat ook meteen. Als u kiest voor onze hulp, dan garanderen wij u van te voren schriftelijk dat onze hulp voor u 100% kosteloos zal zijn.
U kunt bellen, mailen, het formulier op deze bladzijde invullen of een WhatsApp sturen. Wat u het prettigst vindt. U krijgt van ons een eerlijk, duidelijk en bovenal deskundig advies. Beloofd!
Hoe kan ik u helpen?
Floris de Bruin
Letselschade professional
Nieuwsgierig naar uw kansen?